ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Γερμανικές αποζημιώσεις: Ποιος φοβάται την αλήθεια;



του Αριστομένη Συγγελάκη**

από την εφημερίδα "ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ" 19.2.16
 
«Και τώρα δεν τρέφουμε μόνο τα στρατεύματα κατοχής, δεν πληρώνουμε μόνο τα γλέντια τους, τα μεθύσια τους, τα όργιά τους με τα κορίτσια μας και τις αδερφές μας, όλη την αφάνταστη σπατάλη τους σε έργα, σε μεταφορές, σε χτίρια άχρηστα για μας, σε αεροδρόμια, σε φρούρια που χτίζουν απάνω στη χώρα μας, παρά ταΐζουμε εμείς και το στρατό του Ρόμμελ, για να υποβοηθήσουμε να εγκαθιδρυθεί η «νέα τάξη» και στην Αφρική. Η «νέα τάξη» των γκάνγκστερς! Έτσι κατάντησαν να πεθαίνουν εκατοντάδες και χιλιάδες άνθρωποι από την πείνα, καταντήσαμε να δρασκελάμε κουφάρια στους δρόμους, να θάφτουμε τους νεκρούς μας σωριασμένους μέσα στα κάρρα των σκουπιδιών μας. Έτσι καταντήσαμε όλοι σκελετοί και τα παιδιά μας ατροφικά με καλαμένια ποδαράκια και μάτια σβυσμένα. Έτσι φυτεύεται στα στήθια μας η φυματίωση, κι η ατροφία, κι ο εκφυλισμός.». Δημήτρης Γληνός «Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ», 1942.

Παρακολουθώ από κοντά, με αυτονόητο ενδιαφέρον ως ενεργός πολίτης αλλά και ως μέλος οικογένειας με μεγάλο αριθμό θυμάτων στο Ολοκαύτωμα των χωριών της Βιάννου και της Δυτικής Ιεράπετρας, την υπόθεση παραχάραξης της Ιστορίας μας από τον Γερμανό καθηγητή Ρίχτερ.
Από την στιγμή που προκλήθηκε σάλος λόγω της αναγγελίας της βράβευσής του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο ίδιος φιλοτέχνησε σχολαστικά το προφίλ ενός ανθρώπου μειλίχιου, βαθιά δημοκράτη και προοδευτικού, θερμού φιλέλληνα, που μάλιστα τόσο πολύ αγαπά την Ελλάδα ώστε να τη θεωρεί δεύτερη πατρίδα του, αλλά και ενός επίμονου και ασυμβίβαστου ερευνητή της ιστορικής αλήθειας. Κάποιοι μάλιστα καλοπροαίρετοι υποστηρικτές του είδαν στο πρόσωπό του να διώκεται η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, που αποτελεί κεφαλαιώδες δημοκρατικό αγαθό και θεμελιώδες δικαίωμα κάθε ανθρώπου.
«Και πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις», το προσωπείο κατέρρευσε κι αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο ενός κυνικού απολογητή του ναζισμού. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να προσβάλλει όχι μόνο την επιστημονική αλήθεια αλλά και την κοινή λογική, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικεί πολεμικές επανορθώσεις αλλά αντίθετα χρωστάει στη Γερμανία από την Κατοχή!  Όμως η συστηματική αφαίμαξη και λεηλασία του εθνικού πλούτου, η πλήρης καταστροφή των υποδομών, η απώλεια τουλάχιστον 2,5 ολόκληρων εθνικών εισοδημάτων την περίοδο της Κατοχής και οι εκατοντάδες χιλιάδες νεκρών από την πείνα, τις ασθένειες, τις εκτοπίσεις και τις εκτελέσεις, όλα αυτά που έφεραν δεκαετίες πίσω την πολύπαθη Ελλάδα, αποτελούν την πλέον απτή απόδειξη του παραλογισμού του ανιστόρητου και αήθους Γερμανού «ιστορικού».
Από την αρχή της υπόθεσης αυτής (17.11.2014) είχαμε προειδοποιήσει ότι πραγματικός στόχος του βαθέος γερμανικού κράτους ήταν και παραμένει η παραχάραξη της ιστορίας και η αποδυνάμωση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. Ματαιοπονούν! Οι ελληνικές αξιώσεις είναι ισχυρά θεμελιωμένες και απαράγραπτες και έχουν καθολική αποδοχή από το λαό μας, ο οποίος αντιλαμβάνεται πλήρως τη σημασία του αγώνα που καλείται να δώσει. Αγώνας για δικαιοσύνη αλλά και για την εθνική μας προοπτική.
Σύμμαχός τους οι χαλκευμένες αναφορές και οι στημένοι υπολογισμοί των ναζί. Σύμμαχός μας η ιστορική αλήθεια, το δίκαιο και η δημοκρατία. Αλλά και η αρραγής ενότητα του λαού στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών! Με την διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης που αποφάσισε η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Διεκδίκησης, η αλήθεια και το δίκαιο του λαού μας θα γίνει και κτήμα όλης της Ευρώπης.

* Ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης είναι διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου