ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Oι «καλοί», οι κακοί, και η νεοφιλελεύθερη




Καταλαβαίνω τη στενοχώρια- για να μην πω το θυμό - γνωστής προοδευτικής εφημερίδας,  όταν η κυρία Μιράντα Ξαφά βγαίνει και λέει κακά λόγια για την οικονομία…Είναι στενοχώρια ή θυμός που πάει «ασορτί» με τις βλακώδεις επιθέσεις εναντίον ενός γελοιογράφου,  που με τον πλέον κομψό τρόπο (ΑΡΚΑΣ) λέει την αλήθεια για την εξέλιξη της οικονομίας : Παίρνουν  10, σου επιστρέφουν  1, ξαναπαίρνουν  10, σου  ξαναεπιστρέφουν  1, και ούτω καθεξής…Προφανώς ο ΑΡΚΑΣ γράφει αυτές τις  επιθέσεις  στ' αρκίδια του , οπότε το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε και πως συμπαρατασσόμαστε με τα θύματα του πολιτικού "μπούλινγκ"...
Τώρα η κυρία Ξαφά (προσκείμενη στον Κυριάκο) διατείνεται ότι  η τρίτη αξιολόγηση δεν κλείνει, ότι οι τράπεζες χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση, ότι η χώρα χρειάζεται 4ο μνημόνιο.

Και αυτοί που «καταδέχτηκαν μάταιες ελπίδες»  - θα αναρωτιόμασταν Καβαφιστί; 

Αυτοί μιλάνε «για ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης» που έχει  αυξήσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον των επενδυτών για την Ελλάδα». Αυτοί θέλουν να απωθούν στα έγκατα του υποσυνείδητου  το γεγονός ότι μια χώρα υποχρεωμένη να πληρώνει στο διηνεκές τοκοχρεωλύσια (με  το χρέος ατόφιο) δύσκολα μπορεί να ελπίσει σε άσπρη μέρα…

Τρισμέγιστο το «καρφί» της κυρίας Ξαφά στους ξένους επενδυτές, αν υποθέσουμε ότι είναι βλάκες… Τρισμέγιστο και διδακτικό, τέτοιο  ώστε να μου θυμίζει μια προσωπική εμπειρία : Για κάποιους μούτσους  που ήθελαν οπωσδήποτε να γίνουν λοστρόμοι, ενώ το πλοίο βυθιζόταν.

Όσον αφορά τις  νομικές κυρώσεις που κάποιοι απειλούν εναντίον της  στα πλαίσια του ακραιφνούς σταλινοφιλελευθερισμού – όπου  η Οικονομολογία μπορεί να κατηγορηθεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων ! – σιγά τις αγριάδες !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου