ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Συγκέντρωση συνταξιούχων στο ΤΙΤΑΝΙΑ, 3 Νοεμβρίου



 




     Σε ανακοίνωσή της η "Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας" (ΑΓΣΣΕ)  καταφέρεται  εναντίον της πολιτικής "... όλων των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων", αν και κάποια από αυτές θα άξιζε πολύ μεγαλύτερο μερίδιο μομφής...

     Και συνεχίζει η ανακοίνωση : 
"Είναι απόλυτα σαφές και συγκεκριμένο ότι το αύριο δεν μπορεί να μας εγγυηθεί πάρα μόνον τον «κόφτη» και όχι, βέβαια, τις προϋποθέσεις αξιοπρεπούς διαβίωσής μας και αποκατάστασης των αδικιών.
     Η τακτική είναι γνωστή και δεδομένη: συμπάθεια και κατανόηση όταν τα κόμματα είναι στην αντιπολίτευση, για τους συνταξιούχους και αυστηρότητα, με ξεχωριστή μονομέρεια, υπακούοντας στις απαιτήσεις των Βρυξελλών, όταν γίνουν κυβέρνηση.
     Είναι γεγονός, ότι, οι όποιες προσπάθειές μας μέχρι σήμερα, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν σχεδόν καμία ανάσχεση στις κυβερνητικές επιλογές. Τα προβλήματα, όχι μόνο παραμένουν, αλλά και διευρύνονται. Οι ενέργειές μας, είτε συνολικά είτε ατομικά, όπως συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, άλλης μορφής κινητοποιήσεις, Δελτία Τύπου ή καταγγελίες, τυχόν συνεννοήσεις με εκπροσώπους των εκάστοτε κυβερνήσεων και επικεφαλής φορέων, ημερίδες ή προσφυγές στη Δικαιοσύνη κ.λπ στην ουσία παραμένουν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα: αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε!  
     Ωστόσο, η διαπίστωση αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει ούτε να μας αποθαρρύνει, ούτε βέβαια να μας κάμψει ηθικά.
Αντίθετα, οφείλουμε, επανεξετάζοντας, με ρεαλισμό τα δεδομένα να επιμείνουμε, εντατικοποιώντας τις προσπάθειές μας και να συνεχίσουμε συνολικά και υπεύθυνα.
     Έτσι, οφείλουμε να είμαστε "θυμωμένοι" αλλά και περισσότερο αποφασιστικοί!  
             Συνάδελφοι,
     Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρώτη η Α.Γ.Σ.Σ.Ε. επισήμανε ότι ο συνταξιούχος είναι ενεργός πολίτης, οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά και μάλιστα σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ακόμα, ότι ο συνταξιούχος διαθέτει κρίση και μνήμη για τις όποιες επιλογές του.
     Στο πλαίσιο των παραπάνω δεδομένων αλλά και της ανάγκης επανεκτίμησης της στάσης μας και της δράσης μας, η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος (Α..Γ.Σ.Σ.Ε.) , στο τελευταίο Δ/Σ αποφάσισε την πραγματοποίηση σύσκεψης στις:
                 3 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.30πμ
                Στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ ( Πανεπιστημίου 52 Αθήνα)
προκειμένου να καθορίσουμε πλαίσιο νέας αγωνιστικής κινητικότητας, με την παρουσία των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Μελών της Α.Γ.Σ.Σ.Ε. αλλά και των συνεργαζόμενων συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ως ο συνημμένος πίνακας).
             Συνάδελφοι,
     Η πρωτοβουλία μας αυτή οφείλεται στην ανάγκη μιας διευρυμένου ενδιαφέροντος προσπάθεια, ενωτικού χαρακτήρα, με σκοπό και στόχο να δημιουργήσουμε, μέσα από διάλογο και συνεννόηση, χωρίς έγχρωμα ιδεολογήματα, χωρίς κομματικές προτιμήσεις, με μόνο στοιχείο αναφοράς τον "συνταξιούχο", μια νέα , πιο αποτελεσματική δράση που να έχει, για τον συνταξιούχο προοπτική και ελπίδα!  
     Μόνον, αν είμαστε περισσότεροι, μπορούμε να βάλουμε τελεία και παύλα στην πολωτική, υποκριτική και αλαζονική συμπεριφορά των ανεύθυνων… υπευθύνων!

                  Ανοικτός Διάλογος – Νέες προτάσεις – Οργανωμένη Δράση

Η παρουσία σας είναι αναγκαία και χρήσιμη, ιδιαίτερα στην παρούσα φάση

                                  – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ -  

                                                       Συναδελφικά
             Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γενικός Γραμματέας
                                                        
         Νικ.Κ.Μουλίνος                                                           Πέτρος Βογιατζής

Πίνακας αποδεκτών:
                                                                                                       
1
ΟΣΤΟΕ
 15
ΣΥΝΤ/ΧΟΙ ΧΗΜΙΚΟΙ ΤΕΑΧ
 2
ΠΟΣ/ΔΕΗ
 16
ΠΣΣ/ΕΛΤΑ
 3
Σ/Σ ΗΣΑΠ
 17
ΣΥΝΤ/ΧΟΙ ΤΣΜΕΔΕ
4
Σ/Σ ΟΑΣΑ
 18
ΠΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
5
ΠΟΣΣ
 19
ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
6
ΠΟΣΕΑ/ΕΤΕΑ
 20
ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ
7
ΠΟΣΠΔ&ΧΒ
 21
ΠΕΣΥ (ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ)
8
ΠΣΣΕΠΥ
 22
ΣΥΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
9
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ
 23
ΣΥΝΤ/ΧΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
10
ΣΥΝΤ/ΧΟΙ ΗΛΠΑΠ

11
ΣΥΝΤ/ΧΟΙ ΤΣΙΜΕΝΤΑ

12
ΣΥΝΤ/ΧΟΙ ΕΥΔΑΠ

13
ΠΣΣ/ΟΤΕ

14
ΕΑ-ΠΑΕ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου