ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Η εξουσία ρετουσάρει το παρελθόν…




Ο Στάλιν έβαλε χέρι σε παλιές φωτογραφίες  «κόβοντας» κάποιους από τους πρώην συντρόφους του που είχε ξεκάνει…Σήμερα κάποιοι επιχειρούν κάτι  ηπιότερο, όπως είναι το rewriting πρόσφατης ελληνικής ιστορίας…..«Το κάψιμο των “Νέων” στα Ιουλιανά (του 1965) είναι ένας μύθος», είπε ο Παναγιώτης Ψυχάρης, υιός Σταύρου και στέλεχος του ΔΟΛ, στη χθεσινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα «θαλασσοδάνεια» των Μέσων Ενημέρωσης.
Όμως ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, ή Αρις Σάρις, φωτορεπόρτερ εκείνης της εποχής του Associated Press, έλεγε στην «ΕφΣυν»:
«Στην πλατεία Καρύτση ήταν τα γραφεία της Ενωσης Κέντρου, απέναντι ακριβώς από “Τα Νέα”. Ο τότε πατέρας Λαμπράκης, ενώ ξέραμε όλοι ότι ήταν Παπανδρεϊκός, την ημέρα εκείνη βγήκε με ένα πρωτοσέλιδο εναντίον του. Κι έγινε το έλα να δεις….."
Πιο αδιάσειστα πειστήρια, όμως, είναι τα φωτογραφικά ντοκουμέντα εκείνης της ημέρας όπου οπαδοί της Ενωσης Κέντρου καίνε συμβολικά φύλλα του ΔΟΛ έξω από τα γραφεία του και διαδηλωτές  σκίζουν φύλλα της εφημερίδας «Τα Νέα» και «Αθηναϊκή», αντιδρώντας στην προώθηση της λύσης Στεφανόπουλου από τους εκδότες τους, 9 Αυγούστου 1965.
Ο Λαμπράκης δεν ήθελε  τον Γ. Παπανδρέου, αλλά όταν είδε τα σκούρα για το «Συγκρότημα», σαν καλός οπορτουνιστής δεν δίστασε ούτε στιγμή στο να ξαναφιλήσει εκεί που έφτυσε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου