ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Θεμα: το ΟΧΙ της 5 Ιουλίου 2015 μας κυνηγά σαν όμορφο όνειρο ή ως εφιάλτης.



 

οι ‘’συντροφικές’’ λέξεις και τα ‘’αριστερά’’  γεγονότα μας κυνηγούν
του Νίκου Μυλωνά
Κως
Α. Δυο χρόνια πριν, 5 Ιουλίου 2015 έγινε το δημοψήφισμα του ΟΧΙ, με ερώτημα αν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας των 3 δανειστών Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.), Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.) στην  κυβέρνηση ‘’για την ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος οικονομικής διάσωσης έναντι του ελληνικού χρέους και νέο πακέτο διάσωσης’’. Οι Έλληνες πολίτες τότε, κόντρα στις πιέσεις και τους εκβιασμούς των παγκόσμιου κατεστημένου αλλά και την αλληλεγγύη της παγκόσμιας εργατικής τάξης  είπαν ΟΧΙ στην πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα με το συντριπτικό 62%!   
Β. Είχαμε και τοπικές πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα υπέρ του ΝΑΙ. Θυμίζουμε ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, 2η Ιουλίου: ‘’Ως επιστημονικός σύλλογος του Β. Συγ/τος Δωδεκανήσου  μετά την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με το διενεργούμενο δημοψήφισμα με το οποίο κρίθηκε ότι αντίκειται σε θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις και κανόνες του Ευρωπαϊκού Δικαίου…δεν έχει τα εχέγγυα του άρθρου 44 του Συντάγματος σε συνδυασμό με το άρθρο 3 του Ν. 4023/2011… η ψήφος να αποτελέσει  συνέχεια στην Ευρωπαϊκή οικογένεια’’. Παρά την πίεση και του προσφυγικού, ΟΧΙ ψήφισαν 12062, ποσοστό 68,82%  μεγαλύτερο του πανελλαδικού 61,31%, με το ΝΑΙ να περιορίζεται σε ποσοστό 31,18% έναντι του πανελλαδικού 38,69%. η συμμετοχή των Κώων ήταν μεγάλη: ποσοστό συμμετοχής 65,05% (18.754 ψήφοι) μεγαλυτέρου του πανελλαδικού 62,15% με  άκυρα και λευκά  6,55% έναντι 5,85%.
Γ. Αξίζει να θυμηθούμε τον χαιρετισμό της τότε οργάνωσης Β. Δωδ/σου του ΣΥΡΙΖΑ: ’’Ο ελληνικός λαός, στην κορύφωση της σκληρής και άνισης μάχης που έδωσε το τελευταίο διάστημα αντιμέτωπος με ''θεούς και δαίμονες'', με εκβιαστικά διλήμματα, ιταμά τελεσίγραφα και με μια ακατάσχετη χυδαία κινδυνολογία, όρθωσε το ανάστημα του, θριάμβευσε και κατάφερε μια ιστορικών διαστάσεων τομή στις εξελίξεις. Είχε απέναντι του τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , Περιφερειάρχη, Δήμαρχο Ρόδου, Δήμαρχο Κω κ.α. Οι οποίοι ξεδιάντροπα τον καλούσαν να ψηφίσει ναι στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, να ψηφίσει ναι στην κατάργηση του ειδικού συντελεστή Φ.Π.Α., ολισθαίνοντας στην πλήρη γελοιοποίηση , μιας και μόλις πριν τρεις εβδομάδες σήκωναν το λάβαρο της εξέγερσης και ζητούσαν δημοψήφισμα για να μην γίνει αποδεκτή η κατάργηση του. Να ψηφίσει ναι στο 23% ΦΠΑ στην εστίαση και στα ξενοδοχεία , μέτρα τα οποία θα κατέστρεφαν την ανταγωνιστικότητα στον τουρισμό. Ο λαός της περιοχής μας τους γύρισε την πλάτη…’’ και τελείωνε:  ‘’Ο λαός μας απόδειξε ότι έχει και αρετή και τόλμη. Οφείλουμε σαν κόμμα και σαν κυβέρνηση να επιδείξουμε τουλάχιστον τη ίδια, αν όχι και μεγαλύτερη Αρετή και Τόλμη. Να ερμηνεύσουμε και να μην παρερμηνεύσουμε το μήνυμα του κόσμου στις 5 του Ιούλη 2015. Να αφουγκραστούμε την φωνή του κόσμου ο οποίος δεν αντέχει άλλη λιτότητα, δεν αντέχει άλλα μνημόνια μεγάλα ή μικρά. Ο λαός μας για άλλη μια φορά στην πλούσια ιστορία μας, απέδειξε ότι είναι αποφασισμένος να κάνει θυσίες για το καλό της πατρίδας μας. Έδειξε όμως ταυτόχρονα ότι δεν θέλει να γίνει θυσία στο βωμό των αγορών, των εταίρων , οι οποίοι μας αντιμετωπίζουν σαν εταίρα, και της διαπλοκής. VENCEREMOS’’.

Δ. Η ιστορία είναι γνωστή. Την επόμενη μέρα το ΟΧΙ παρακάμφθηκε και δρομολογήθηκε η συνέχεια της μνημονιακής υποταγής. Όμως οι ‘’συντροφικές’’ λέξεις και τα ‘’αριστερά’’  γεγονότα μας κυνηγούν όλες αυτές επόμενες τις εφιαλτικές μέρες. Πώς να αντέξεις να ακούς τον Γερμανό υπουργό να λέει: «μην κατηγορείτε εμένα για τις δομικές αδυναμίες του ελληνικού προγράμματος» και στην συνεχεία να στρέφεται στον Α. Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι έγινε πρωθυπουργός ‘’τάζοντας πως θα φορολογήσει τους εφοπλιστές και θα καταργήσει τα προνόμιά τους και τελικά το μόνο που έκανε ήταν να φορολογήσει μόνο τους αδύναμους’’.
Ε. Αναζητήσαμε μερικούς φίλους να συνδιοργανώσουμε μια ελεύθερη συζήτηση προβάλλοντας ένα χρονικό των ημερών, ανεπιτυχώς. Την απογοήτευση της ήττας διαδέχεται η ανάγκης λήθης. Του να μην θέλεις να μιλήσεις γι αυτά που έγιναν. Και όμως! Τώρα είναι ώρα αφύπνισης και προσπάθειας.  
Ν. Μυλωνάς


Δευτέρα 13 Ιούλη 2015: 1. «Η Κυβέρνηση πρέπει να συσκέπτεται και να συμφωνεί με τους Θεσμούς για όλα τα σχέδια νόμου στους σχετικούς τομείς, με επαρκές χρονικό περιθώριο πριν την υποβολή τους για δημόσια διαβούλευση ή το Κοινοβούλιο»
2. Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική τους δέσμευση να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους σε όλους τους πιστωτές πλήρως και έγκαιρα.
3. «Με εξαίρεση το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, η Ελληνική Κυβέρνηση θα επανεξετάσει, με σκοπό την τροποποίηση, τη νομοθεσία που εισήχθη σε αντίθεση με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, υπαναχωρώντας σε δεσμεύσεις προηγούμενων προγραμμάτων, ή θα προσδιορίσει σαφή ισοδύναμα αντισταθμιστικά μέτρα για τα κεκτημένα δικαιώματα που  δημιουργήθηκαν στο μεσοδιάστημα»
Στα 114 δις ευρώ ανέρχεται το κέρδος της Γερμανίας από την ευρωκρίση σύμφωνα με τον ελληνικής καταγωγής Γερμανό ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη  Ο Γερμανός ευρωβουλευτής του κόμματος των «Φιλελευθέρων», κυβερνητικού εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ, ανέφερε πως «πρέπει μετά τις γερμανικές εκλογές να ζητηθεί μια αναδιανομή του κέρδους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα ανάμεσα στις χώρες του Νότου που πλήγωσαν από την κρίση, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος». «η Γερμανική Κυβέρνηση ομολογεί, ότι όχι μόνο τα κέρδη είναι στα 41 δισ. ευρώ αλλά επίσης έκανε εξοικονόμηση σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης (Δήμοι, Περιφέρειες) άλλα 73 δισ. ευρώ. Δηλαδή συνολικά φτάνουμε στα 114 δισ. ευρώ κέρδος της Γερμανικής Πολιτείας.

                                                                                                                                       

1.             ΨΗΦΙΣΜΑ   του Διοικητικού Συμβουλίου του    Δικηγορικού Συλλόγου Κω
Στην Κω σήμερα την 2η Ιουλίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 π.μ. στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Κω στην Πλατεία Πλατάνου Κω, συνήλθε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου, προκειμένου να συζητήσει και να λάβει  απόφαση για το ζήτημα της διενεργουμένου δημοψηφίσματος:
Παρόντα μέλη: Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Αβρίθης του Αντωνίου, ο Αντιπρόεδρος Νικόλαος Χατζηβασίλης του Αντωνίου, ο Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Χατζηνικολάου του Εμμανουήλ, ο Ταμίας Εμμανουήλ Χατζηάμαλλος του Στυλιανού και το μέλος  Μιχαήλ Μπιλλήρης του Ιωάννου.-
Θέμα ημερήσιας διάταξης:  ΘΕΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΔΙΝΕΡΓΟΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΦΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5Ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2015.
 Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπ’ όψιν του την εισήγηση του Προέδρου και μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε τα ακόλουθα.
Ως επιστημονικός σύλλογος του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου  μετά την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με το διενεργούμενο δημοψήφισμα με το οποίο κρίθηκε ότι αντίκειται σε θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις και κανόνες του Ευρωπαϊκού Δικαίου  θεωρεί υποχρέωση του να εκφράσει τις απόψεις του  σχετικά με το θέμα αυτό.
Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου δεν έχει τα εχέγγυα του άρθρου 44 του Συντάγματος σε συνδυασμό με το άρθρο 3 του Ν. 4023/2011. Προθεσμίες, περιεχόμενο και διατύπωση αντιβαίνουν τα οριζόμενα στην Ελληνική  έννομη τάξη. Κορυφαίοι συνταγματολόγοι έχουν εκφραστεί επί του θέματος αυτού.
Βέβαια κανόνας Δημοκρατίας  είναι η προσφυγή στην ψήφο του λαού και η λαϊκή κυριαρχία εκφράζεται μέσα απ’ αυτή.
Ως επιστημονικός σύλλογος όμως είμεθα υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την άποψη μας η οποία είναι αντίθετη  με την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος η οποία γίνεται κάτω από  την πίεση του χρόνου και την ελλιπή ενημέρωση. Ο λαός καλείται ν’ αποφασίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα επί ερωτημάτων ασαφών με πλημμελή ενημέρωση.
Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να λάβει υπόψη του τα παραπάνω προκειμένου να εκφραστεί στο διενεργούμενο δημοψήφισμα με ελεύθερη γνώμη και περίσκεψη έτσι ώστε.   
 Ο Πρόεδρος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. ΑΒΡΙΘΗΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ: ΝΙΚΟΛΟΑΟΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗΣ, ΜΙΧΑΗΛ ΜΠΙΛΛΗΡΗΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΑΤΖΗΑΜΑΛΛΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

2.             ΣΥΡΙΖΑ Β. Δωδ/σου: «Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία» 6-7-2015

Ο ελληνικός λαός, την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, στην κορύφωση της σκληρής και άνισης μάχης που έδωσε το τελευταίο διάστημα αντιμέτωπος με ''θεούς και δαίμονες'', με εκβιαστικά διλήμματα, ιταμά τελεσίγραφα και με μια ακατάσχετη χυδαία κινδυνολογία, όρθωσε το ανάστημα του, θριάμβευσε και κατάφερε μια ιστορικών διαστάσεων τομή στις εξελίξεις.
Είχε να αντιμετωπίσει τους εκπρόσωπους του ευρωατλαντικού κατεστημένου, όπως η Μέρκελ, o Σόιμπλε, ο Σουλτς, η Λαγκάρντ, που επιδιώκουν τον εξανδραποδισμό του και την κηδεμονία της χώρας.
Είχε να αντιμετωπίσει το μεγάλο κεφάλαιο της χώρας, όλους αυτούς που σε συνεργασία με την τρόικα σχεδίασαν και εφάρμοσαν τα μνημονιακά προγράμματα συντριβής των δικαιωμάτων και εισοδημάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της κοινωνικής πλειοψηφίας του τόπου
Είχε να αντιμετωπίσει όλο το παλιό και νέο πολιτικό κατεστημένο, που υπηρετεί πιστά, όπως υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια, όλες αυτές τις μνημονιακές πολιτικές εξόντωσής του. Είχε απέναντί του ολόκληρο το σκοτεινό και διαπλεκόμενο σύστημα της μιντιοκρατίας.
Είχε απέναντι του τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , Περιφερειάρχη, Δήμαρχο Ρόδου, Δήμαρχο Κω κ.α. Οι οποίοι ξεδιάντροπα τον καλούσαν να ψηφίσει ναι στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, να ψηφίσει ναι στην κατάργηση του ειδικού συντελεστή Φ.Π.Α., ολισθαίνοντας στην πλήρη γελοιοποίηση , μιας και μόλις πριν τρεις εβδομάδες σήκωναν το λάβαρο της εξέγερσης και ζητούσαν δημοψήφισμα για να μην γίνει αποδεκτή η κατάργηση του. Να ψηφίσει ναι στο 23% ΦΠΑ στην εστίαση και στα ξενοδοχεία , μέτρα τα οποία θα κατέστρεφαν την ανταγωνιστικότητα στον τουρισμό. Ο λαός της περιοχής μας τους γύρισε την πλάτη. Μικροπολιτικοί παλιάς κοπής υπηρέτες και όργανα του διεφθαρμένου μεταπολιτευτικού συστήματος. «Της μεταπολίτευσης η χαμένη γενιά» τους πέταξε στα σκουπίδια
Το μόνο που κατάφεραν όλοι αυτοί ήταν να αποσπάσουν μια έκρηξη λαϊκής οργής και αγανάκτησης που εκφράστηκε με αυτό το περήφανο και πελώριο «ΟΧΙ»! Πάνω από 70% ήταν τα ποσοστά στην περιοχή μας.
Το σύστημα της διαπλοκής έστηνε αδιάκοπα, απ' το πρωί ως το βράδυ, ένα σκηνικό τραγωδίας και τρόμου παίζοντας με τον πόνο του λαού που υπόμενε συγκινητικά και με ακατάβλητο κουράγιο στις ουρές των ΑΤΜ των τραπεζών, που έκλεισαν σκόπιμα οι δανειστές, νομίζοντας ότι έτσι θα εκμαιεύσουν το «ναι» της ντροπής στις κάλπες.
Αυτές τις λίγες ημέρες ήρθαμε κοντά με τους συμπατριώτες μας από όλα τα νησιά της περιοχής μας. Ακούσαμε, αφουγκραστήκαμε τα παράπονα τους και τη κριτική τους. Για τις λίστες Λανκάρτ, Για τα κανάλια της διαπλοκής που ακόμη απολαμβάνουν ασυλία, για το κρατικοδίαιτο κεφάλαιο που ακόμη δεν έχει πληρώσει κ.α. Συμφωνούμε σε όλα και θα πιέσουμε όσο μπορούμε για άμεσες και δραστικές παρεμβάσεις. Καλούμε τα μέλη της κυβέρνησης, τους βουλευτές μας, τα μέλη του κόμματος να σταματήσουν να εμφανίζονται στα κανάλια της διαπλοκής, όσο αυτά δεν πληρώνουν φόρους και δεν αποκτήσουν νόμιμες άδειες λειτουργίας.
«Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία» Ο λαός μας απόδειξε ότι έχει και αρετή και τόλμη. Οφείλουμε σαν κόμμα και σαν κυβέρνηση να επιδείξουμε τουλάχιστον τη ίδια, αν όχι και μεγαλύτερη Αρετή και Τόλμη. Να ερμηνεύσουμε και να μην παρερμηνεύσουμε το μήνυμα του κόσμου στις 5 του Ιούλη 2015. Να αφουγκραστούμε την φωνή του κόσμου ο οποίος δεν αντέχει άλλη λιτότητα, δεν αντέχει άλλα μνημόνια μεγάλα ή μικρά.
Ο λαός μας για άλλη μια φορά στην πλούσια ιστορία μας, απέδειξε ότι είναι αποφασισμένος να κάνει θυσίες για το καλό της πατρίδας μας. Έδειξε όμως ταυτόχρονα ότι δεν θέλει να γίνει θυσία στο βωμό των αγορών, των εταίρων , οι οποίοι μας αντιμετωπίζουν σαν εταίρα, και της διαπλοκής.
Σας είμαστε ευγνώμονες . VENCEREMOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου