ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Οικολόγοι-Πράσινοι, Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά και η βιασύνη κάποιων


Εμφανίστηκαν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ως έχοντες «Μπάρμπα στην Κορώνη». Βοήθησε και μια δήλωση του Κον Μπεντίτ, με τα «ήξεις/αφήξεις»  που συνηθίζει την τελευταία 5ετία. Και έπεισαν την  ηγεσία ότι έχει στο πλευρό της κι άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, πέρα από τα ψηφαλάκια που προσκόμιζε μια πολιτική ομάδα- ως αποτέλεσμα  τριχοτόμησης του αρχικού σχήματος.  Οπότε η ηγεσία αποφάσισε να «παρακάμψει»   τους σταθερούς και μόνιμους εργάτες της οικολογίας, που παρήγαγαν ήδη έργο στα πλαίσια του κόμματος.

Να τι είπε  ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση της Δημοσιογράφου Σ. ΓΚΑΝΤΩΝΑ («ΚΟΝΤRΑ CHANNEL») στη διακαναλική συνέντευξη:
«Κατ΄ αρχάς μου δίνετε την ευκαιρία κα Γκαντώνα να σας πω ότι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να συνεργαστούμε με τον κ. Κουβέλη και τη Δημοκρατική Αριστερά, εν τούτοις υπάρχει μια πολύ σημαντική συνεργασία, ιστορική και σημαντική θα έλεγα, σε ευρωπαϊκή διάσταση.
Είναι η συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους, με το κόμμα που εκπροσωπεί στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Κόμμα των Πρασίνων. Κι αυτή είναι σημαντική, διότι για πρώτη φορά σε ένα ψηφοδέλτιο η συνάντηση Αριστεράς και Οικολογίας, δύο διακριτών δυνάμεων που πορεύονταν παράλληλα αλλά ποτέ μαζί στο ίδιο ψηφοδέλτιο κι είναι σημαντική γιατί μας δίνει και τη δυνατότητα διεύρυνσης των συμμαχιών μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

 Kαι να τι είπαν  οι «Πράσινοι» της Δημοκρατικής Αριστεράς   :  
«Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με Οικολόγους Πράσινους έγινε χωρίς προγραμματική συμφωνία. Αντιθέτως, οι ατομικά συμμετέχοντες στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από τους Οικολόγους Πράσινους, δεσμεύονται να ακολουθούν τις αποφάσεις των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τον Κώδικα Δεοντολογίας για υποψήφιους, μέλη και μη μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν ανακοινώθηκε τι άλλαξε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με την συμμετοχή μελών των ΟΠ στους συνδυασμούς του.Παρά τα όσα λέγονται, το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εξ άλλου οι «Πράσινοι» δήλωσαν :
Το βίντεο με τη δήλωση της Ρεβέκα  Χαρμς  https://www.youtube.com/watch?v=-0o6reesc28
Εκεί η Χαρμς λέει :
«Ο Νίκος (εννοεί ο Χρυσόγελος)είναι ένας πραγματικά «Πράσινος» πολιτικός. Υποστηρίζει αυτό που ο ίδιος αποκαλεί οικονομία της αλληλεγγύης και ως γνήσιος «Πράσινος» από την θέση του στο ευρωκοινοβούλιο λειτουργούσε πάντα με γνώμωνα την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη για την Ελλάδα. Ενδιαφέρεται πάντα για τις ανάγκες του κόσμου και του περιβάλλοντος και η βιωσιμότητα ήταν πάντα για αυτόν προτεραιότητά. Του εύχομαι επιτυχία στις εκλογές…τι άλλο να σας πω, ψηφίστε και ψηφίστε Νίκο Χρυσόγελο!»