ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Χρυσορυχεία Χαλκιδικής και η επιστολή ενός Ιερέα


Με τη κυρία Καραβασίλη έχουν ασχοληθεί πολλοί και διάφοροι – μεταξύ των οποίων και ο υποφαινόμενος, από την εποχή που αυτή μεν δικαζόταν για την υπόθεση του Ασωπού, εμείς δε κάναμε κανονικά μεροκάματα σε ένα κανονικό δικαστικό σήριαλ  ως μάρτυρες, συμπαραστάτες και εμψυχωτές….Σήμερα πάντως η κ.Καραβασίλη , όχι ως συνεσταλμένη πρώην επικεφαλής των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (που είχε να πει και μια κουβέντα ευγνωμοσύνης στους συμπαραστάτες…) αλλά υπό τον νέο φανταιζί ρόλο της «Ειδικής Γραμματέως Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας»,  υφίσταται  κριτική για την ανάμιξή της  στην υπόθεση των χρυσορυχείων της Χαλκιδικής.

Και μάλιστα μια κριτική αρκετά δηκτική, αν κρίνω από  την  επιστολή που της απευθύνει ο Αρχιμανδρίτης κ.Χριστόδουλος Αγγέλογλου – μετά από προηγηθείσα απάντηση της Καραβασίλη.  

Λέει ο πρώτος στην δεύτερη :  

«σας έθεσα το θέμα του οικονομικού σκανδάλου της μεταβίβασης των μεταλλείων Κασσάνδρας. Στην 7σέλιδη επιστολή σας δεν αναφέρετε τίποτα απολύτως γι’αυτό, και εδώ είναι προφανής ο λόγος σας και πιστεύω όλοι να κατανοούν γιατί δεν θέλετε ούτε κατ’ ελάχιστον να σταθείτε σε αυτό το σημείο…»

«…..όσον αφορά εσάς προσωπικά, γνωρίζετε πολύ καλά τι ακριβώς έχει γίνει με το οικονομικό αυτό σκάνδαλο, διότι αν δεν γνωρίζατε και είχατε σωστή και υγιή νοοτροπία, εφ’όσον εγώ τουλάχιστον σας το ανέφερα εγγράφως και ενυπογράφως και νομίμως, δεν θα το αποσιωπούσατε, θα δείχνατε έστω ελάχιστο ενδιαφέρον να μάθετε, πράγμα που δεν πράξατε…..»



«……Έρχονται λοιπόν αυτοί που πτώχευσαν την Ελλάδα, που υποθήκευσαν το μέλλον των Ελλήνων, που διέσυραν παγκοσμίως την Ελλάδα, που πτώχευσαν τα νοσοκομεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, που έκαναν τους Ελληνες να ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή, να ψάχνουν πού υπάρχει συσσίτιο της Εκκλησίας, να είναι άστεγοι και να κοιμούνται στο πεζοδρόμιο, να αυτοκτονούν κατά χιλιάδες, να ζουν μία κόλαση, και ζητούν από αυτούς τους πολίτες να συναινέσουν να καταστραφεί από τον πάμπλουτο πλέον ιδιώτη και ο τόπος τους στον οποίο ζουν……»



Ολόκληρη η επιστολή του Ιερέα






6 Ιουνίου 2012



Αξιότιμη κα Καραβασίλη, χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.



Ελαβα την από 16-5-2012 με Α.Π. 1028 απαντητική επιστολή σας στο από 7-5-2012 έγγραφό μου που έλαβε από την Υπηρεσία σας Α.Π. 1028/07.05.2012.



Ο κάθε ακόμα σκεπτόμενος άνθρωπος κατανοεί ότι δεν απαντάτε σε κανένα από τα ερωτήματα της ουσίας που σας έθεσα, και φυσικά γίνεται κατανοητός και ο λόγος που δεν απαντάτε. Στην


ανωτέρω επιστολή μου μεταξύ των άλλων θεμάτων που σας έθετα, στην παρ. 4, σας έθετα το θέμα του οικονομικού σκανδάλου της μεταβίβασης των μεταλλείων Κασσάνδρας. Στην 7σέλιδη επιστολή σας δεν αναφέρετε τίποτα απολύτως γι’αυτό, και εδώ είναι προφανής ο λόγος σας και πιστεύω όλοι να κατανοούν γιατί δεν θέλετε ούτε κατ’ ελάχιστον να σταθείτε σε αυτό το σημείο.
Στο μόνο που στέκεσθε (και είναι διαποτισμένη από αυτό το πνεύμα η επιστολή σας), είναι στις πολλές προσπάθειες που κάνατε για να επιτευχθεί η συμμετοχή των πολιτών στην δημόσια διαβούλευση· και η στενοχώρια σας είναι για το γεγονός ότι οι πολίτες δεν συμμετείχαν στην δημόσια διαβούλευση, δεν θέλησαν «ενημέρωση» για το περιβάλλον και ότι ο διάλογος διά των οποίων επιχειρούσατε «να διασφαλίσετε την αναγκαία κοινωνική συναίνεση» και «να κατοχυρωθεί ο κοινωνικός έλεγχος» απέτυχε. Αυτά αναφέρετε στις σελ. 5 και 6 της επιστολής σας. Σκοπός των ενεργειών σας και της κρατικής εξουσίας ήταν να επιτευχθεί γι’ αυτό το έργο «ο κοινωνικός έλεγχος»!!! και η «κοινωνική συναίνεση». Δεν θα αναλύσω αυτά τα περί «κοινωνικού ελέγχου», διότι γίνεται κατανοητό από τους νοήμονες. Θα σταθώ μόνο στην επιθυμία σας για να «συναινέσουμε» και επίσης στην προτροπή σας «να συμβάλω προς την κατεύθυνση της αναγκαίας αλλαγής νοοτροπίας και στάση ζωής».


Αξιότιμη κα Καραβασίλη, είμαι Ιερέας και δεν συμμετείχα και εγώ στην δημόσια διαβούλευση και δεν κατέθεσα εγώ την κοινωνική μου συναίνεση, και προφανώς είμαι εκτός του κοινωνικού ελέγχου που επιχειρήσατε. Συνεπώς κατ’ εσάς είμαι κι εγώ ένας εξ αυτών που θα πρέπει να αλλάξει νοοτροπία, και όχι ένας που πρέπει να συμβάλω να αλλάξουν νοοτροπία οι συμπολίτες μου. Θέλοντας όμως να μην παρακούσω στην προτροπή σας, θα προσπαθήσω με την παρούσα να σας αποδείξω ότι εσείς έχετε ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας.


Το θέμα μας έχει τις εξής πτυχές: 1) την μεταβίβαση των μεταλλείων Κασσάνδρας σε ιδιώτη επενδυτή, 2) το επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης του ιδιώτη για την Β. Χαλκιδική, 3) την Μ.Π.Ε. που αφορά την υλοποίηση αυτού του επενδυτικού σχεδίου.
Για το θέμα της παρ. 2 και 3 που έπονται της μεταβίβασης και αφορά το αν η επαπειλούμενη βλάβη στο περιβάλλον είναι δυσανάλογη με το δημόσιο συμφέρον, αυτό λόγω του ότι ζούμε σε ευνομούμενη και Συντεταγμένη πολιτεία, έχει ορισθεί να το κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο οι πολίτες προσέφυγαν και σήμερα 6-6-2012 εκδικάστηκε. Όπως κατανοείτε, δεν είναι δυνατόν να εμπιστευθούμε την Μ.Π.Ε. που συνέταξε η εταιρεία για να μπορέσει να υλοποιήσει το σχέδιό της, ούτε είναι δυνατόν να εμπιστευθούμε το κράτος, διότι απλώς «δεν υπάρχει κράτος».
Θα αναφερθώ λοιπόν σε αυτό που προηγήθηκε όλων, την μεταβίβαση και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Το ιστορικό αυτού του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ και διάφορες πτυχές του (όχι όλες), έχουν κατακλείσει τα τελευταία χρόνια τις σελίδες του πανελλαδικού τύπου, τον διαδικτυακό χώρο, ασχολήθηκε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που εξέδωσε καταδικαστική απόφαση και επιβεβαίωσε τα ανωτέρω, κ.λ.π.
Συνεπώς όσον αφορά εσάς προσωπικά, γνωρίζετε πολύ καλά τι ακριβώς έχει γίνει με το οικονομικό αυτό σκάνδαλο, διότι αν δεν γνωρίζατε και είχατε σωστή και υγιή νοοτροπία, εφ’όσον εγώ τουλάχιστον σας το ανέφερα εγγράφως και ενυπογράφως και νομίμως, δεν θα το αποσιωπούσατε, θα δείχνατε έστω ελάχιστο ενδιαφέρον να μάθετε, πράγμα που δεν πράξατε.


Θα χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα, για να κατανοήσετε πολύ καλά αυτό που θέλω να σας πω, και για να κατανοήσετε για το ποιος τελικά πρέπει να αλλάξει νοοτροπία.


Κάποιος ξεπουλά έναντι «πινακίου φακής» μια δημόσια περιουσία 20 δις ευρώ, πληρώνει και πολλά εκατομμύρια ευρώ από πάνω (στερώντας τα όλα αυτά από τους συνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους, τους ασθενείς, τους αναπήρους, τα νοσοκομεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, εν γένει τους Ελληνες, από το Δημόσιο Ταμείο), και τα δίνει με νομιμοφανή τρόπο σε κάποιον ιδιώτη που το έχει η «κούτρα» του να κατεβάζει «ψείρες», και να κάνει μέσα σε λίγες ημέρες το «μικροπερίπτερό του» που ήταν αξίας π.χ. 60.000 ευρώ, ένα πολυεθνικό πολυκατάστημα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ερχονται λοιπόν αυτοί που πτώχευσαν την Ελλάδα, που υποθήκευσαν το μέλλον των Ελλήνων, που διέσυραν παγκοσμίως την Ελλάδα, που πτώχευσαν τα νοσοκομεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, που έκαναν τους Ελληνες να ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή, να ψάχνουν πού υπάρχει συσσίτιο της Εκκλησίας, να είναι άστεγοι και να κοιμούνται στο πεζοδρόμιο, να αυτοκτονούν κατά χιλιάδες, να ζουν μία κόλαση, και ζητούν από αυτούς τους πολίτες να συναινέσουν να καταστραφεί από τον πάμπλουτο πλέον ιδιώτη και ο τόπος τους στον οποίο ζουν, τους ζητούν να καταστρέψουν τα βουνά τους, τα νερά τους και την εναπομείνασα υγεία τους. Οι πολίτες, ευρισκόμενοι σε εξαθλίωση, άνεργοι, άποροι, άρρωστοι, φτωχοί αλλά αξιοπρεπείς και τίμιοι, δεν θέλουν κανένα διάλογο με τους ληστέψαντες και ξεπουλήσαντες την δημόσια περιουσία, δεν θέλουν καμμία απολύτως συμμετοχή σε διαβούλευση (που στην ουσία αποσκοπεί στην συγκάλυψη και συμμετοχή στην ληστεία, ώστε να λένε στην συνέχεια οι ηθικοί αυτουργοί δικαίως: «μαζί τα φάγαμε»). Οι ηθικοί αυτουργοί, είναι γεγονός ότι στενοχωρούνται που υπάρχουν ακόμα τίμιοι Ελληνες, και ως εκ τούτου αδυνατούν να διασφαλίσουν την συναίνεση της κοινωνίας και αδυνατούν να επιτύχουν τον κοινωνικό έλεγχο.


Αξιότιμη κα Καραβασίλη, ποιος πρέπει να αλλάξει νοοτροπία; Τι τελικώς θέλετε; Να γίνουμε όλοι οι Έλληνες ανήθικοι και να συμμετέχουμε στο «φαγοπότι»; Να γίνουμε συμμέτοχοι στην ληστεία της δημόσιας περιουσίας; Και μας λοιδορείτε και μέμφεσθε που δεν συμμετέχουμε; Και στενοχωριέσθε γι’αυτό;


Αξιότιμη κα Καραβασίλη, αυτοί με τους οποίους θέλετε να διαλεχθούμε και να συναινέσουμε σε αυτά που έκαναν και κατέστρεψαν την πατρίδα μας, και σε αυτά που θέλουν να κάνουν για να καταστρέψουν και εδώ τον τόπο μας, δεν έπρεπε να διαλέγονται και να κάνουν διαβουλεύσεις για να κάνουν και εμάς συμμετόχους στα παράνομα έργα τους και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στην πτώχευση της πατρίδας μας. Αντιθέτως, σε αυτούς θα έπρεπε ήδη και προ πολλού να τους έχει δημευθεί η περιουσία και να βρίσκονται στην φυλακή. Αλλά η φυλακή στην Ελλάδα είναι μόνο γι’αυτόν που αδυνατεί να πληρώσει τους δυσβάσταχτους φόρους του και δεν έχει προλάβει προηγουμένως να αυτοκτονήσει.
Σας παρακαλώ λοιπόν, κα Καραβασίλη, εσείς να αλλάξετε νοοτροπία. Και θα ήθελα να γνωρίζετε ότι δεν περίμενα από εσάς να μου υποδείξετε να συμβάλω στην «αλλαγή νοοτροπίας» των πολιτών. Σας προτρέπω να διαβάσετε το βιβλίο μου με τίτλο «Σκεύος Εκλογής» που κυκλοφόρησε το 1996 (και που στις σελ. 406-430 και κυρίως στην σελ. 420-421 προέλεγα πριν από 16 έτη με απόλυτο τρόπο την κατάσταση στην οποία θα έρθει η Ελλάδα στις ημέρες μας). Επίσης στο βιβλίο μου που κυκλοφόρησε το 1997 με τίτλο «Στη δύση της ελευθερίας», αναλυτικά προέλεγα πού θα οδηγηθεί η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη στις ημέρες μας. Επίσης το 2000 κυκλοφόρησε το βιβλίο μου με τίτλο «Και μετά ανόμων ελογίσθη». Και δι’αυτού προέλεγα τα ανωτέρω από σελ. 243-308, έκανα έκκληση για αλλαγή νοοτροπίας, έκανα έκκληση ώστε οι πολίτες να μην λαμβάνουν δάνεια. Δυστυχώς ενώ εγώ έλεγα την αλήθεια και έκανα έκκληση για αλλαγή νοοτροπίας, οι πρωθυπουργοί της χώρας, οι πολιτικοί, τα κόμματα, η εξουσία, με ασύστολα ψεύδη εξαπατούσαν τον ελληνικό λαό. Και ενώ η Ελλάδα είχε πάρει το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία της ανθρωπότητας και δεν μπορούσε όχι το χρέος της να αποπληρώσει αλλά ούτε τους τόκους του δανείου αυτού να προλαβαίνει, και ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας μυστικά κοιτούσε να βάλει την Ελλάδα στο ΔΝΤ και ήταν σε διαπραγματεύσεις μαζί του, δημοσίως διαβεβαίωνε τον λαό ότι «λεφτά υπάρχουν». Οι πολίτες άκουγαν αυτούς, καθησύχαζαν, ξανοιγόντουσαν, έπαιρναν δάνεια, και τώρα οι πολίτες αυτοκτονούν και παραθερίζουν οι ψεύτες, οι απατεώνες, οι υποκριτές. Και οι πολίτες που αρνούνται να διαβουλευθούν μαζί τους λοιδορούνται κι από πάνω από εσάς.
Λεφτά υπάρχουν, κα Καραβασίλη, σήμερα. Δεν υπάρχουν όμως στα δημόσια ταμεία, στα ασφαλιστικά ταμεία, στα νοσοκομεία, στους φτωχούς, συνταξιούχους κ.λ.π. Όλα και όλοι αυτοί καταρρέουν…. Τα χρήματα υπάρχουν μόνο σε αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια το είχε η «κούτρα» τους να κατεβάζει ψείρες και να γεμίζει από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας η δική τους τσέπη και η τσέπη των τρισέγγονών τους. Αυτοί είναι γεγονός ότι έκαναν πολύ καλά την δουλειά τους για το οικονομικό τους συμφέρον, και μέχρι εδώ τα κατάφεραν πολύ καλά. Αυτοί, κα Καραβασίλη, χόρευαν τσάμικο και από το ένα χέρι κρατούσαν τον Υπουργό Περιβάλλοντος και από το άλλο τον Υπουργό Ανάπτυξης, και εσείς θέλετε να μπούμε κι εμείς στον χορό που μέχρι τώρα «καλά κρατούσε».


Φιλικά σας συμβουλεύω να αλλάξετε εσείς νοοτροπία και να ζητήσετε και συγγνώμη από όλους εμάς που μας λοιδορείτε και μας μέμφεσθε που αρνούμεθα να συμμετάσχουμε στο «τσάμικο».
Επειδή η οποιαδήποτε συνέχεια «ουκ ωφελεί ουδέν», δεν θα επιθυμούσα την όποια συνέχεια αλληλογραφίας μεταξύ μας, ούτε περιμένω κάποια απάντησή σας. Το μόνο που ευχαρίστως θα δεχόμουν, θα ήταν η μετάνοιά σας, η εκ μέρους σας εκζήτηση συγγνώμης και οι όποιες ενέργειές σας προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που χάρισαν μία δημόσια περιουσία αξίας 20 δις ευρώ έναντι «πινακίου φακής» και σήμερα κόβουν τις συντάξεις, τους μισθούς των πτωχών, κλείνουν τα νοσοκομεία, δεν δίνουν τα φάρμακα στους ασθενείς και κάνουν τους πολίτες να αυτοκτονούν.


Μετά τιμής,
Ο αιτών,
Αρχιμ. π. Χριστόδουλος Αγγελόγλου