ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Τι δεν κατάλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ από όσα συμβαίνουν στη Συρία;

Του Δημήτρη Σουλιώτη*
Ο πενταετής πόλεμος στην Συρία αποτελεί ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας μιας ανεξάρτητης χώρας μέλους του ΟΗΕ. Ο πόλεμος αυτός, είχε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και 4 εκ. περίπου πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στα σύνορα κυρίως, της Τουρκίας, του Λιβάνου και της Ιορδανίας.
 
Εδώ όμως, την ενημέρωση γι’ αυτή την απερίγραπτη αιματοχυσία, η κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης του συστήματος, την περιόρισαν στις τηλεοπτικές συνταρακτικές εικόνες των πνιγμένων παιδιών και των άλλων δυστυχισμένων προσφύγων, με φόντο τα γαλάζια νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου.
 
Για το δράμα αυτό ενός ολόκληρου λαού, το οποίο φυσικά δεν μπορούσαν να αποσιωπήσουν, κυλούσαν τάχα τα δάκρυα της αντιλαϊκής πολιτικής εξουσίας και του παλιού δικομματισμού (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ) και του νέου δικομματισμού (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ), αλλά μόνο για τα νεκρά παιδιά και τους άλλους πνιγμένους πρόσφυγες, στην θάλασσα του Αιγαίου, για όλα αυτά τα οποία ήταν και υποχρεωμένοι να δείχνουν. Τίποτα όμως για τις πραγματικές αιτίες του δράματος του πολέμου και την αληθινή έκταση της αιματοχυσίας και τής καταστροφής!
 
Όλα αυτά τα χρόνια των εγκλημάτων του πολέμου κατά της Συρίας από τους μισθοφόρους του ιμπεριαλισμού, η ηγεσία του «αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του, δεν έβγαλαν άχνα για τον πόλεμο, για τα αμέτρητα θύματα αμάχων και παιδιών, για τις ωμές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, για τις ιμπεριαλιστικές θηριωδίες, για την καταστροφή μιας ολόκληρης χώρας, που βρίσκεται δίπλα από την Ελλάδα. Δεν είδαν τίποτε! Δεν ξέρουν τίποτε!
 
Έτσι καταλαβαίνει ο Αλ. Τσίπρας το δόλιο σύνθημα «Ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη!»
 
Δεν μιλάω εδώ για το ΠΑΣΟΚ ή την ΝΔ τους άθλιους αυτούς πολιτικούς υποτακτικούς των ΗΠΑ ή των εγκλημάτων της Ε.Ε, όπως λ.χ. στο Ιράκ και το Αφγανιστάν ή της Γαλλίας στην Λιβύη, ή πιο πρόσφατα στην Ουκρανία, στα οποία συναίνεσαν και συναινούν πλήρως. Μιλάω για την ψευτοαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και για όσα υποδηλώνει στις συγκινητικές δηλώσεις της η βουλευτής του, Αν. Καββαδία…

 
Τι είναι αυτό που απασχολεί την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ; Την απασχολεί ποιος έκανε χρήση των χημικών αερίων πρόσφατα στην Συρία! Αυτό την συντάραξε και αυτό την απασχολεί. Φυσικά την αναφέρω ως παράδειγμα μιας ολόκληρης κοινοβουλευτικής ομάδας.
 
Το ότι 5 χρόνια τώρα γίνεται πόλεμος, ότι τον πόλεμο αυτόν τον οργάνωσε και τον καθοδηγεί ο ιμπεριαλισμός, ότι ένας ολόκληρος λαός καταστράφηκε  και πνίγηκε στο αίμα από τις στρατιές των μισθοφόρων που οργάνωσαν οι Αμερικάνοι και η ΕΕ, για αυτά η Αν. Καββαδία και το κόμμα της δε γνωρίζoυν τίποτα! Δεν θα συνεχίσω. Τα λεγόμενα της κ. βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μόνο σύγχυση στο λαό και θλίψη προκαλούν!
 
Μήπως όμως κάνω λάθος και αδικώ ένα «αριστερό» κόμμα; Ας μας δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ μια απόφαση της ΚΕ του ή της γραμματείας της ΚΕ του ή της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ή μια δήλωση του υπουργού εξωτερικών, ή μια δήλωση του αρχηγού Αλ. Τσίπρα, η οποία να αναφέρεται να καταγγέλλει ή να διαμαρτύρεται για τον πόλεμο στην Συρία ή να καταδικάζει τον πόλεμο και τις σφαγές ή να καλεί έστω τον ΟΗΕ και τον Γραμματέα του να εφαρμόσει την Χάρτα του ΟΗΕ ή να απαιτήσει διεθνείς έστω πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της Ε.Ε, με την οποία η ηγετική ομάδα των εκατομμυριούχων του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο ξελιγωμένη;
 
Να βγάλει, έστω, μια ανακοίνωση που να ζητάει να σταματήσει η σφαγή του συριακού λαού! Τσιμουδιά! Τίποτα απολύτως!
 
Την «αριστερή» πολιτική αυτού του είδους, έπνιξαν τα δάκρυα και ο απέραντος πόνος του συριακού λαού, και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούν να μιλήσουν μέχρι και σήμερα η αρχηγική ηγεσία και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Είναι πασίγνωστο ότι ο στρατός των πραιτοριανών δολοφόνων στον πόλεμο κατά του λαού της Συρίας, προετοιμάστηκε, οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τις υπερδυνάμεις του αμερικάνικου και ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού, με την σύμπραξη της Σαουδικής Αραβίας, που είναι ένα από τα πιο αντιδραστικά ισλαμικά καθεστώτα, κινούμενο των ΗΠΑ, καθώς και ορισμένων άλλων κρατών του Κόλπου. Δεν το ξέρουν αυτό οι βουλευτές και τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ;
 
Αυτοί είναι που χρηματοδότησαν, εξόπλισαν, εκγύμνασαν και καθοδηγούσαν στρατιωτικά και πολιτικά, τόσο την ασήμαντη εσωτερική αντιπολίτευση του Άσαντ όσο και τους χιλιάδες μισθοφόρους, τους οποίους στρατολόγησαν από τις παγκόσμιες στρατιές των ανέργων και πεινασμένων λαών, ανάμεσά τους βέβαια και τους φανατικούς ισλαμιστές, κυρίως από το Ιράκ και Αφγανιστάν, οι οποίο αργότερα μετασχηματίστηκαν και δημιούργησαν τον λεγόμενο ISIS των ειδεχθών εγκλημάτων. Ο ISIS είναι έργο του ιμπεριαλισμού!
 
Οι μισθοφόροι του ISIS, οι οποίοι με την βοήθεια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους απέκτησαν τον έλεγχο σημαντικών περιοχών στο Ιράκ, πηγών πετρελαίου καθώς και στρατιωτικών εγκαταστάσεων, στράφηκαν κατά του δυτικού ιμπεριαλισμού μόνο μετά την στρατιωτική υποχώρηση και την ήττα του μισθοφορικού στρατού, από το καθεστώς Άσαντ!
 
Ο κατασκευασμένος πόλεμος κατά της Συρίας είχε απόλυτα γεωστρατηγικό χαρακτήρα. Βασική επιδίωξη αυτών που τον οργάνωσαν, δηλαδή των ΗΠΑ και της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία) ήταν να ανατρέψουν το καθεστώς Άσαντ, το οποίο αποτελούσε το τελευταίο πολιτικό και στρατιωτικό έρεισμα της Ρωσίας, στην στρατηγική περιοχή της Ευρασίας. Η ανατροπή του Άσαντ θα έκλεινε οριστικά την «δαγκάνα» της γεωστρατιωτικής περικύκλωσης της Ρωσίας και θα εξαφάνιζε την στρατιωτική παρουσία της από τη Συρία.
 
Επόμενος στόχος των Αμερικανών ήταν το Ιράν, ώστε να κλείσει οριστικά η γεωστρατηγική περικύκλωση της Ρωσίας μαζί και της Κίνας, οι οποίες ναι μεν αποτελούν σήμερα χώρες οικονομικής συνεργασίας και ανταλλαγών, αλλά συνάμα αποτελούν και βασικούς ανταγωνιστές, τώρα και στο μέλλον, στην αναδιανομή της οικονομικής ισχύος και των παγκόσμιων αγορών και βασικούς αντίπαλους στην επιδίωξη των Ην. Πολιτειών καθώς και της ΕΕ, όχι μόνο για να ελέγχουν τις πηγές πετρελαίου, αλλά ειδικότερα για να ελέγχουν και τους δρόμους των μεγάλων αγωγών μεταφοράς ενέργειας, για τους οποίους η Ευρασία κατέχει στρατηγικό ρόλο.      
(*) Πολιτικός εξόριστος της δικτατορίας 1967-74.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου