ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Λαφαζάνης : Ο τρομονόμος του ΣΥΡΙΖΑ φιμώνει το δημόσιο λόγο


"Την αδίστακτη ποινικοποίηση του δημόσιου λόγου με την αυθαίρετη επέκταση του απαράδεκτου τρομονόμου και στην δημόσια, με »οποιονδήποτε» τρόπο κριτική, προωθεί με πρωτοφανή κυνικότητα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ.
Συγκεκριμένα, με νέες νομοθετικές παραγράφους, που είχαν τεθεί προς διαβούλευση, προβλέπονται, άκουσον-άκουσον, ποινές κατ’ ευθείαν φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών σε όσους/ες κατηγορηθούν ότι »δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο’‘(!) »προκαλούν ή διεγείρουν’‘ σε διάπραξη αδικημάτων των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα, γνωστών ως άρθρων του απαράδεκτου τρομονόμου.
Έχουμε ενώπιον μας ιδιαίτερα αόριστες και ευρείες διατυπώσεις, με τις οποίες βρίθουν οι νέες ρυθμίσεις, και οι οποίες εύκολα μπορούν να ποινικοποιήσουν την δημόσια έκφραση γνώμης και την κριτική, ιδιαίτερα αν είναι φορτισμένες με δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση, φαινόμενα καθημερινά και συχνότατα στο διαδίκτυο.
Με μια τέτοια, πρωτοφανή σε αυθαιρεσία και αοριστία, νομοθεσία χιλιάδες πολίτες θα μπορούν να βρίσκονται καθημερινά και ανά πάσα στιγμή στα νύχια της κυβέρνησης, της αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών, οι οποίες θα μπορούν να τους χρησιμοποιούν ως παραδείγματα προς αποφυγήν και ως ”σάκο του μποξ”, σύροντας τους σε περιπέτειες, στα δικαστήρια και στις φυλακές.

Οι κυνικές και ανελεύθερες αυτές τροποποιήσεις, που έρχονται μέσω άσχετου νομοσχεδίου και τις οποίες καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει να φέρει, παρ’ ότι σχεδιάζοντο, παρουσιάσθηκαν λίγα 24ωρα ύστερα από βροχή αιτημάτων των πιο αντιδραστικών κύκλων να φιμωθεί το ίντερνετ.
Είναι σαφές ότι η επίκληση της τρομοκρατίας και η καλλιέργεια της τρομοϋστερίας γίνονται το διάτρητο πρόσχημα για την κατασκευή ανελεύθερων κοινωνιών και την θωράκιση αυταρχικών αστυνομικών καθεστώτων υποταγής και υποδούλωσης των πολιτών.
Για άλλη μια φορά, η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στο ρόλο του πειραματόζωου για οργουολικές ανελεύθερες σιδερόφρακτες κοινωνίες.
Καλούμε την κυβέρνηση να δηλώσει ευθέως ότι αποσύρει, ακυρώνει και ρίχνει άμεσα και πλήρως στον κάλαθο των αχρήστων τις νέες ανελεύθερες και εκτρωματικές τροποποιήσεις του τρομονόμου και όχι απλώς και μόνο να τις »τραβήξει» προσωρινά από την διαβούλευση για περαιτέρω »επεξεργασία», με στόχο να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου και να αποφύγει προσωρινά το κύμα των αντιδράσεων ενόψει του βατερλό των »διαπραγματεύσεων» και του τέταρτου μνημονίου.
Η κυβέρνηση και ο Υπ. Δικαιοσύνης πρέπει να σταματήσουν την κοροϊδία.
Οι τροποποιήσεις έκτρωμα του τρομονόμου δεν χωράνε και δεν χρειάζονται καμιά επεξεργασία, προκειμένου η κυβέρνηση να κερδίσει χρόνο και να χρυσώσει το χάπι.
Οι τροποποιήσεις του τρομονόμου αλλά και ο ίδιος ο τρομονόμος, χρειάζονται να πεταχτούν στα σκουπίδια.
Η χώρα χρειάζεται κυριαρχία, ελευθερία, δημοκρατία και όχι τρομονόμους για να στηρίζουν τα μνημόνια και τη λιτότητα.»
Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
7/6/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου