ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Η ΛΑΕ στηρίζει συνταξιοδοτικά και άλλα αιτήματα της Ένωσης αποστράτων συνταξιόύχων λιμενικών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ συνάντηση αντιπροσωπείας της με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ της, Π. Λαφαζάνη και τους Σ. Λεουτσάκο, Δ. Στρατούλη και Τ. Μαυρόπουλο, μέλη της Π.Γ της ΛΑ.Ε, με το νεοεκλεγμένο προεδρείο της Ένωσης Αποστράτων Λιμενικού Σώματος-Ε.Α.
Στη συνάντηση, το προεδρείο της Ένωσης Αποστράτων Λ.Σ.-Ε.Α. το οποίο αποτελούσαν ο Β. Μανωλάκος πρόεδρος, Δ. Σαϊτάκης γεν. γραμματέας και Σ. Βοϊδονικόλας εκπρόσωπος τύπου, εξέθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα που τους απασχολούν και κατ’ επέκταση αφορούν το σύνολο των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και έχουν αφετηρία τις δραματικές περικοπές στις συντάξεις τους από την εφαρμογή των μνημονίων.

Αφού οι μέχρι τώρα μνημονιακές περικοπές στις συντάξεις τους σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν το 50%, εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον, αφού με την περικοπή της προσωπικής διαφοράς μέχρι 18% από την 01/01/’19, την μείωση του αφορολόγητου από 01/01/’20 που μπορεί να γίνει και νωρίτερα, σε συνδυασμό με τα πλεονάσματα του 3,5% μέχρι το 2022 και στη συνέχεια 2% μέχρι το 2060, οι απόστρατοι των Ε.Δ. και Σ.Α. όπως και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι θα αντιμετωπίσουν ευθέως πρόβλημα επιβίωσης.
Δήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους για την αντιμετώπιση των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, που αντί να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για αποκατάσταση των συντάξεων περιέκοψαν και συνεχίζουν να τις περικόπτουν, ενώ η σημερινή κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του ΣΤΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων με το 2ο μνημόνιο και να καταβάλλει το υπόλοιπο 50% του ποσού που τους περιέκοψε.
Το προεδρείο των αποστράτων ζήτησε την παρέμβαση της ΛΑ.Ε., προκειμένου τα παρανόμως παρακρατηθέντα χρήματα από τις συντάξεις τους να επιστραφούν με νομοθετική ρύθμιση και όχι με ατομικές προσφυγές και αιτήματα, βάζοντας τους συνταξιούχους σε ακόμα μία ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία. Τέλος εξέθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λ.Σ.-Ε.Α. και το προσωπικό του, τα οποία όχι μόνο δεν επιλύονται αλλά αντίθετα πολλαπλασιάζονται και συσσωρεύονται, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που εφαρμόζονται οι μνημονιακές πολιτικές, με αποτέλεσμα οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα να καλύπτονται από την απλήρωτη υπερεργασία των στελεχών του σε δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες.
Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. δήλωσε ότι θα παρέμβει σε πολιτικό επίπεδο για την υποστήριξη των προσπαθειών τους και την επίλυση των προβλημάτων τους, που αφορούν το σύνολο των αποστράτων και συνταξιούχων, αλλά επιπλέον θα ενεργήσει άμεσα και για τη στήριξη των ιδιαίτερων προβλημάτων του κλάδου τους.
Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε επεσήμανε ότι για τα ζητήματα περικοπής συντάξεων και παράνομων περικοπών έχει παρέμβει άμεσα στα συναρμόδια υπουργεία ενισχύοντας παράλληλα τις ενέργειές της με ερωτήσεις, που ήδη κατατέθηκαν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, του ευρωβουλευτή της ΛΑ.Ε. Νίκου Χουντή, ο οποίος είναι ο μοναδικός που έχει αναδείξει τα ζητήματα αυτά και απαιτεί την επίλυσή τους.
Εκείνο όμως που τόνισε ιδιαίτερα είναι ότι αυτό που έχουμε βιώσει μέχρι σήμερα, από την εφαρμογή των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, είναι ότι δεν εξαιρείται κανείς από τις πολιτικές της διαρκούς υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου και της αυξανόμενης φτώχειας, η οποία με βάση τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η κυβέρνηση και τις διαβεβαιώσεις της μνημονιακής αντιπολίτευσης ότι θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, θα έχει διάρκεια τουλάχιστον μέχρι το 2060 με διαρκώς επιδεινούμενη τάση.
Οι συνταξιούχοι είναι οι πρώτοι που βρίσκονται στο στόχαστρο αυτής της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά ταυτόχρονα έχουν και τεράστιες δυνατότητες αντίστασης που μπορούν να ανοίξουν νέους δρόμους, μακριά από μνημόνια επιτροπεία και φτώχεια.
Απαραίτητη συνθήκη γι’ αυτό είναι η κοινή δράση του κινήματος των συνταξιούχων και είναι ευκαιρία την Πέμπτη 08/3, να συμμετέχουν οι απόστρατοι του Λ.Σ.-Ε.Α. στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10:00 πμ στην Αθήνα, δίνοντας μια νέα δυναμική και ελπιδοφόρα προοπτική.
Τέλος η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. δήλωσε ότι η πολιτική αυτή πρέπει και μπορεί να ανατραπεί μόνο από τη συμμετοχή και συνολική αντίδραση του λαού, κλείνοντας τα αυτιά στις ακροδεξιές και ναζιστικές κορώνες της Χ.Α., η οποία είναι δημιούργημα και υπηρέτης του κεφαλαίου, το μακρύ χέρι και η εναλλακτική του συστήματος, η οποία με την προπαγάνδα μίσους αυτό που εξυπηρετεί είναι ο αποπροσανατολισμός, η βιωσιμότητα και ολοκλήρωση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου