ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Oι Κύπριοι Οικολόγοι καταδικάζουν την επίσκεψη Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα...

Το  Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών εκφράζει τη διαφωνία του με την  ιδέα της πενταμερούς διάσκεψης για το κυπριακό και διαμαρτύρεται για την παρουσία του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα..... 

Η  ανακοίνωση:
"Το μορατόριουμ δηλώσεων δεν ισχύει για τον Τσαβόσογλου ο οποίος επιμένει στις τουρκικές εγγυήσεις
Καταδικάζουμε την παράνομη επίσκεψη Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα και τις δηλώσεις του για την παραμονή των τουρκικών εγγυήσεων και στρατευμάτων στην Κύπρο.
Μπαίνοντας στην κρισιμότερη φάση των συνομιλιών θα πρέπει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.
Οι Τ/κ επιμένουν και έχουν στόχο να οδηγήσουν τις απαιτήσεις τους για τις εγγυήσεις σε πενταμερή διάσκεψη. Εκεί - εφόσον - οριστεί θα πέσουν στο τραπέζι όλες οι διαφωνίες και σε ασφάλεια, περιουσιακό και εδαφικό.
Η τακτική να αφήνονται για το τέλος οι σοβαρές διαφορετικές απόψεις σε καίρια ζητήματα είναι επικίνδυνη γιατί είναι πολύ πιθανό η πενταμερής να εξελιχθεί σε ένα ανατολίτικο παζάρι με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Τα ζητήματα θα πρέπει να λυθούν στην Κύπρο και για αυτό το λόγο ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών διαφωνούμε στην ιδέα για πενταμερή διάσκεψη, και ως διαδικασία αλλά και επί της ουσίας.
Σε ότι αφορά τις εγγυήσεις, δεν μπορεί να γίνει δεκτό οποιοδήποτε σενάριο που θα εμπεριέχει ξένο στρατό την επομένη της λύσης και συνέχιση των τουρκικών εγγυήσεων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου