ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Στο στόχαστρο της Ε.Ε. για την αστική ρύπανση η Γερμανία

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ :Πρόσφατα, ο Γερμανικός ηγεμονισμός έδειξε τον χαρακτήρα του με την περίπτωση του Round up -  φυτοκτόνου  παραγωγής Μονσάντο, που έχει καταγγελθεί σε όλη την οικουμένη για την τοξικότητά του ! Τώρα που η γερμανική Μπάγιερ ενδιαφέρεται για την αγορά της Μονσάντο, η κυρία Μέρκελ βρήκε τον εξής κουτοπόνηρο ελιγμό : Για να επιδείξει οικολογική ορθότητα απέναντι στην κοινωνία, κάλεσε δημόσια τον Υπουργό της να καταψηφίσει την αδειοδότηση του Ράουντ Απ για άλλα 5 χρόνια. Όταν όμως αυτός έκανε το αντίθετο,  η κυρία Μέρκελ περιορίστηκε σε μια μομφούλα - που πάει πολύ να την προβιβάσει κανείς σε μομφή...Πρωτοφανές κράμα πολιτικής απατεωνιάς και προσβολής της ευρωπαϊκής νοημοσύνης, από αυτούς που συστηματικά επαίρονται για την  "αξιοπιστία" τους και άλλα ηχηρά παρόμοια....

germania.jpg

Άρθρο της  Deutsche Welle για την αστική ρύπανση στη Γερμανία...
Η Κομισιόν εξετάζει προσφυγή εναντίον του Βερολίνου, καλώντας την να κάνει περισσότερα κατά της ρύπανσης του αέρα στις πόλεις. Αντίστοιχη διαδικασία εκκρεμεί και κατά της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Μεγάλης Βρετανίας.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, στη Γερμανία ο κίνδυνος των μικροσωματιδιών και των οξειδίου του αζώτου είναι υπαρκτός , έχοντας ως τώρα  βλάψει την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων. 
Σε βίντεο η DW θυμίζει ότι ο όγκος των βλαβερών στοιχείων πρέπει να μειωθεί όπως είχαν συμφωνήσει τα κράτη  της Ε.Ε. ήδη πριν 12 χρόνια, ωστόσο λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε.
Στη Γερμανία για παράδειγμα τα όρια παραβιάζονται συχνά σε 28 περιοχές, Ιδιαίτερα μολυσμένος είναι ο αέρας στις μεγάλες πόλεις, όπως το Βερολίνο και το Μόναχο, αλλά και σε Κολονία, Κίελο και Στουτγκάρδη.
Στο ρεπορτάζ τονίζεται η καθοριστική αρνητική συμβολή των πετρελαιοκίνητων. Μάλιστα, ακόμα και τα αυτοκίνητα, τα οποία πληρούν τις αυστηρότερες προϋποθέσεις εκπέμπουν 6 φορές περισσότερες ουσίες από το επιτρεπόμενο. 
Χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν σημειωθεί σημαντικά αποτελέσματα, πάνω από 80 γερμανικές πόλεις έχουν επιβάλει περιβαλλοντικές ζώνες θέλοντας να κρατήσουν τα πιο βρώμικα από περιβαλλοντικής άποψης οχήματα μακριά.
Υπό την απειλή της προσφυγής της Κομισιόν η γερμανική κυβέρνηση και η αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτουν τώρα 1 δισ. ευρώ με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα στις πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου