ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Εδώ αμείβονται όλα



Πρόσφατα, με αφορμή την υπόθεση Πολάνσκυ αλλά και παλιότερες υποθέσεις – Γιωργάκη Παπανδρέου, Τόνυ Μπλαιρ, Γκέραρντ Σρέντερ, Φερχόϋγκεν κ.ά, μου δόθηκε η ευκαιρία να επαν- επιβεβαιώσω το «χαρακτήρα» της Νέας Τάξης : Εκδικητική απέναντι στους χρόνιους εχθρούς της, γενναιόδωρη απέναντι στους ευδοκίμως τερματίζοντες την θητεία και τις υπηρεσίες της προς αυτήν. Πίσω από το πρίσμα αυτό πρέπει να ειδωθεί και η περίπτωση της Μαρίας Δαμανάκη, εκφωνήτριας του Πολυτεχνείου, που «διέρρευσε» σταδιακά από το αφετηριακό ΚΚΕ  στον Συνασπισμό – όπου διέπρεψε με τον «κόντραπλακέ» λόγο της, που έλεγα κάποτε, - σεβόμενος  τις ιδιότητες του ξύλου και αποφεύγοντας τον όρο «ξύλινος λόγος»…

Στη συνέχεια έγινε η καταπληκτική έξοδός της στις δημοτικές εκλογές του 1998 χωρίς καμία συνεννόηση με το κόμμα της, και το παράδοξο είναι ότι το κόμμα της έδειξε τον ίδιο χαρακτήρα με την σιωπηρή ανοχή των ασημαντολογιών της από τη θέση  της  Προέδρου – δηλαδή ανέχθηκε το  μίνι πραξικόπημά της…
Μετά ήλθε  η μετεγκατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, η θέση της ως Επιτρόπου, τώρα δε η μισθοδοσία της ως πρώην επιτρόπου …Γράφει η γερμανική εφημερίδα  Die Zeit :


Από το 2014 έχουν αποχωρήσει 16 Επίτροποι της ΕΕ, εξακολουθούν, ωστόσο, να λαμβάνουν τους μισθούς τους, προκειμένου να μην... ενταχθούν σε κάποιον ανταγωνιστικό οργανισμό. Στη λίστα των 16 βρίσκεται το όνομα και της Μαρίας Δαμανάκη….



Το ποσό που λαμβάνει ο καθένας είναι τουλάχιστον 8.330 ευρώ το μήνα.
Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, τα συγκεκριμένα στελέχη έχουν ήδη προσληφθεί σε υψηλές θέσεις εταιρειών, με μεγάλες απολαβές, ως μάνατζερ.

Εκτός της Μαρίας Δαμανάκη και της Κύπριας Ανδρούλλα Βασιλείου, στη λίστα υπάρχουν ονόματα όπως του Βέλγου Κάρελ ντε Γκουχτ, ο οποίος καταλαμβάνει θέση στο εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας χάλυβα ArcelorMittal και της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Proximus, ενώ ανάλογες θέσεις έχουν εξασφαλίσει πολλοί ακόμα.

Η λίστα με τους Επιτρόπους που εξακολουθούν να επιβαρύνουν το «ταμείο» της ΕΕ:

Χοακίν Αλμούνια Αμάν, Ισπανία

Λάζλο Αντόρ, Ουγγαρία

Τόνιο Μποργκ, Μάλτα

Ντατσιάν Τσιόλος, Ρουμανία

Μαρία Δαμανάκη, Ελλάδα

Κάρελ Ντε Γκουχτ, Βέλγιο

Γιάτσεκ Ντομινίκ, Πολωνία

Στέφαν Φούλε, Τσεχία

Κόνι Χέντεγκααρντ, Δανία

Σίιμ Καλάς, Εσθονία

Γιάνουζ Λεβαντόφσκι, Πολωνία

Φερντινάντο Νέλι Φερότσι, Ιταλία

Αντρίς Πίεμπαλγκς, Λετονία

Γιάνεζ Ποτότσνικ, Σλοβενία

Αλγκιρντάς Σεμέτα, Λιθουανία

Ανδρούλλα Βασιλείου, Κύπρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου