ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Σιγά μην παραιτηθεί ο Μουζάλας ....



Η είδηση : Μία τηλεοπτική αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στην  ΠΓΔΜ  ως «Μακεδονία»,  προκάλεσε  αντίδραση όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και του  κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, ο οποίος, με ανάρτησή του στο twitter ζήτησε την άμεση παραίτηση Μουζάλα. Πριν από το tweet του κ. Καμμένου, κυβερνητικοί παράγοντες μίλησαν  για λάθος του κ. Μουζάλα που έγινε «εν τη ρύμη του λόγου»…Ωστόσο, μετά την ανάρτηση του υπουργού Άμυνας,  αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη δήλωσή του …. 

Ο Γιάννης Μουζάλας  ζήτησε συγγνώμη μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84». Τώρα, το τι ακριβώς σήμαινε αυτό το «εν τη ρύμη του λόγου», αποτέλεσε θέμα ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος, αν και επί πλέον είχε και  ψυχαναλυτικές διαστάσεις….  Ο κοινοβουλευτικός  εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι «με το ατόπημα του αυτό ο υπουργός παραβίασε μία εθνική γραμμή,  που ακολουθεί σταθερά η χώρα μας επί δεκαετίες…... Είτε πρόκειται για εγκληματικό λάθος, ανεπίτρεπτο βέβαια για υπουργό, είτε πρόκειται για προσωπική άποψη … είτε πρόκειται για ανομολόγητη, τουλάχιστον έως τώρα, κυβερνητική γραμμή, ο πρωθυπουργός πρέπει αμέσως να πάρει θέση».  

Άγνωστο είναι αν ο Λοβέρδος είχε υπόψη παλιότερη τοποθέτηση του Κούλογλου υπέρ του όρου «Μακεδονία» (δες παρακάτω) .
Το βέβαιο πάντως είναι ότι  δεν διατύπωσε μια τρίτη υπόθεση , δηλαδή την υπόθεση περί ενός υπουργού εθισμένου στη χρήση του όρου «Μακεδονία» σε διάφορες επικοινωνίες του με την άλλη πλευρά, με αποτέλεσμα να μπερδευθεί  στην τηλεόραση…


 . 

Η όλη ιστορία έδωσε στη Νέα Δημοκρατία  την ευκαιρία να βγεί "από πάνω", παρά το γεγονός ότι ο επίτιμος πρόεδρός της έλεγε κάποτε ότι "μετά 10 χρόνια" ( γύρω στο 2000) η υπόθεση του ονόματος θα έχει ξεχασθεί – με νίκη βέβαια της Σκοπιανής άποψης :  

«Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα. Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων. Το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες.  Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του».

Σχετικά αναρτήσεις :


H «Mακεδονία» με το όνομά της, η Νότια (Ελληνική) Μακεδονία ψάχνει για όνομα…



Έχουμε πει επανειλημμένα για την υπόθεση της Βόρειας Μακεδονίας(Σκόπια):  Οι άνθρωποι  αυτοί είναι αναπόφευκτο να ονοματίζονται με βάση το όνομα της περιοχής, χωρίς αυτό να τους επιτρέπει να «καπελώνουν» τους άλλους κατοίκους της ευρείας Μακεδονίας  (Έλληνες και Βούλγαρους) και χωρίς να λένε εκείνες τις απίθανες κοτσάνες  για την ιστορία τους, που έκαναν τον αείμνηστο Κύρο Γκληγκόρωφ(πρώτο Πρόεδρο της FYROM ) να τους παίρνει στο ψιλό…



Τα πράγματα είναι τόσο καθαρά !

 Και όμως, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, παρά την (ορθή) κομματική γραμμή υπέρ της γεωγραφικής ονομασίας, βγήκε να πει «Σας αποκαλώ Μακεδονία», σε αυτούς που ολοφάνερα περιμένουν πατήματα για να ανοίξουν ιστορίες, αλυτρωτισμούς  και νέα μίση…

Η  στάση του Κούλογλου ήταν προφανώς Ηροστράτεια, φιγουρατζίδικη, ευτελής. Ήταν όμως και κάτι άλλο- δηλαδή δειλή : Ενώ το επίμαχο σημείο των δηλώσεών του ήταν το «Σας αποκαλώ Μακεδονία», η ανταπάντησή του στις έξωθεν βολές  αναφερόταν σε άλλα θέματα, π.χ. στο ρόλο του Σαμαρά…..

Ο άνθρωπος έκανε τη δουλίτσα του, ακούστηκε όπως επιθυμούσε   και επανέκαμψε στη φωλιά του…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου