ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Mαστιγώνοντας τον Ελλήσποντο...


του Άντη Ροδίτη

Είχα την ατυχία να παρακολουθήσω συζήτηση δημοσιογράφων από την τηλεόραση του ΡΙΚ. Οι άνθρωποι αυτοί δεν διακρίνονται για την ευρυμάθεια, την κρίση ή την δημιουργικότητά τους. Είναι αμφίβολο αν υπάρχει έστω κι ένας από αυτούς που να έχει ξεκοκαλίσει τον Θουκυδίδη.

Οι Άγγλοι, που μας δέρνουν αλύπητα με κάθε ευκαιρία, μας υπενθυμίζουν: Ο Θουκυδίδης αποτελεί βασικό ανάγνωσμα για στρατηγούς, πολιτικούς ηγέτες και ελεύθερα μορφωμένους πολίτες εδώ και τουλάχιστο 2000 χρόνια. Ο πελοποννησιακός πόλεμος είναι ορυχείο στρατιωτικής τέχνης, πολιτικής συμπεριφοράς, ηθικής και σοφίας.

Όλοι φωνάζουν και ξελαρυγγίζονται για τις «αρχές» και για τις «αξίες» και για τις μεγάλες δυνάμεις, τον ΟΗΕ, την Ε.Ε.,  τις ΗΠΑ, τη Ρωσία (ειδικά αυτήν), που δεν έρχονται να… εφαρμόσουν το Δίκαιο!! Τόσο αγράμματοι και αστοιχείωτοί είμαστε; Τόσο θρασείς και ανέντιμοι; Τόσο ξεφτίλες; Μόνοι μας δεν καταστρέφουμε την ισχύ της πατρίδας μας με τις φαγωμάρες μας, και τώρα επικαλούμαστε τους ξένους νούσιμους, που αντί να δέρνονται μεταξύ τους, όπως εμείς, δημιούργησαν ισχυρές πατρίδες να υπερασπίζονται την δική τους ασφάλεια και τα δικά τους συμφέροντα;


ΓΙΑΤΙ να διακινδυνεύσουν τα συμφέροντά τους ή τις ζωές των πολιτών τους για χατίρι των δικών μας; Μόνο αδιάβαστοι έχουν αυτή την απαίτηση.

Μόνο ξύλα απελέκητα πιστεύουν ότι ο κόσμος διέπεται και λειτουργεί με το Δίκαιο! Ποιο Δίκαιο; Δεν υπάρχει αυτό το πράμα στις διεθνείς σχέσεις. Υπάρχει μόνο όταν υποβαστάζεται από τα συμφέροντα. Αν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα, αναπνέει και το «Δίκαιο».

Το χειρότερο από όλα, το πιο καταστροφικό είναι να το υποψιαζόμαστε αυτό (αν δεν το έχουμε χωνέψει ακόμα), αλλά για να πλήξουμε τους δικούς μας ηγέτες, για να τους εκδικηθούμε, για να τους κάνουμε ζημιά επειδή χάσαμε τις εκλογές, για «αντιπολίτευση» δήθεν, τους κατηγορούμε ότι δεν ξέρουν τη δουλειά τους, δεν κάνουν τα αναγκαία διαβήματα, δεν… πείθουν τους ξένους στόλους να έρθουν να δείρουν τον Ερτογάν!!

Κι όμως:

Η τακτική της νηφαλιότητας, της ηρεμίας, της εμμονής στους διεθνείς κανόνες που ακολουθεί σήμερα η ηγεσία μας, επειδή δεν έχουμε την ισχύ να τους εφαρμόσουμε, είναι όχι απλώς το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, αλλά ένα ισχυρότατο υπερόπλο.

Ο Ερτογάν είναι πολύ κοντά στο να διατάξει το μαστίγωμα του Ελλήσποντου.

Ο Ερτογάν δεν απέχει από το να βάψει τα μισά πλοία του μπλέ και μετά να τα βομβαρδίσει για να πανηγυρίσει «νίκες». Άστε τον ήσυχο στην τρέλα του. Παρακολουθείτε τον ψύχραιμα. Μην τον αγγίζετε. Αν δεν το αγγίξετε, ο Ελλήσποντος δεν τη γλιτώνει, θα μαστιγωθεί.

ΑΡ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου