ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Παρέμβαση Λαφαζάνη στο Συνέδριο του Αριστερού Ρεύματος

Σχόλιο ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Λέει ο Λαφαζάνης, μεταξύ άλλων : " το νέο πολιτικό σκηνικό που θα επιφέρει βαρύτατο δημοκρατικό πλήγμα στο παρακμιακό και αδιέξοδο μνμημονιακό δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και στα εξαπτέρυγα τους, μπορεί να γίνει άμεσα πραγματικότητα, στο βαθμό που θα προωθηθεί ένα πλατύ, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, μέτωπο όλων των αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών, δημοκρατικών, αντιμνημονιακών δυνάμεων". 
Εγώ θα  υποστήριζα το ίδιο μόρφωμα αλλά με μια άλλη, ανάποδη σειρά, με την πρόταξη των αντιμνημονιακών και στη συνέχεια των δημοκρατικών δυνάμεων....Ο χρόνιος αβανγκαρντισμός της Αριστεράς, το χρόνιο σύνδρομό της στο στυλ "Η αριστερά και άλλες προοδευτικές δυνάμεις", η χρόνια χρήση προσωπικοτήτων σε παιχνίδια πολιτικού μάπετ σόου, θα έπρεπε να κάνει αυτή την ίδια  καχύποπτη απέναντι στον εαυτό της . Η Αριστερά πρέπει να καταλάβει το γήπεδο όπου παίζει - και αυτό είναι το γήπεδο του σχηματισμού ενός μεγάλου απελευθερωτικού μετώπου ενάντια στην ευρωαποικιοκρατία :  επομένως κάθε μικρή, μεσαία ή μεγάλη συλλογικότητα, θα κριθεί από τη συμβολή της σε αυτό το μέτωπο....


Ο Παν. Λαφαζάνης στην πολιτική του παρέμβαση στο 1ο Συνέδριο του Α.Ρ τόνισε μεταξύ άλλων:
»Η περιοχή μας, η Ευρώπη και ο κόσμος όπως τους ξέραμε δεν υπάρχουν πια.
Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ ακολουθεί μια νεο συντηρητική στρατηγική που αμφισβητεί την λεγόμενη ”παγκοσμιοποίηση” των αγορών με στόχο να διαφυλάξει, ματαίως, την αδιαφιλονίκητη παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ, η οποία υποχωρεί και γίνεται ανεπίστρεπτα παρελθόν.
Ένας νέος ”ψυχρός” πόλεμος ΗΠΑΓερμανίας και ΓερμανίαςΗΠΑ έχει ξεσπάσει,
ενώ ευρωζώνη αλλά και ΕΕ παρακμάζουν και ακολουθούν πορεία αποσύνθεσης και διάλυσης, με το Brexit να έχει ξεκινήσει αυτές τις διαδικασίες.
Στην περιοχή μας διαδραματίζει, πλέον, ένα νέο αναβαθμισμένο ρόλο η Ρωσία και για πρώτη φορά μεταπολεμικά σημειώνονται σημαντικές και κρίσιμες εξελίξεις με επίκεντρο τη Συρία, ερήμην των ΗΠΑ και με κεντρική την παρέμβαση της Ρωσίας.
Η Ελλάδα, τόνισε ο Παναγ. Λαφαζάνης, ”σε ένα περιβάλλον που αλλάζει ταχύτατα, χρειάζεται μια νέα πραγματικά πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και πολιτική διεθνών οικονομικών σχέσεων μακριά από τις επιλογές του ευρωατλαντικού οικοπέδου, πράγμα απαραίτητο για να στηρίξει την ασφάλεια της και να βγει από την κρίση και την νεοαποικιακή ιμπεριαλιστική κηδεμονία ΕΕΔΝΤΗΠΑ.”
Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι ”σήμερα περισσότερο από ποτέ γίνεται αναγκαία η έξοδος από την Ευρωζώνη, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, για να μπορέσει η χώρα να κατακτήσει την κυριαρχία της, να θεμελιώσει μια πραγματική δημοκρατία, να καταργήσει τα μνημόνια και τη λιτότητα και να εφαρμόσει ένα σχέδιο παραγωγικού μετασχηματισμού της.”
Ο Παναγ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι ”σήμερα τη χώρα σαρώνει ένα μεγάλο συνεχώς διευρυνόμενο λαϊκό κύμα ενάντια στο ευρώ και την λιτότητα και υπέρ του εθνικού νομίσματος.
Αυτό το λαϊκό ρεύμα κατά του ευρώ είναι βαθιά ανατρεπτικό, δίνει στη ΛΑ.Ε δυναμική και νέες προοπτικές, ενώ σε λίγο θα αγκαλιάζει τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία και πιθανότατα θα διαμορφώσει ένα ριζικά νέο πολιτικό σκηνικό.
Αυτό το νέο πολιτικό σκηνικό που θα επιφέρει βαρύτατο δημοκρατικό πλήγμα στο παρακμιακό και αδιέξοδο μνμημονιακό δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και στα εξαπτέρυγα τους, μπορεί να γίνει άμεσα πραγματικότητα, στο βαθμό που θα προωθηθεί ένα πλατύ, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, μέτωπο όλων των αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών, δημοκρατικών, αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Σήμερα, δυνάμεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Πλεύση Ελευθερίας και άλλες πραγματοποιούν, σε σχέση με χτες, θετικά βήματα που καθιστούν πιο ρεαλιστική τη δυνατότητα αυτού του μετώπου, για τον σχηματισμό του οποίου οι καιροί ου μενετοί.”
Τέλος, ο Παναγ. Λαφαζάνης ”εκτίμησε ως σωστή τη ”νέα” θέση του Αριστερού Ρεύματος, με την οποία υπογραμμίζεται ότι η διαδικασία μετάβασης από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, θα είναι ταυτόχρονα, λόγω των μετασχηματισμών που θα επιφέρει και μια διαδικασία που θα ανοίγει το δρόμο για την αποδέσμευση και την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.
Η επίθεση του νεοσυντηρητικού Trump στην Γερμανία και την Γερμανική Ευρώπη σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για να στηριχτεί η αντιδραστική και ολοκληρωτική ΕΕ, ούτε φυσικά για να διαιωνίζεται η Γερμανική ιμπεριαλιστική μπότα στη χώρα μας και τους ευρωπαϊκούς λαούς.
Ούτε Trump ούτε MerkelSchaeuble αλλά μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη, δημοκρατική, προοδευτική και σοσιαλιστική Ελλάδα είναι το όραμα μας.”
Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε
5/2/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου