ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Μαριάς : "Στόχος της Τουρκίας είναι η κατάληψη εδαφών της πατρίδας μας"

Να τι προτείνει ο  Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς :
«Προτείνω να κάνουμε μποϋκοτάζ στα τούρκικα προϊόντα, την διακοπή των εκδρομών προς την γείτονα χώρα, να γίνονται έλεγχοι στα τουρκικά φορτηγά στο τελωνείο των Κήπων τα οποία τα περισσότερα είναι χωρίς άδειες, με ψεύτικα τιμολόγια και  κλείσιμο του τουρκικού προξενείου σαν μοχλό πίεσης για την υπόθεση της κράτησης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών. Αυτά είναι πρακτικά μέτρα απέναντι στην αυθαιρεσία της Τουρκίας. Αν δεν πάρεις μέτρα και απλά έχουμε μόνο κάποιες καταγγελίες ή κάποιες ανακοινώσεις, νομίζω ότι οι Τούρκοι δεν πρόκειται να καταλάβουν από λόγια ούτε από χαρτιά, καταλαβαίνουν μόνο από έργα».
ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

«Η κατάσταση με την Τουρκία εκπλήσσει μόνο αυτούς που δεν έχουν αντιληφθεί την μετάλλαξη η οποία έχει γίνει πλέον στην Τουρκία. Πάντα ήταν μία επιθετική δύναμη η Τουρκία αυτό το ξέρουμε και το είδαμε και στην πράξη με την παράνομη εισβολή και κατοχή του κυπριακού εδάφους το 1974,
όμως έχει πλέον περάσει σε ένα διαφορετικό στάδιο και έχει μετατραπεί σε μια περιφερειακή δύναμη άκρως επιθετική». Με αυτή την εισαγωγή ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς κάνει σαφή τη θέση και τη στάση του απέναντι στην Τουρκία, μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm.

Ένθερμος υποστηρικτής της άποψης ότι η «Τουρκία δεν ανήκει εις την Δύσιν» ο κος Μαριάς προτείνει τη λήψη δραστικών μέτρων κατά της γείτονος, ειδικά στο θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι εδώ και 42 ημέρες είναι φυλακισμένοι χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο. Μεταξύ των μέτρων που προτείνει είναι και το κλείσιμο του τουρκικού προξενείου που λειτουργεί στην πόλη μας.

«Προτείνω να κάνουμε μποϋκοτάζ στα τούρκικα προϊόντα, την διακοπή των εκδρομών προς την γείτονα χώρα, να γίνονται έλεγχοι στα τουρκικά φορτηγά στο τελωνείο των Κήπων τα οποία τα περισσότερα είναι χωρίς άδειες, με ψεύτικα τιμολόγια και ούτω καθεξής και κλείσιμο του τουρκικού προξενείου σαν μοχλό πίεσης για την υπόθεση της κράτησης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών. Αυτά είναι πρακτικά μέτρα απέναντι στην αυθαιρεσία της Τουρκίας. Αν δεν πάρεις μέτρα και απλά έχουμε μόνο κάποιες καταγγελίες ή κάποιες ανακοινώσεις, νομίζω ότι οι Τούρκοι δεν πρόκειται να καταλάβουν από λόγια ούτε από χαρτιά, καταλαβαίνουν μόνο από έργα».

Ο κος Μαριάς εκτός από την έδρα του στην Ευρωβουλή, ηγείται και του πολιτικού σχηματισμού «Ελλάδα – Ο άλλος δρόμος». Στο πλαίσιο της πολιτικής του δράσης θεωρεί ότι πολλοί Ευρωπαίοι είναι «συνένοχοι» στην επιθετικότητα της Τουρκίας, αφού εξακολουθούν να της πωλούν όπλα και μάλιστα καθ’ υπέρβαση σχετικής απόφασης μεταξύ των κρατών μελών που απαγορεύει την παροχή οπλικού εξοπλισμού σε χώρες που διαπράττουν εγκλήματα πολέμου.

«Τα 70 άρματα μάχης που είχαν οι Τούρκοι και μπήκαν στο Αφρίν είναι λέοπαρντ, είναι γερμανικής κατασκευής και πουλήθηκαν από τη Γερμανία στην Τουρκία. Υποτίθεται ότι υπάρχει μια απόφαση Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην γίνεται εξαγωγή πολεμικού εξοπλισμού σε χώρες οι οποίες διαπράττουν εγκλήματα πολέμου και όμως οι γερμανοί συνεχίζουν, έστειλαν αρκετά πολεμοφόδια, το Βέλγιο επίσης οικονομάει χοντρά από αυτή την ιστορία. Είναι γνωστό ότι είναι business και γι” αυτό θα πρέπει να καταγγέλλουμε την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην περίπτωση της Ρωσίας πήρε μέτρα και επέβαλλε εμπάργκο γιατί υπάρχουν προβλήματα και διενέξεις της Ρωσίας με μια τρίτη χώρα, με την Ουκρανία, ενώ εδώ που έχουμε διένεξη και παράνομη εισβολή και κατοχή της Κύπρου από πλευράς Τουρκίας και απειλές απέναντι στην Ελλάδα που είναι και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ασχολείται κανένας», λέει χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ
Πάγια θέση του κου Μαριά είναι ότι οι Τούρκοι έχουν επεκτατικές βλέψεις προς την Ελλάδα και δεν κρύβει την πεποίθησή του ότι αργά ή γρήγορα θα τις εκδηλώσουν έμπρακτα. Σε συνδυασμό μάλιστα με την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά παραμεθόρια νησιά, κατά την εκτίμηση του κου Μαριά, η Ελλάδα απειλείται από ένα ζοφερό μέλλον.

«Στόχος της Τουρκίας είναι η κατάληψη εδαφών της πατρίδας μας, αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Οι Τούρκοι είτε τώρα είτε λίγο αργότερα είτε σε κάποιο χρονικό διάστημα, έχουν στόχο την κατάληψη ελληνικών κατοικημένων νησιών και περιοχών. Εάν εμείς δεν προετοιμαστούμε και δεν είμαστε αποφασιστικοί θα το πράξουν με την πρώτη ευκαιρία που θα βρουν. Δεν ξέρω ποια θα είναι η ευκαιρία και ποια θα είναι η συγκυρία, πάντως εάν οι Τούρκοι βρουν την ευκαιρία θα το κάνουν.

Εμείς είμαστε μια πολιτισμένη χώρα η οποία από την άλλη πλευρά πρέπει να προφυλάξει τα σύνορά της και δεν είναι δυνατόν να έχεις πάνω από 15.000 πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες σε 5 ελληνικά νησιά τα οποία αποτελούν στόχο κατάληψης των Τούρκων», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου