ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Σχετικά με τις προτάσεις μείωσης των ελληνικών αμυντικών δαπανών

Γραφείο Τύπου του ΔΗΚΚΙ, 19.6.15

"Πρόσφατα ο Πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ είχε την καλωσύνη  να ασχοληθεί με τη χώρα μας συμβουλεύοντας    μείωση των ελληνικών στρατιωτικών δαπανών , που όπως είναι γνωστό υπερβαίνουν ποσοστιαία τις αντίστοιχες των υπολοίπων χωρών της Ε.Ε . Η «συμβουλή» αυτή θα ήταν προφανώς ενδιαφέρουσα, εάν προηγουμένως είχε διασφαλισθεί η  εθελοντική απόσυρση των  Γερμανών και Γάλλων προμηθευτών οπλικών συστημάτων προς την Ελλάδα, ενώ επίσης είχαν δοθεί αξιόπιστες εγγυήσεις για  τα ελληνικά σύνορα και την ασφάλεια της χώρας.
 Όμως  η Ελλάδα δεν είναι Λουξεμβούργο και  οι  Έλληνες πολίτες  δεν μπορούν να παραιτηθούν από  τα ίδια επίπεδα ασφαλείας  που εισπράττουν οι πολίτες  των άλλων ευρωπαϊκών κρατών, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περίοδο εντεινόμενων αβεβαιοτήτων και αμφισβητήσεων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Οι πατριώτες και δημοκράτες αυτής της χώρας θέλουν προφανώς μικρότερο κόστος για τις αμυντικές δαπάνες και αποδέχονται την επανεξέτασή τους,  όμως δεν μπορούν να αποδεχτούν τη  μείωση της ελληνικής αμυντικής ικανότητας, την έκθεση της χώρας σε κινδύνους  και τον διαρκή  ετεροκαθορισμό  της  από ξένα κέντρα.
Πολύ φοβόμαστε ότι η λογιστική του κ. Γιούνκερ και άλλων «καλοθελητών», σε συνδυασμό με τις εκτός τόπου και χρόνου συνηγορίες διαφόρων «ειρηνόφιλων», οδηγεί τη χώρα σε μακροχρόνιες ανασφάλειες και ενδοτικότητα όσον αφορά τη διαχείριση των μεγάλων εθνικών μας θεμάτων".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου