ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Πρωθυπουργική εναρμόνιση με το νέο πνεύμα της ευρωπαϊκής εξουσίας….




Η υπόθεση Γεωργίου έδειξε ότι χωρίς περίσκεψη και κυρίως χωρίς αιδώ οι πολιτικοί μεγαλοπαράγοντες της ΕΕ  παρενέβησαν σε μια εσωτερική-ελληνική υπόθεση   και υπέδειξαν  στη Δικαιοσύνη την θέλησή τους….



Μια άλλη τώρα παρέμβαση, μικρότερης κλίμακας αλλά το ίδιο άστοχη και «παραβατική» με την πρώτη, πραγματοποιήθηκε με τον πρόσφατο λόγο του Πρωθυπουργού, που δήλωσε ότι δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα ακύρωσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες…Το θέμα βεβαίως θα μπορούσε να αποτελέσει και αντικείμενο παιγνίου σε  Γραφείο Στοιχημάτων(!), με τους μεν να στοιχηματίζουν υπέρ και τους δε κατά της ακύρωσης του διαγωνισμού, όμως η «πιθανοκρατική» απόφανση του Αλέξη Τσίπρα δεν είχε την παραμικρή σχέση με το πνεύμα πρόβλεψης ενός πολιτικού αναλυτή-Τειρεσία :  Η απόφανση αυτή  εμμέσως πλην σαφώς εξέφραζε την πολιτική βούληση του κυβερνώντος κόμματος και εμμέσως πλην σαφώς έκανε υπόδειξη στην δικαστική εξουσία….….

Εξ ου και οι ακόλουθες αντιδράσεις :         

Σύμφωνα με διαρροές που έφτασαν στα δημοσιογραφικά γραφεία, κύκλοι του ΣτΕ «αδειάζουν» τον πρωθυπουργό αναφέροντας ότι «ουδείς μπορεί να προβλέψει μια δικαστική απόφαση και όλοι οφείλουν να είναι προσεκτικοί όταν διατυπώνουν δημόσια εκτιμήσεις για το τι θα κάνει η Δικαιοσύνη. Οι αποφάσεις του ΣτΕ στις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων δεν προδικάζουν a priori την απόφαση επί των κύριων προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών. Στην περίπτωση των ασφαλιστικών μέτρων αυτό που κλήθηκε να εξετάσει το δικαστήριο ήταν η αναγκαιότητα για την παροχή προσωρινής προστασίας. Και δεν εξετάστηκε το θέμα συνταγματικότητας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου