ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Επεισοδιακή κατάσχεση στο Ρέθυμνο- φωτιά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ


Επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί  στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου όταν επιχειρήθηκε να γίνει κατάσχεση της περιουσίας ενός καταστηματάρχη από εκπρόσωπο αμερικανικής εταιρίας που έχει εξαγοράσει το δάνειό του.  Στο σημείο βρέθηκε αστυνομική δύναμη και υπήρξε ένταση μεταξύ συγκεντρωμένων και του εκπροσώπου της εταιρίας.
Νωρίς το πρωί στην οδό Αρκαδίου στο Ρέθυμνο ο εκπρόσωπος εταιρίας που έχει εξαγοράσει το δάνειο (πρόκειται για αμερικανικό fund) έσπασε το λουκέτο του καταστήματος ενδυμάτων (με την επωνυμία «Borsalino») και εισήλθε στο χώρο υπό τις έντονες αποδοκιμασίες μελών του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (ΣΑΟΡ) που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο. Κατά την έξοδο του εκπροσώπου της εταιρίας σημειώθηκε επεισόδιο με διάφορα αντικείμενα να εκτοξεύονται εναντίον του.

      
Στο κατάστημα μάλιστα εγκαταστάθηκε νέο σύστημα συναγερμού από τους νέους ιδιοκτήτες του, ενώ σημειώθηκαν φθορές στο αυτοκίνητο της εταιρίας που εγκατέστησε το συναγερμό. Στο σημείο έγιναν δύο συλλήψεις ενώ ο εκπρόσωπος του ξένου fund απομακρύνθηκε από το σημείο με τη βοήθεια αστυνομικής δύναμης.
Στο κατάστημα είχαν υπάρξει και τις προηγούμενες ημέρες εντάσεις αφού αλληλέγγυοι είχαν εμποδίσει τουλάχιστον τρεις φορές την πραγματοποίηση της κατάσχεσης. 
Εμπρησμός στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Λίγη ώρα μετά το επεισόδιο, ξέσπασε φωτιά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου στην οδό Ζυμβρακάκη. Η φωτιά ξέσπασε στις 7 το πρωί και επί τόπου έσπευσαν 2 οχήματα της πυροσβεστικής με 6 άνδρες.  Από τη φωτιά σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό των γραφείων ενώ έγινε σαφές πως πρόκειται για εμπρηστική επίθεση αφού η πόρτα των γραφείων βρέθηκε σπασμένη και στο εσωτερικό πετάχτηκε εύφλεκτο υγρό.

Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου        φωτογραφία: rethemnosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου