ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Προσέλαβαν σύμβουλο τη Rothschild τον Μάρτιο, το ανακοίνωσαν σήμερα !


  ΠΗΓΗ LIBERAL
 

Με χρηματοοικονομικό σύμβουλο τη Rothschild & Cie η οποία πήρε τη «δουλειά» έναντι τιμήματος που μπορεί να φτάσει τα 3,2 εκατ. ευρώ, προχωρά επίσημα η κυβέρνηση στην προετοιμασία για την έξοδο στις αγορές με διετή ομόλογα, καθώς και στην υποβολή προτάσεων για την διαχείριση του ελληνικού χρέους.
Προσέλαβαν σύμβουλο τη Rothschild τον Μάρτιο, το ανακοίνωσαν σήμερα Η σχετική απόφαση ανάθεσης παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και αμοιβής της Rothschild & Cie φέρει ημερομηνία 2 Μαρτίου 2017 αλλά δημοσιεύεται σήμερα, με καθυστέρηση 2,5 μηνών στο diavgeia.gov.gr με την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.
Η σύμβαση υπογράφτηκε μόλις ένα μήνα μετά το «μυστικό» ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Λισαβόνα στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, που είχε τότε αποκαλύψει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύεται, η Rothschild ανέλαβε να παράσχει στο Ελληνικό Δημόσιο τις εξής υπηρεσίες:
1. Αξιολόγηση των υποβαλλομένων εκ των θεσμικών οργάνων (Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., κλπ.) προτάσεων σε σχέση με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και των επιπτώσεών τους στην υφιστάμενη διάθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους.
2. Επεξεργασία, αξιολόγηση και υποβολή προτάσεων αναφορικά με τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ελληνικού δημοσίου χρέους που προέρχεται από τον επίσημο τομέα.
3. Επεξεργασία, αξιολόγηση και υποβολή προτάσεων σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του προαναφερόμενου χρέους.
4. Παροχή διευκολύνσεων και υπηρεσιών, καθώς και πραγματοποίηση των απαραίτητων επαφών με διάφορους βασικούς φορείς όπως διεθνείς επενδυτές, διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κλπ., αναφορικά με την προετοιμασία για την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.
5. Παροχή εξειδικευμένων συμβουλών και προτάσεων σε θέματα αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας.
Αμοιβές
Ως αμοιβή για την παροχή των προαναφερόμενων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών προβλέπεται ότι θα καταβληθούν στη Rothschild τα ακόλουθα ποσά:
Α. Ποσό € 99.000,00 θα καταβληθεί μέσα σε διάστημα 60 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης.
Β. Εφόσον οι ανωτέρω χρηματοοικονομικές υπηρεσίες εξακολουθήσουν να παρέχονται και μετά την 25.01.2018 και για διάστημα όχι πέρα από την 25.01.2019, θα καταβληθεί έως την 31.05.2018 στη Rothschild επιπλέον ποσό € 99.000,00.
Γ. Με την προϋπόθεση της επίτευξης του στόχου της εξόδου στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, μέσω έκδοσης κρατικών ομολόγων ωρίμανσης 24 μηνών κατ’ ελάχιστο, θα καταβληθεί ως αμοιβή (success fee) ποσό έως € 3.000.000,00 συνολικά, ως εξής: ποσό έως € 1.500.000,00 μετά την υλοποίηση της πρώτης έκδοσης και ποσό έως € 1.500.000,00 μετά την υλοποίηση της δεύτερης συνεχόμενης έκδοσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου