ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Ο άρχοντας των ...κιβηστήσεων

του in.gr
Πριν μερικά χρόνια ο Πάνος Καμμένος για τον Φώτη Κουβέλη: «Ο άρχοντας των μαξιλαριών είναι ο Κουβέλης. Ετοιμος είναι, δεν προλαβαίνουν να τον καλέσουν, από μόνος του λέει θα πάω αν με χρειαστούν. Δεν χρειάζεται καν να τον καλέσουν τον Κουβέλη».

Χθες στο υπουργείο Αμυνας στήθηκε φιέστα με μπάντες και αγήματα και ο υπουργός Αμυνας άφησε τους πάντες έκπληκτους με τα καλά λόγια που είχε για τον άλλοτε… άρχοντα των μαξιλαριών. Ο κ. Καμμένος είπε στο νέο αναπληρωτή υπουργό Αμυνας και υφιστάμενό του πλέον: «Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα είναι άριστη.

Η δικής σας βαθειά γνώση και των εθνικών θεμάτων και η εμπειρία σας στην πολιτική είναι εχέγγυο της καλής συνεργασίας μας». Πρόκειται, είπε ο υπουργός Άμυνας, για προσωπικότητα της πολιτικής ζωής του τόπου μας, που υπηρέτησε πάντα τις αρχές της δημοκρατίας και δίδαξε ενότητα λαού και έθνους, ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών».

Για όσους έχουν παρακολουθήσει τη διαδρομή του Πάνου Καμμένου τα τελευταία χρόνια θα γνωρίζουν ότι είναι ικανότατος στις… κυβιστήσεις. Εχει το «χάρισμα» να ξεχνά πράξεις και λόγια του και να διαφοροποιείται εντυπωσιακά σε σχέση με αυτά που πιστεύει.

Εχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε ορισμένες από τις οβιδιακές μεταλλάξεις του υπουργού Αμυνας.



Ένα παράδειγμα κλασικό της αλλαγής γνώμης είναι αυτό που έγινε με τον αποχωρήσαντα χθες από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα. Σε μια τηλεοπτική του συνέντευξη, είτε γιατί το πιστεύει, είτε από συνήθεια, είτε από κεκτημένη ταχύτητα «βάφτισε» τα Σκόπια… Μακεδονία. Επικράτησε πανικός και ο Πάνος Καμμένος ζητά την παραίτησή του λέγοντας ότι ακόμη και συγγνώμη να ζητήσει το βίντεο θα τον εκθέτει για το έγκλημα που έκανε. «Καμμένος και Μουζάλας δεν μπορούν να είναι στην ίδια κυβέρνηση», έλεγε τότε όμως, δύο μήνες αργότερα μιλούσε για «λεκτικό λάθος, και για την επόμενη διετία μια χαρά κάθονταν στο ίδιο υπουργικό τραπέζι.

Σε συνέντευξη στην τηλεόραση τους πρώτους μήνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος δηλώνει κατηγορηματικά και απόλυτα: «ΦΠΑ στα νησιά δεν πρόκειται να υπάρξει όσο είμαι υπουργός. Με τίποτε. Ποτέ. Είναι μια πράξη εγκληματική και αντισυνταγματική».

Ηρθε, όμως, η στιγμή που η κυβέρνηση αποδέχθηκε την απαίτηση της τρόικας και ψήφισε την κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά που από το καλοκαίρι θα ισχύσει και για όσα εξαιρέθηκαν για λόγους που σχετίζονται με το προσφυγικό.

Είναι λίγος καιρός πριν από τις εκλογές του 2015 και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δίνει σειρά συνεντεύξεων όπου δηλώνει ξεκάθαρα: «Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξουμε, διότι έχουμε μεγάλες διαφορές στα εθνικά θέματα».

Αυτά τα λόγια τα ξέχασε και συγκυβερνά πάνω από τρία χρόνια. Μπορεί να διαφωνεί στα εθνικά θέματα, αλλά παραμένει και στηρίζει.

Προεκλογικό πρόγραμμα για τους ΑΝΕΛ και υποσχέσεις για μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και πετρέλαιο θέρμανσης στο 1 ευρώ. Αυτά τα μέτρα ουδέποτε εφαρμόστηκαν.

Σε ένα ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη ο Πάνος Καμμένος πολιορκείται από κατοίκους των Σκουριών κι εκεί τους λέει με τις κάμερες ανοικτές. «Λιντσάρετε τον Πάχτα. Είμαι μαζί σας».
Λίγες ώρες μετά που καταλαβαίνει τι λέει… καταδικάζει τις πράξεις βίας αλλά λέει και το αμίμητο. «Άλλο η δημόσια δήλωση, άλλο η συνομιλία με τους πολίτες», ασχέτως αν οι κάμερες τον κατέγραφαν… δημόσια.

Σε μια συνέντευξή του σε ραδιόφωνο ο Πάνος Καμμένος αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί η Ελλάδα να πάει σε νόμισμα διαφορετικό από το ευρώ, π.χ. στο δολάριο, όμως ω του θαύματος… λίγες μέρες μετά προκαλεί τους πάντες να βρουν μια τέτοια δήλωση που όμως για κακή του τύχη έχει καταγραφεί.

«Ούτε νεκρός δεν πρόκειται να συνεργαστώ με κόμμα που ψήφισε μνημόνιο. Εγώ μνημόνιο δεν πρόκειται να υπογράψω», λέει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ όχι σε μία αλλά σε πολλές συνεντεύξεις.

Όμως, από το 2015 έχει ψηφίσει και μνημόνια, και μεσοπρόθεσμα σκληρά και απαιτήσεις της τρόικας.

Βεβαίως, πριν συγκυβερνήσει με τον κ. Τσίπρα έλεγε ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα πρέπει να πάει σε μονομερή κατάργηση του μνημονίου των… άλλων. Όταν τον ρωτούν αν αυτό θα σημάνει έξοδο της χώρας από το ευρώ και την ΕΕ αυτός απαντά: «Αυτά είναι παραμύθια, τρομολαγνεία.

Μάιος του 2016, η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί πολύ σκληρά μέτρα που απαίτησε το Eurogroup και ο Πάνος Καμμένος λέει: «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα. Η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και ρυθμίζει το χρέος. Μπαίνουμε στην εποχή της ανάπτυξης». Σχεδόν δύο χρόνια από τότε, ούτε από το μνημόνιο βγήκαμε, ούτε στην ανάπτυξη μπήκαμε.

Και μην ξεχάσουμε τα… ευαίσθητα θέματα. Εν μέσω θύελλας για τις συνομιλίες με ισοβίτη ο Πάνος Καμμένος αίφνης αποδέχεται στη Βουλή την ψήφιση της «Τουρκικής Ενωσης Θράκης» και το νομοσχέδιο για την «αλλαγή φύλου».

Και ποιος ξεχνά την αλλαγή στάσης για το «Σκοπιανό». Από τη μια στηρίζει Κοτζιά για σύνθετη ονομασία και από την άλλη δεν αποδέχεται ποτέ τον όρο Μακεδονία.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου του 2014 ο κ. Καμμένος υπόσχονταν στον ελληνικό λαό ότι κανείς δεν θα πειράξει τον δημόσιο πλούτο.

Στις 28 Μαρτίου του 2015 δήλωσε πως: «Μίλησα για την συμφωνία συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων αερίου και πετρελαίου με τις ΗΠΑ. Δεν σας κρύβω ότι η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ το 2014 έλεγε πως οι ΑΝΕΛ θα έκαναν αντίσταση στους πλειστηριασμούς με την φυσική τους παρουσία προκειμένου να τους μπλοκάρουν. «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», έλεγε. Τέσσερα χρόνια μετά οι πλειστηριασμοί είναι ηλεκτρονικοί και ανενόχλητοι.

Και κάπως έτσι γράφεται η ιστορία των μεγάλων κυβιστήσεων .

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου