ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Πρόστιμο 5000 ευρώ σε 79χρονη γιαγιά που πουλούσε κηπευτικά…








Πρίν λίγα χρόνια, κάτοικος ορεινής περιοχής που ήταν σουβλατζής αλλά  συνέβαινε να είναι και ακτιβιστής εναντίον των ανεξέλεγκτων εξορύξεων στη Γκιώνα, δέχθηκε την επίσκεψη της  εφορείας, που «διαισθητικά» γνώριζε ότι ο σουβλατζής δεν είχε δηλώσει το επιτήδευμά του….Σήμερα δεν χρειάζεται να είσαι ακτιβιστής  ή να ασκείς την άκρως προσοδοφόρα εργασία του σουβλατζή αραιοκατοικημένης ορεινής περιοχής για να δεχτείς την επίσκεψη των διωκτικών  αρχών :  Αρκεί να είσαι άνθρωπος του χεριού τους….

Ιδού λοιπόν η είδηση :

Πρόστιμο 5.000 ευρώ επέβαλαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ σε  ηλικιωμένη γυναίκα στα Τρίκαλα που πουλούσε λιγοστές ποσότητες μαϊντανού, σπανακιού, καρότων και παντζαριών. Η 79χρονη, όπως διαπίστωσαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, δεν είχε άδεια για να πουλάει τα κηπευτικά σε πάγκο της λαϊκής.



Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα trikalanews.gr, που δημοσίευσε  και το έγγραφο του προστίμου, η ηλικιωμένη είχε στον πάγκο της μερικά κιλά σπανάκι, μερικά ματσάκια μαϊντανού, 2 κιλά καρότα, λάχανα, σέσκουλα, αντίδια και λίγα παντζάρια.



Υπενθυμίζεται πως μια αντίστοιχη περίπτωση  είχε έρθει στη δημοσιότητα πριν από περίπου ένα μήνα, όταν είχε συλληφθεί  92χρονος που πουλούσε κάστανα επίσης χωρίς άδεια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου