ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Συμβολαιογράφος ζητεί από το ΣτΕ να παγώσουν οι πλειστηριασμοί

Νέα τροπή προσλαμβάνει πλέον η διεξαγωγή των ηλεκτρονικών και συμβατικών πλειστηριασμών μετά την σημερινή προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας της συμβολαιογράφου Λαυρίου Ελένης Καραγεωργοπούλου που ζητεί από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαο Σακελλαρίου να εκδώσει προσωρινή διαταγή για να «παγώσουν» προσωρινά οι πλειστηριασμοί.
Η εν λόγω συμβολαιογράφος με δικηγόρους την πρώην πρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο του κόμματος «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Κωνσταντίνο Ζηκογιάννη πλέον του αιτήματος έκδοσης προσωρινής διαταγής, κατέθεσαν αίτηση αναστολής και ακύρωσης.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου ζήτησε σήμερα συνάντηση με τον κ. Σακελλαρίου για να τον ενημερώσει επί του θέματος των πλειστηριασμών και αύριο το πρωί στις 11 π.μ. θα τον επισκεφθεί.
Η συμβολαιογράφος ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της τελευταίας επαναληπτικής γενικής συνέλευσης (27.11.2017) του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου με την οποία ανεστάλη η προηγούμενη με την οποία είχε αποφασιστεί η αποχή των συμβολαιογράφων από όλους τους πλειστηριασμούς έως 31 Δεκεμβρίου 2017.
Η προσφεύγουσα υποστηρίζει ότι με αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, κ.λπ. επισπεύδει την έναρξη των πλειστηριασμών χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, ενώ την ίδια στιγμή απειλείται βλάβη των συνταγματικών δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών και μάλιστα των ασθενέστερων, όπως απαιτείται και βλάβη των ίδιων των συμβολαιογράφων.


Ευθύνες επιρρίπτει στον πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, κ.λπ. Γεώργιο Ρούσκα, ο οποίος κατά την Ελένη Καραγεωργοπούλου, με σκοπιμότητα μεθόδευσε την διεξαγωγή της τελευταίας άκυρης επαναληπτικής έκτακτης γενικής συνέλευσης. Η ακυρότητα ανάγεται στο περιεχόμενο της πρόσκλησης που απέστειλε στα μέλη του Συλλόγου που δεν περιλάμβανε το θέμα της συνέλευσης, αλλά και το χώρο διεξαγωγής της εν λόγω συνέλευσης.
Αρχικά η έκτακτη γενική συνέλευση στο θέατρο «Ακάδημος» ματαιώθηκε και στάλθηκε νέα παράτυπη πρόσκληση χωρίς να αναφέρει το θέμα της επαναληπτικής συνέλευσης. Ακόμη, ως χώρος διεξαγωγής της επαναληπτικής γενικής συνέλευσης επιλέχθηκαν τα γραφεία του Συλλόγου επί της οδού Γενναδίου 4 στο κέντρο των Αθηνών.
Όμως, στα γραφεία του Συλλόγου, σημειώνει η εν λόγω συμβολαιογράφος, δεν ήταν εφικτό να προσέλθει ο ανάλογος αριθμός εκείνος των συμβολαιογράφων που ήταν στην προηγούμενη συνέλευση όταν λήφθηκε η απόφαση για την αποχή από τους πλειστηριασμούς έως 31 Δεκεμβρίου 2017.
Την τελευταία γενική συνέλευση την χαρακτηρίζει παρωδία κάτι που προσβάλλει βάναυσα τον εγγυητικό ρόλο του συμβολαιογράφου και με τους πολίτες πλέον να χάνουν τις περιουσίες τους χωρίς τις διασφαλίσεις που οι συμβολαιογράφο, ως θεματοφύλακες της νομιμότητας, πρέπει να παρέχουν.Τέλος, ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η φερόμενη ως επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση με την οποία αποφασίστηκε η απόχη, καθώς μάλιστα παρόμοιες μεθοδεύσεις δεν είναι ανεκτές σε ένα κράτος Δικαίου.
Παράλληλα, η Ελένη Καραγεωργοπούλου συνοδευόμενη από την Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι αίτηση-δήλωση -διαμαρτυρία στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, που πλέον ότι χαρακτηρίζει άκυρη την τελευταία έκτακτη γενική συνέλευση, ζητεί να της δοθούν τα αποδεικτικά προσκλήσεων στην συνέλευση, ο κατάλογος των συμμετεχόντων, η βιντεοσκόπηση, κ.λπ.
Μάλιστα, σημειώνει ότι από την διεξαγωγή των πλειστηριασμών την περασμένη Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2017 επήλθε ανεπανόρθωτη βλάβη στο Δημόσιο συμφέρον, στο κοινωνικό σύνολό αλλά και στους ίδιους τους συμβολαιογράφους.
Την αίτηση-δήλωση -διαμαρτυρία την κοινοποίησε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στην εισαγγελέα Διαφθοράς.
Σχετικά Αρθρα
Οριστικό: Δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί αύριο λόγω έλλειψης αστυνομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου