ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

ΔΗΚΚΙ: Προπομπός νέου κύκλου προκλήσεων η κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών!




Παρ΄ ότι πέρασε πάνω από ένα εικοσιτετράωρο, από την σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, ακόμη δεν αφέθηκαν ελεύθεροι. Την ίδια στιγμή, παρά την καθυστέρηση απελευθέρωσής τους, το γεγονός εμφανίζεται από την κυβέρνηση ως ένα από τα γεγονότα ρουτίνας που συμβαίνουν στην περιοχή, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι υπήρχε τουρκική ενέδρα στο σημείο της σύλληψης.

Η κυβέρνηση ψιθυρίζει μέσω του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Αμύνης Φώτη Κουβέλη, ότι το βράδυ της Παρασκευής θα αφεθούν ελεύθεροι. Η Τουρκία, όμως, τους προφυλακίζει και τους παραπέμπει σε δίκη με τη κατηγορία της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική ζώνη, προκειμένου να προσθέσει ένα ακόμη μέτωπο εναντίον της χώρας.

Η επιθετικότητα της Άγκυρας κλιμακώνεται τώρα ιδιαίτερα επικίνδυνα, σε συνέχεια των προκλήσεων  στα Ίμια, στην Κύπρο κ.λ.π. Επεκτείνεται πλέον και στα χερσαία σύνορα ανασύροντας μνήμες επεισοδίων που έγιναν στον Έβρο το 1986 πριν από την κρίση που προκάλεσε η Άγκυρα με το Σισμίκ το 1987 και οδήγησε στο περιβόητο Νταβός.


Στον αντίποδα, η ελληνική κυβέρνηση, αντί να κινηθεί άμεσα καταγγέλλοντας το ζήτημα στους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους μετέχει, εξακολουθεί να κρατά στάση διαρκούς υποχωρητικότητας σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες και τις μανούβρες των ΗΠΑ στην περιοχή. Συγχρόνως δεν θέλει να δυσαρεστήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση που ετοιμάζει την επερχόμενη σύνοδο με την Τουρκία για την προώθηση της τελωνειακής σύνδεσης μαζί της και του άξονα Βερολίνου και Άγκυρας που ξεκινά απ΄ το μεταναστευτικό και επεκτείνεται ακόμη και μέχρι τον διαμοιρασμό της Κυπριακής ΑΟΖ

Το μνημονιακό πολιτικό καθεστώς έχει βέβαια άλλες προτεραιότητες και υποχρεώσεις ως επιστάτης της «νέας κατοχής», προτάσσει αυτές τις προτεραιότητες και δουλείες του στον ευρω-ατλαντισμό και όχι την υπεράσπιση της συνέχειας και συνοχής της χώρας. Ύψιστος στόχος του είναι η μη διατάραξη του άξονα και του γεωπολιτικού παζαριού Βερολίνου – Άγκυρας (για βέτο θα μιλάμε τώρα;). Ύψιστος στόχος η μη διατάραξη της ενότητας της Νοτιο-Ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ (εδώ χάνουμε ολόκληρη Συρία, το Αιγαίο και τον Έβρο θα προφυλάξουμε;)

Το μνημονιακό πολιτικό καθεστώς γίνεται άκρως επικίνδυνο, εκτρέφει την επιθετικότητα και τον εθνικισμό της Άγκυρας, καθιστά άκρως επικίνδυνη μια ήδη ηττημένη στα Ανατολικά της Τουρκία και υπονομεύει με την εθελοδουλία του την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή. 

Απαιτούμε την τάχιστη κινητοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης, ως οφείλει ένα κράτος που σέβεται στοιχειωδώς τους πολίτες του και τα κυριαρχικά του δικαιώματα, για την γρήγορη απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου