ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Οι 8 υπό απέλαση...

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΟΣΟΙ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»!
ΠΗΓΗ : ΙΣΚΡΑ
Ο Αλ. Τσίπρας δίνοντας πρωτοφανείς εξετάσεις «καλής διαγωγής» προς τον Ταγίπ Ερντογάν, διαβεβαίωσε τον τελευταίο, σύμφωνα με τα γραφόμενα σύσσωμου του τουρκικού Τύπου, κατά την συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ, ότι «όσοι αναμειγνύονται σε πραξικοπήματα δεν έχουν θέση στην Ελλάδα».
Η πρωτοφανής αυτή σε εθελοδουλία και αυθαιρεσία δήλωση από τα χείλη το Τσίπρα ισοδυναμεί με απόφαση απέλασης από τη χώρα των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έφθασαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη και αυτό κατά παράβαση κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου και δημοκρατικής έννομης τάξης στη χώρα.
Η ανάμειξη των 8 Τούρκων στρατιωτικών στο πραξικόπημα δεν μπορεί να κριθεί από τις ελληνικές υπηρεσίες ούτε ακόμα από τα ελληνικά δικαστήρια, ενώ και τη συμμετοχή του στο πραξικόπημα και αν υπήρχε εγείρονται σοβαρά θέματα για τις συνθήκες κράτησης, τη δίκαιη δίκη ακόμα και τη θανατική ποινή στη γείτονα, τα οποία δεν μπορεί να αγνοεί ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια η Iskra δημοσιεύει από το ΑΠΕ – ΜΠΕ το ρεπορτάζ των τουρκικών εφημερίδων:

ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΟΣΟΙ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
Αυτός είναι ο κοινός τίτλος στα ρεπορτάζ των τουρκικών εφημερίδων σχετικά με τη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη.
Η φιλοκυβερνητική "Σαμπάχ" γράφει ότι "κατά τη συνάντηση η οποία χαρακτηρίζεται ειλικρινής και θετική από κυβερνητικές πηγές, συμφωνήθηκε ώστε τα εκκρεμή ζητήματα να λυθούν μέσω διαλόγου και συμφωνιών" και ότι κατά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου στην Τουρκία για να πει "ήταν δύσκολη εμπειρία για την Τουρκία. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός είναι πάντα δίπλα στις κυβερνήσεις που αναλαμβάνουν την εξουσία με εκλογές".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Σαμπάχ", κατά τη συνάντηση ο Ερντογάν αναφέρθηκε στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος διέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, για να επισημάνει ο Αλέξης Τσίπρας ότι "δεν έχουν θέση στην Ελλάδα όσοι αναμειγνύονται σε πραξικοπήματα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι ο πρωθυπουργός έθεσε επίσης θέμα αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο. Τέλος η "Σαμπάχ" γράφει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και τη σιδηροδρομική σύνδεση Κωνσταντινούπολης - Θεσσαλονίκης, όπως και τη θαλάσσια σύνδεση Σμύρνης- Θεσσαλονίκης.
Σχεδόν ολόιδια είναι τα σχετικά ρεπορτάζ σε άλλες εφημερίδες, όπως οι φιλοκυβερνητικές "Βατάν" και "Σταρ" και στη "Τζουμχουριέτ", όπου και ο τίτλος είναι ίδιος, καθώς τα δημοσιεύματα στηρίζονται στα σχετικά τηλεγραφήματα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων "Ανατολή".
Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου2016
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ 3 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 8 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ
ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕ ΤΥΧΟΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ 5
Η αρμόδια ελληνική υπηρεσία έλαβε την απαράδεκτη απόφαση να μη χορηγήσει άσυλο στους 3 από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη), μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου.
Οι άλλοι 5 Τούρκοι στρατιωτικοί θα περάσουν από επαναληπτικές εξετάσεις την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ληφθεί και γι' αυτούς απόφαση.
Πολιτικοί και νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής ασύλου για τους 3 Τούρκους αξιωματικούς είναι απαράδεκτη και συνιστά ένα πρώτο βήμα σε μια διαδικασία για την έκδοσή τους στην Τουρκία, στην οποία απειλούνται από το καθεστώς Ερντογάν με ιδιαίτερα κακή, μέχρι απάνθρωπη, μεταχείριση, προκατειλημμένη δίκη και ίσως ακόμα και με θανατική ποινή.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι η απόφαση για τη μη χορήγηση ασύλου στους 3 Τούρκους αξιωματικούς, μάλλον προεξοφλεί την ίδια απόφαση και για τους υπόλοιπους 5, ενώ αυτή η «υπηρεσιακή» απόφαση δεν είναι καθόλου άσχετη με τις ευτελιστικές προεξοφλητικές διαβεβαιώσεις Τσίπρα - Κοτζιά προς Ερντογάν και Τσαβούσογλου ότι οι Τούρκοι αξιωματικοί θα παραδοθούν το ταχύτερο δυνατόν στην Τουρκία.
Για άλλη μια φορά η ελληνική πλευρά επιδεικνύει μια εξαιρετική και βιαστική διάθεση κατευνασμού προς την Τουρκία, παραβιάζοντας βασικές αρχές Δικαίου, η οποία μέχρι τώρα έχει στοιχίσει ακριβά στη χώρα μας και δεν προοιωνίζει τίποτα θετικό για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ μάλλον ενισχύει τις ιταμές απαιτήσεις που εγείρει η Τουρκία σε βάρος της χώρας μας.
Οι 8 βαρύνονται με κατηγορίες για παράνομη είσοδο στη χώρα και ηθική αυτουργία και εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο.
Οι ίδιοι στις αιτήσεις τους είχαν υποστηρίξει ότι απειλείται η ζωή τους σε περίπτωση έκδοσης τους στην Τουρκία και είχαν υποστηρίξει ότι δεν είχαν καμία ανάμειξη στην επιχείρηση ανατροπής του Ταγίπ Ερντογάν.
Η Τουρκία από την πλευρά της είχε υποστηρίξει ότι οι 8 στρατιωτικοί μετείχαν στην απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου στο ξενοδοχείο όπου παραθέριζε στη Μαρμαρίδα.
«Ποτέ δεν βρεθήκαμε στη Μαρμαρίδα για να επιτεθούμε στον Πρόεδρο. Ποτέ δεν ανοίξαμε πυρ. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί αφού το ελικόπτερο δεν ήταν οπλισμένο, ενώ φαίνεται και η πορεία μας. Μεταφέραμε μονάχα τραυματίες. Εμείς δεχτήκαμε πυρά και γι’ αυτό φύγαμε για Ελλάδα» είχαν καταθέσει οι στρατιωτικοί στις Ελληνικές Αρχές.
Σημειώνεται ότι όσοι υποβάλουν αίτημα χορήγησης ασύλου και απορρίπτεται έχουν δικαίωμα προσφυγής σε δευτεροβάθμια επιτροπή και στα πολιτικά δικαστήρια.
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε σήμερα γνωστό, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στη δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου Ρόδου από αστυνομικούς, 10 άτομα τουρκικής καταγωγής (2 άνδρες και 2 γυναίκες που συνόδευαν 6 παιδιά), για παράνομη είσοδο στη χώρα με σκάφος, από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν δήλωσαν ότι αιτούνται πολιτικό άσυλο, διότι διώκονται από την κυβέρνηση Ερντογάν για τα πολιτικά τους φρονήματα.
Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου