ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Η οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό


Αυτό που συνέβη στον Σαρωνικό ήταν αναμενόμενο. Όπως δεν ήταν ατύχημα και η οικολογική καταστροφή του Βισκαϊκού πάλι από δεξαμενόπλοιο Ελληνικών συμφερόντων. Το ελληνικό κράτος στην εποχή του Σημίτη έβαλε βέτο σε αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μονάχα δύο φορές :  Και τις δύο  για τους αγαπητούς μας εφοπλιστές. Η μία  αφορούσε βέτο σε κοινοτική οδηγία που επέβαλε στα δεξαμενόπλοια να έχουν διπλό τοίχωμα ασφαλείας. Καταλαβαίνεται τί κόστος θα ήταν αυτό για την "πρωτοπόρο" Ελληνική Ναυτιλία. Και μετά ήρθε το "ατύχημα" στο Βισκαϊκό .

   Το δεύτερο βέτο ήταν για το λεγόμενο " καμποτάζ", το μονοπώλειο δηλαδή των εσωτερικών ακτοπλοϊκών γραμμών από ελληνικές πλοιοκτήτριες εταιρείες. Το πρόσχημα ήταν εθνικοί λόγοι ασφαλείας στο Αιγαίο. Και λίγο μετά ήρθε το τραγικό ναυάγιο του Σάμινα. Στην περίπτωση μάλιστα του Σάμινα εμπλέκεται ο Ελληνικός Νηογνώμονας και κατά συνέπεια το Υπουργείο Ναυτιλίας που όπως και στο προχθεσινό συμβάν με το Αγία Ζώνη έκριναν τα πλοία αυτά αξιόπλοα και ασφαλή. Οι εθνικοί λόγοι βέβαια πήγαν περίπατο όταν ο ευαγής κλάδος εκσυγχρονίστηκε και συγκεντρώθηκε σε λίγα χέρια προκειμένου να αντέξει τον ενδοκοινοτικό ανταγωνισμό !
Και ο κακός έμεινε ο ναυτεργατικός κλάδος που αγωνίζεται για το δικαίωμά του στη δουλειά.

   Η κόκκινη κλωστή που συνδέει όλα αυτά τα γεγονότα είναι το πανίσχυρο συμφέρον του ελληνικού εφοπλισμού του οποίου τις θέσεις  διαχρονικά  διαγκωνίζονται ποια θα εξυπηρετήσει καλύτερα, χουντικές, δεξιές, "σοσιαλιστικές" και " αριστερές " κυβερνήσεις. Το περίφημο δε ευρωπαϊκό κεκτημένο, οι ευρωπαϊκές αξίες και άλλα φλιναφήματα είναι για τους αφελείς και τους αδαείς.

   Σ΄όλον αυτό τον κακόφημο και μαφιόζικο εσμό έρχονται να προστεθούν και οι δημάρχοι που χτυπιούνται γιατί... θα χάσουν τη δουλειά τους οι ψαροταβέρνες! Θα το καταπιούμε έτσι ότι ο αδέσμευτος και ανεξάρτητος δήμαρχος Πειραιά, κος Μώραλης είναι άθυρμα του πρώτου δημοτικού του συμβούλου, του μεγαλοεφοπλιστή Β. Μαρινάκη που ενέχεται στην υπόθεση  NOOR ONE; Του ανθρώπου που συνέτρωγε με τη Ρένα Δούρου όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμαζόταν για την " κατάληψη" της εξουσίας; Για πόσο χάπατα μας έχει ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, όταν μυξοκλαίει για τις μικρές δυνάμεις που έχει ο δήμος του για να καθαρίσει την παραλία του Αγίου Κοσμά όταν η βασική αποστολή του ήταν η απομάκρυνση του αγωνιστή δήμαρχου Χρήστου Γκορτζίδη και το ξεπούλημα του αεροδρομίου του Ελληνικού στη LAMDA DEVELOPMENT του μεγιστάνα του εφοπλισμού και της πετρελαιαγοράς Σπύρου Λάτση;





                                                                           Συντροφικά, Νίκος Μπόγδανος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου