ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Καταγγέλλουμε την ΕΡΤ 1 – Εκλογές Γαλλίας




του Γιώργου  Μπούτρη
Στη Γαλλία γίνεται επίσης ασυνέπεια χρήσης των τίτλων των κομμάτων. Ο κ. Μακρόν λέει ότι είναι κεντρώος, αλλά το πρόγραμμά του είναι νέο-φιλελεύθερο, δηλ. δεξιό, δηλαδή υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ολίγων, της αριστοκρατίας. Όπως γίνεται κι εδώ, που νέο-φιλελεύθερη πολιτική ασκεί το ψευτο-σοσιαλιστικό κόμμα Πασόκ, ειδικά από την εποχή Σημίτη, το ψευτο-αριστερό κόμμα της παρέας του κ. Τσίπρα, κλπ. Με την κατεστημένου ψεύδους και διαφθοράς Ν.Δ. δεν ασχολούμαστε. Ούτε και με τα δεκανίκια τους.
Το παγκοσμιοποιητικό σύστημα, όχι μόνο στην περίπτωση της μικρής Ελλάδας, αλλά και της κατά πολύ μεγαλύτερης Γαλλίας, κατάφερε να κάνει πάλι μια επίδειξη ισχύος.
Η παγκοσμιοποίηση είναι μία βαρβαρότητα και η κάθε χώρα είναι αυτή που θα πρέπει να την ανατρέψει. Σήμερα ο κόσμος βρίσκεται στα χέρια των πολυεθνικών επιχειρήσεων και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, που με ειδικές διαδικασίες ενισχύει τον ιμπεριαλισμό (κατακτητισμό) των μεγάλων χωρών.
Γι΄ αυτό, ο κ. Μακρόν είπε πως «η παγκοσμιοποίηση είναι μια καταπληκτική ευκαιρία»,
«Οι μεγάλες οικονομικές επιτυχίες της χώρας μας οφείλονται στην ανάπτυξη του κόσμου, δεν έχουμε πλέον επιλογή και είναι μάλιστα η ευκαιρία μας».
Βέβαια (ειρωνικά για τις ελλ. κυβερνήσεις), δίκιο έχει για τα συμφέροντα των τραπεζιτών του, αφού κατάφερε η κυβέρνησή τους και η Γερμανική, να φορτώσουν τα χρέη των τραπεζών τους σε «διακρατικό ελληνικό χρέος» ώστε να ξεπουληθεί η Ελλάδα και να δουλοποιηθούν οι πολίτες.
Ο κ. Μακρόν, κατάφερε επίσης να περάσει στους πολίτες το φόβο εγκατάλειψης του ευρώ και να τους πείσει πως με αυτόν η Γαλλία μπορεί να ωφεληθεί περισσότερο στην Ε.Ε. Η Γαλλία όμως είναι μεγάλο κράτος που -παρά την σχετική αποβιομηχανοποίησή της ελέω παγκοσμιοποίησης- μπορεί να ελπίζει, δεν έχει υποστεί το οικονομικό σοκ – σκλαβιά της Ελλάδας, οι ηλικίες 25-54 έχουν δουλειά, έχουν καιρό και χρήμα για αρκετού χρόνου διακοπές, με σημαντικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας: εγγυημένη υγειονομική περίθαλψη υψηλής ποιότητας για όλους, γενναιόδωρη άδεια μετ’ αποδοχών σε νέους γονείς, βρεφονηπιακή φροντίδα για όλους, κλπ.
Δεν νίκησε ο φασισμός στη Γαλλία. Νίκησε η πολιτική που γεννά τον φασισμό…
Στη Γαλλία, δεν υπερψηφίστηκε ο φασισμός και ο ρατσισμός, αλλά το μικρότερο κακό δεν σημαίνει λύσεις για τους Ευρωπαϊκούς Λαούς!
«Ούτε με τη χολέρα ούτε με την πανούκλα», έγραφε η απεργιακή αφίσα του συνδικάτου CGT.
Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών το 50% ψήφισε υποψηφίους που ήταν κατά του ευρώ και της Ε.Ε.
Στον δεύτερο γύρο, οι πολίτες καταψήφισαν τους δύο υποψήφιους με περίπου 25% αποχή και 10% άκυρο λευκό = 35%. Επίσης κατεγράφη και 35% το οποίο ήταν επίσης αντιευρωπαϊκό.
Έτσι όπως παρουσιάστηκαν οι εκλογές της Γαλλίας στην ΕΡΤ1, μπορεί κάποια στιγμή να κινδυνέψουμε και με πιθανή ανατροπή του πολιτειακού καθεστώτος στην Ελλάδα. Με αυτή την έννοια ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤ1 ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
Οι 2 παρουσιάστριες χθες βράδυ συναγωνιζόντουσαν στην ακραία προπαγάνδα – ντελίριο, ειδικά την ώρα που είχαν καλεσμένο τον κ. Φίλη, καθοδηγώντας βάναυσα και επανειλημμένα την αντίληψη των πολιτών. Ειδικά οι δύο παρουσιάστριες και οι του εξωτερικού ρεπορτάζ έλεγαν:
α-Η Μαρίν Λεπέν ήταν υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε. και από το €
β-Ευτυχώς που δεν εξελέγη.
Αλήθεια; Αυτό έμμεσα δεν είναι τοποθέτηση υπέρ του ευρώ και υπέρ της Ε.Ε.; Τότε τι αφορούσε το δημοψήφισμά μας με το 62%; Τίποτε;
Η χώρα μας βιώνει αυτές τις σκληρές ταξικές αντιδημοκρατικές πολιτικές που εκπορεύονται από την ΕΕ και πνίγουν κάθε ίχνος ανεξαρτησίας με τον πιο ακραίο τρόπο, υπό την μορφή νεοαποικιακών μνημονίων καταλήστευσης και λεηλασίας.
α-Οι ευρωσκεπτικιστές κλπ, όταν στριμώχνονται για το νόμισμα, κλπ τα μπερδεύουν και το γυρνάνε στο λαϊκισμό.
β-Ναι, έτσι είναι.
Αλήθεια; Όταν τα με εκλογικές αλχημείες αυτή τη στιγμή πατριωτικά και αριστερά κόμματα που βρίσκονται εκτός Βουλής έχουν πλήρες πρόγραμμα μετάβασης σε εθνικό νόμισμα, για έξοδο από την Ε.Ε. για παραγωγική ανασυγκρότηση και μετασχηματισμό, στριμώχνονται;
α -Ο ελληνικός πολιτικός κόσμος χαιρετίζει την εκλογή Μακρόν …
Ε! Όχι κι έτσι, χωρίς προσχήματα. Ποιος ελληνικός πολιτικός κόσμος είναι αυτός, που συντάσσεται
με το νέο-φιλελευθερισμό, την λιτότητα και τον ιμπεριαλισμό; Και τι σχέση μπορούν να έχουν τα συμφέροντα της Γερμανο-Γαλικής Ε.Ε. απέναντι στην Ελλάδα της περιφέρειας και της μικρότερης ταχύτητας, που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας στην Ρώμη, στις 25 Μαρτίου, την ημέρα του απελευθερωτικού μας αγώνα;
α -Ο Μακρόν έχει στο πρόγραμμά του το ενιαίο υπ. Οικ/κών των χωρών της Ε.Ε., για την διαχείριση των χρεών των υπερχρεωμένων χωρών κι αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα.
Αλήθεια; Μα αυτό είναι η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Θα φθάσουμε δηλαδή να αποδεχθούμε ότι καλώς μας ελέγχουν όπως γίνεται τώρα το υπ. Οικ/κών (μέσω του ελέγχου της Υπηρεσίας εσόδων), των υπολογιστικών συστημάτων, της Στατιστικής υπηρεσίας, της δικαστικής εξουσίας (όπως έχει προβλεφθεί) κλπ. Ντροπή. Συμφωνεί με αυτό η κυβέρνηση της ομάδας των 5 του κ. Τσίπρα;
Η άποψη του ΔΗΚΚΙ και του μετώπου κομμάτων της ΛΑΕ είναι ότι το επιτυχές αποτέλεσμα του σ.Mélenchon και της Αριστεράς της Γαλλίας («Ανυπότακτη Γαλλία») στις προεδρικές εκλογές, αποτελεί μια μεγάλη ελπίδα για τον γαλλικό λαό και όλους τους λαούς της Ευρώπης στον αγώνα τους ενάντια στοννεοφιλελευθερισμό, την λιτότητα, τον ρατσισμό και τον φασισμό, για ένα δημοκρατικό μέλλον της Ευρώπης ενάντια στην ευρωζωνική φυλακή και την αντιδραστική Ε.Ε. και θα προσπαθήσουμε για τον πιο στενό συντονισμό και την πιο στενή συνεργασία μας σε όφελος του γαλλικού και του ελληνικού λαού και για μια δημοκρατική ανατροπή στην Ευρώπη, που θα μπορούσε να επιφέρει επίσης ισχυρό κτύπημα στονευρωατλαντισμό, κάτι που θα διεκδικήσει επίσης στις 11 και στις 18 Ιουνίου στις βουλευτικές εκλογές.
Στις 23 Απριλίου, ο ελληνικός λαός και η νεολαία που πριν δύο χρόνια είχαν πει ένα περήφανο «ΟΧΙ» στα μνημόνια, εύχεται νίκη του Μελανσόν. Ελπίζει σε ένα νέο μεγάλο ΟΧΙ στον νεοφιλελευθερισμό, την λιτότητα και τις αντιδημοκρατικές εκτροπές, που αυτή τη φορά δεν θα γίνει ΝΑΙ την επομένη.
Ο Μελανσόν και η Ανυπότακτη Γαλλία γνωρίζουν πολύ καλά για τις ελπίδες και τις προσδοκίες του ελληνικού λαού που προδόθηκαν από τον Αλ. Τσίπρα και τον νεομνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, γι΄ αυτό είπε ότι:«Εγώ δεν είμαι ο Αλέξης Τσίπρας, δεν διαπραγματεύομαι 17 ώρες με ανθρώπους που με προσβάλλουν».
Είπε στις ομιλίες του: Η Γαλλία γλίτωσε από τα φασίζοντα δίχτυα του Εθνικού Μετώπου της Lepen, αλλά μπλέχτηκε στα αρπακτικά νύχια ενός επιθετικού νεοφιλελευθερισμού και ενός Προέδρου των τραπεζών και της γερμανικής, με ολίγη από Γαλλία, επικυριαρχίας στην ΕΕ, που αντιπροσωπεύει ο Macron.
«Από την Ελλάδα δανειστήκαμε τα γράμματα που συνοψίζουν την αρμονία», συνέχισε ο Μελανσόν και «σε αυτή την Ελλάδα γυρίζει σήμερα η σκέψη μας», η οποία χάνει τους νέους της που φεύγουν στο εξωτερικό ενώ οι οι συνταξιούχοι πέφτουν στη μιζέρια
Τις προσφυγικές ροές σηκώνουν άδικα μόνο η Ιταλία και η Ελλάδα. Ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή για τους 30.000 πρόσφυγες που έχουν πνιγεί μετατρέποντας τη Μεσόγειο «σε νεκροταφείο».
Καταδίκασε απερίφραστα τον βομβαρδισμό της Συρίας από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόλαντ Τραμπ και την υποστήριξη που του έδωσε ο σημερινός πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Αναφέρθηκε επίσης στη κατοχή της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα.
Ο Μελανσόν ανέλυσε επίσης τις προτάσεις του για τη προστασία του περιβάλλοντος όπως και στο κοινωνικό του πρόγραμμα. Τόνισε ότι επιτέλους οι πλούσιοι «που ζουν πέρα από τις δικές μας δυνατότητες» πρέπει να φορολογηθούν όπως οι φτωχοί, να σταματήσει ο πόλεμος ενάντια στους φτωχούς και να τελειώσει η κυριαρχία της «κάστας των άχρηστων παράσιτων που δεν βάζουν το χέρι στη τσέπη».
Τέλος είπε: Κινητοποιηθείτε, αν αναγνωρίζετε τον οικολογικό και κοινωνικό ανθρωπισμό της εποχής μας, του οποίου φιλοδοξώ να είμαι εκπρόσωπος. Μην αφήνετε κανένα περιθώριο, μην εγκαταλείπετε τίποτα. Στην έκκλησή μας, στις βουλευτικές εκλογές, η αντίστασή μας μπορεί να κερδίσει τη μάχη.
Γι αυτά, ως ΔΗΚΚΙ και ως ΛΑ.Ε βρισκόμαστε στο πλευρό του Μελανσόν, επειδή η δύναμη που θα λάβει και πολύ περισσότερο η νίκη του, θα μπορούσε να επιφέρει ισχυρό κτύπημα στην διάλυση των κοινωνιών.
Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την αμφισβήτηση που θέτει ο Μελανσόν τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΟΝΕ και στις νεοφιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές της ΕΕ και εξαιρετικής σημασίας τη δηλωμένη ανυπακοή του απέναντι στις αντιλαϊκές ευρωπαϊκές συνθήκες και ντιρεκτίβες.
*Ο Γιώργος Μπούτρης είναι γραμματέας της δ.ε. του ΔΗΚΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου