ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ξαναδιέβησαν τον Ρουβίκωνα, εναντίον Πάγκαλου ….


Χτες  Πέμπτη (05/11) στο βιβλιοπωλείο  ΙΑΝΟΣ, όπου γινόταν η παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου «Έρωτας και Εξουσία»,  κουκουλοφόροι – κομάντος της αντιεξουσιαστικής οργάνωσης ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ έκαναν ντου φωνάζοντας «μαζί τα φάγαμε».
Η εισβολή είχε ως κύριο στόχο τον γνωστό εμπνευστή του γνωστού γνωμικού – το οποίο  έλκει την καταγωγή του από την περίοδο του μαζοχιστικού αυτομαστιγώματος  στις απαρχές των μνημονίων, όταν κάθε σοβαρός ΠΑΣΟΚος έσπευδε να μας ενημερώσει για  το ότι  «το πάρτυ τελείωσε» και για  άλλα παρεμφερή.
Οι  ειδήσεις λένε ότι οι αντιεξουσιαστές απωθήθηκαν, αν και έγκυροι κύκλοι των Εξαρχείων υποστήριζαν ότι επρόκειτο περί αυτό-απώθησης, με άλλα λόγια αποχώρησης..…

Για τη Μάργκαρετ ειπώθηκαν πολλά εγκωμιαστικά, από ανθρώπους που συμμερίστηκαν τη διαδρομή του γυιόκα της – γνωστού από τις στήλες αυτού του ιστότοπου ως Παπανδρέου-Τσολάκογλου. Εγώ πάντως εντυπωσιάσθηκα από την παρουσία ενός μόνο  μεγαλοπαράγοντα  στην εκδήλωση, πέραν του Πάγκαλου, που έδειχνε  όμως  χαρακτήρα και συνέπεια – έστω και με πολιτικά περιττώματα. Και αυτή ήταν η παρουσία του Φίλιππου Πετσάλνικου, πρώην Προέδρου της Βουλής, που μου άφησε ανεξάλειπτη  μνήμη από παρέμβασή του σε πανελλήνιο συνέδριο των ΑΜΕΑ, στη Θεσσαλονίκη, προ 5ετίας. Τότε οι πολιτικοί έστελναν χαιρετισμούς και εξηγήσεις για τη  μη παρουσία τους «λόγω υποχρεώσεων», «απουσίας στο εξωτερικό», «ασθένειας» κλπ. Ο Πετσάλνικος δεν ήρθε επίσης στο Συνέδριο, πλην όμως έστειλε αντ’ αυτού 3.000 ευρώ… .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου