ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ευρωπαϊκός "φιλελληνισμός" (απάντηση στο "Δίκτυο")

του Αργύρη Μπιρμπίλη  
 
Την ίδια μέρα που σε συνέντευξη τύπου η ΛΑΕ παρουσίαζε το πρόγραμμα της για έξοδο από το ευρώ, η ιστοσελίδα που εκπροσωπεί το ΔΙΚΤΥΟ της κ. Άννας Διαμαντοπούλου δημοσίευσε άρθρο του διευθυντή της κ. Μαστρογεωργίου με θέμα << Ανάλυση του ΔΙΚΤΥΟΥ για τις πιθανές επιπτώσεις επιστροφής στο εθνικό νόμισμα>>.
Είναι βέβαιο ότι οι ειδικοί στα οικονομικά που υποστηρίζουν την καθιέρωση εθνικού νομίσματος θα απαντήσουν. Όμως στην εννιασέλιδη ανάρτηση που αναπαράχθηκε αστραπιαία από πολλούς ιστότοπους περιλαμβάνεται η ακόλουθη ερώτηση: << Η χώρα θα είναι πιο ισχυρή και κυρίαρχη;>>. Μάλιστα στη τελευταία πρόταση της παραγράφου σημειώνονται επί λέξει τα εξής: <<Επίσης η έξοδος από την Ευρωζώνη θα έθετε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας καθώς η συμμετοχή στην ΟΝΕ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς διαφυλάττει σε μεγάλο βαθμό τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική κυριαρχία της χώρας>>.
Από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα ότι η υπεράσπιση του ευρώ είναι αδύναμη χωρίς τη προσθήκη πατριωτικών επιχειρημάτων, αφού ο φόβος μιας ενδεχόμενης υποτίμησης του μελλοντικού εθνικού νομίσματος δεν είναι πλέον αρκετός για να σταματήσει τη διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια. Χρειάζεται να προστεθεί ο εθνικός κίνδυνος ώστε οι Έλληνες φοβισμένοι και παρασυρμένοι, παρά την οφθαλμοφανή αντίθεση τους στα μνημόνια, να εκλέξουν στις επόμενες εκλογές τους ίδιους πολιτικούς που ψήφισαν στη Βουλή τις τρεις καταστροφικές δανειακές συμβάσεις για ένα χρέος απεχθές, επαχθές και αμφίβολου ύψους.
Επικαλούμενοι τις σπουδές του κ. Μαστρογεωργίου στην Ιστορία ζητάμε να μας υποδείξει έστω μια μόνο περίπτωση που η Ευρωζώνη αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση στήριξε έμπρακτα τα Ελληνικά εθνικά συμφέροντα προσφέροντας αλληλεγγύη και βοήθεια σε θέματα απειλής εθνικής κυριαρχίας.
Αντίθετα από τη πλευρά μας υπάρχει ένα πλούσιο απουσιολόγιο που εξαιρεί το Κυπριακό, για να συμπληρωθεί μια ενδεικτική λίστα με τις περιπτώσεις εκείνες που η ΕΕ παρουσιάστηκε ως Πόντιος Πιλάτος και παραμέλησε επιδειχτικά να συμπαρασταθεί στην Ελλάδα:

1ον: Κρίση Σισμίκ 1987: απούσα
2ον: Νύχτα Ιμίων: απούσα
3ον: Παραβάσεις FIR Αθηνών: απούσα
4ον: Παραβιάσεις εναέριου χώρου νησιών Αιγαίου: απούσα
5ον: Παρέμβαση στον ΙΜΟ (Τουρκικός νόμος 25ου μεσημβρινού): απούσα
6ον: Γκρίζες ζώνες: απούσα
7ον: Αλβανικός Μεγαλοϊδεατισμός, υποτιθέμενο Τσάμικο ζήτημα: απούσα
8ον: Ονομασία FYROM: απούσα
Σ’ αυτό το τελευταίο έχουμε τα προ έτους αλυτρωτικά σχόλια του νυν προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περί σκοπιανού Μεγαλέξαντρου, που έσπευσε να ανασκευάσει μετά την εκλογή του και αφού το γειτονικό κράτος έδρεψε τους καρπούς μιας προπαγάνδας που δεν του αναλογούσε.
Ειδικότερα για τη Γερμανία έχουμε τρείς περιπτώσεις που φαίνεται ξεκάθαρα η εχθρική στάση της απέναντι στα Ελληνικά δίκαια κάτω από μια οπτική γωνία που ουδέποτε ανέδειξαν τα ΜΜΕ στο βαθμό που έπρεπε:
1ον: Πολεμικές γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις: Ο Σόιμπλε δήλωσε ψευδώς με περισσό θράσος και αλαζονεία ότι το θέμα δεν υπάρχει γιατί η Συνθήκη 4+2 της Μόσχας περί Ένωσης των δύο Γερμανιών προβλέπει παραίτηση από κάθε δικαίωμα οφειλής.
Παρέλειψε όμως να πει και κανείς στην Ελλάδα δε τόνισε πλην της Iskra, ότι η συνθήκη περιλαμβάνει τις τέσσερεις δυνάμεις που κατέλαβαν το Βερολίνο στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (ΗΠΑ, Ρωσία, Αγγλία, Γαλλία) και όχι την Ελλάδα.
2ον: Αγορά Leopard 2 χωρίς ταυτόχρονη παράδοση τελευταίου τύπου διατρητικών βλημάτων.
3ον: Αγορά υποβρυχίων 214 που <<γέρνουν>>.
Οι δύο τελευταίες προμήθειες θα άλλαζαν δραστικά υπέρ της χώρας μας τις στρατιωτικές ισορροπίες στη Θρακική παραμεθόριο και στο βυθό του Αιγαίου, αφού η Τουρκία εκείνη τη χρονική περίοδο δεν είχε καν μπει σε προκαταρκτικό στάδιο παραγγελίας παρόμοιου πολεμικού υλικού.
Δυστυχώς η πολυετής εσκεμμένη γερμανική κωλυσιεργία και καθυστέρηση επέτρεψε στη γειτονική χώρα να σχεδιάσει αντίμετρα και να προμηθευτεί ίδιου τύπου υποβρύχια που σε λίγους μήνες θα είναι επιχειρησιακά αξιοποιήσιμα.
Είναι λοιπόν πρόδηλο ότι η παραμονή στην Ευρωζώνη αποτελεί άλλη μια φενάκη αν συνδυασθεί με τη προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας. Ακόμα και η ίδια η ΕΕ σα μόνη προσφορά έχει το εκ μέρους μας δικαίωμα αρνησικυρίας ( βέτο) για είσοδο άλλης χώρας και τίποτα παραπάνω που να είναι χειροπιαστό και αποτρεπτικό πλεονέκτημα εναντίον κάθε απειλής.
Περιμένουμε την απάντηση του ΔΙΚΤΥΟΥ με ενδιαφέρον συμβάλλοντας σε ένα διάλογο που μόνο καλά μπορεί να προσφέρει στους συμπολίτες μας, μακριά από τρομοκρατικά διλήμματα ή διχαστικές κορώνες. Η απαγορευμένη μέχρι τώρα συζήτηση επιτέλους άνοιξε και αναμφισβήτητα ο κ. Μαστρογεωργίου πιστώνεται τη τόλμη της πρωτιάς. Γνωρίζει όμως κι αυτός όπως όλοι μας ότι η ελευθερία και η ανεξαρτησία του έθνους στηρίζεται πολύ περισσότερο στην αυτοδυναμία του και λιγότερο στις συμμαχίες του.
Η εξωτερική πολιτική της τιμαριοποιημένης, ελέω ευρωζώνης, χώρας μας είναι εδώ και πολλά χρόνια (ορθά κατά τη γνώμη μας) αμυντική, χωρίς διεκδικήσεις και μεγαλοϊδεατισμό αλλά πρέπει επιτέλους να αναπτύξει ισότιμες σχέσεις με όλα τα κράτη του κόσμου στη βάση αμοιβαίων συμφερόντων. Αν χρεοκόπησε οφείλεται κυρίως στις τεράστιες δαπάνες για στρατιωτικό υλικό που οι Ένοπλες Δυνάμεις αναγκάστηκαν να ζητήσουν από τη Πολιτεία και που οι Ευρωπαϊκές τράπεζες χρηματοδότησαν με υψηλά επιτόκια. Για λόγους ομόνοιας δε μιλάμε για εγχώριες πολιτικές ευθύνες και ολιγωρίες που ασφαλώς υπάρχουν.
Κάτι όμως τελευταίο που είναι αδύνατο να μην ειπωθεί: Η πατριωτική Αριστερά με τους όρους Ελλάδα ή πατρίδα φέρνει αυτόματα και συνειρμικά στο μυαλό της το λόγο του Άρη στη Λαμία και τα συγκλονιστικά <<πεζούλια μας>>. Το ΔΙΚΤΥΟ με μια μόνο λέξη όταν λέει Ελλάδα ή πατρίδα τι εννοεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου