ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε φτωχούς ανθρώπους που πουλούσαν κηπευτικά στην Κυπαρρισία



Σε απόγνωση βρίσκονται δύο οικογένειες στην Κυπαρισσία μετά το πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ που επιβλήθηκε σε μέλη των οικογενειών τους, επειδή δε διέθεταν νόμιμη άδεια πώλησης αγροτικών προϊόντων στη Λαϊκή Αγορά Κυπαρισσίας, όπου και συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου το περασμένο Σάββατο.

Χθες, σε μια προσπάθεια μήπως και βρεθεί λύση και γλιτώσουν από το «εξοντωτικό», όπως είπαν, πρόστιμο, ζήτησαν να μιλήσουν στις εφημερίδες, αφού δεν έχουν χρήματα ούτε για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Όπως εξιστόρησαν, βρέθηκαν να συλλαμβάνονται και να τους επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ, επειδή πωλούσαν ελάχιστα αγροτικά προϊόντα από το μποστάνι που έχουν στις αυλές των σπιτιών τους, για να βγάλουν το πολύ, όπως σημείωσαν, 5 με 10 ευρώ.

Άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, αισθάνθηκαν, όπως ανέφεραν, πολύ άσχημα που συνελήφθηκαν, λες και ήταν κακοποιοί και εγκληματίες.

Φανερά καταβεβλημένη, τρέμοντας και με δάκρυα στα μάτια, η Διονυσία Φαραντζή, έχοντας δίπλα το σύζυγό της, είπε: «Είχα ένα τελαράκι κολοκυθάκια, ούτε γεμάτο, μια χούφτα λαχανάκια και μια κλουβίτσα μικρή ρόδια. Τα ρόδια δεν τα πούλησα. Μόνο τα λαχανάκια, 6 ευρώ. Αυτά ήταν τα λεφτά μου…» και ξέσπασε σε λυγμούς.

Στη συνέχεια και αφού μπόρεσε κάπως να ηρεμήσει, ανέφερε πώς έγινε το περιστατικό με τον αστυνομικό που τη ρώτησε εάν έχει άδεια και τη σύλληψή της. Η ίδια έχει κάνει διαδικασίες για να βγάλει νόμιμη άδεια, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάτι. Σημειώνει δε πως αδυνατεί με τον άντρα της να πληρώσουν το πρόστιμο και πρόσθεσε πως θα έπρεπε να τους κάνουν μια σύσταση και δε θα ξαναπήγαινε στη Λαϊκή.

Ο Σωτήριος Ζωγόπουλος, με τη σειρά του, είπε: «Έχω παράπονο που πριν δε με ενημέρωσε κανένας, ούτε από τη Δημοτική Αρχή ούτε και από Αστυνομία. Όσο για το πρόστιμο, το βλέπω 100% ότι είναι υπερβολή. Να μου κάνουν μια σύσταση πρώτα, όχι το ανώτερο πρόστιμο. Δε βρέθηκε κάποιος να μας κάνει μια σύσταση, να μας πει. Ούτε εγκληματίες να ήμαστε. Αυτά δε γίνονται. Μόνο στα γκάνγκστερ γίνονται. Για ένα μεροκάματο είμαστε. Αν μου είχαν κάνει σύσταση, θα έλεγα καλά μου κάνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου