ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Σκόπια εναντίον Βελιγραδίου, για το «ΠΓΔΜ»



 Σκοπιανοί : Μένουν στη Βόρεια Μακεδονία και διαθέτουν κράτος, όμως δεν τους αρκεί αυτό αλλά επιμένουν να αυτοπροσδιορίζονται κατ’ αποκλειστικότητα ως «Μακεδόνες» καπελώνοντας  τους δικούς μας Μακεδόνες, ενώ επίσης παραποιούν  την ιστορία – και μάλιστα δεν την παραποιούν  από λάθος, αλλά για να στοιχειοθετήσουν απαιτήσεις έναντι της Ελλάδας…
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι το θράσος και η επιθετικότητα, που είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω  προσωπικά σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις ορειβατικών εκδρομών…

Όμως ο καυγατζίδικος   τρόπος  τους έναντι των γειτόνων, κι ακόμη η αναγνώριση 140 κρατών ως Μακεδονία (που μας την θυμίζουν ασμένως διάφοροι δικοί μας, «προοδευτικοί», συντασσόμενοι ως ακραιφνείς οπορτουνιστές με το ρεύμα των καιρών) , δεν τους προφυλάσσει από διάφορα παθήματα. Παράδειγμα πρόσφατο, η  ανάρτηση στη νότια Σερβία (Δεκέμβρης 2015), πινακίδας που τους ανέφερε  ως ΠΓΔΜ (σερβικά:BJRM) . Η πινακίδα είχε μεταξύ άλλων  πληροφορίες για την κατασκευή τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε-75 στη νότια Σεβία, σχετικά με το μήκος του , το κόστος, τον χρηματοδότη κλπ.

Τα Σκόπια ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι στην κορυφή της πινακίδας αναγράφοταν : «Κατασκευή αυτοκινητόδρομου Ε-75, Διάδρομος 10, Βελιγράδι- Σύνορα με ΠΓΔΜ». Και ζήτησαν να αναγραφεί αντί για ΠΓΔΜ το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Όπως ανέφερε το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών «η Πρέσβης της Σερβίας στα Σκόπια, Ντούσανκα Ντίβιακ-Τόμιτς κλήθηκε στο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ όπου της επιδόθηκε προφορική νότα διαμαρτυρίας με την απαίτηση να διορθωθεί η ονομασία και να αναγραφεί Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ντάτσιτς , αντιδρώντας στην απαίτηση των Σκοπίων δήλωσε στην εφημερίδα «Νόβοστι» του Βελιγραδίου ότι «η πινακίδα θα παραμείνει ως έχει».

«Τώρα τους ενοχλεί η πινακίδα, αλλά το  ότι ψήφισαν πρόσφατα υπέρ της ένταξης του Κοσόβου στην UNESCO, εμάς δεν πρέπει να μας ενοχλεί. Είναι καιρός να πάψουμε να δουλεύουμε εναντίον των δικών μας συμφερόντων. Αλήθεια είναι ότι τους αναγνωρίσαμε με το όνομα Μακεδονία αλλά αυτό έγινε από τον Μιλόσεβιτς την δεκαετία του ΄90» σχολίασε σε έντονο ύφος ο Ντάτσιτς υπενθυμίζοντας ότι τα Σκόπια αναγνώρισαν το Κόσοβο παρά τις αντιρρήσεις της Σερβίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου