ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ο Ρουβίκωνας τους την έσπασε ξανά




Είκοσι τόσα  μέλη της αντιεξουσιαστικής  ομάδας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν χτες βράδυ  στο στούντιο στην ΕΡΤ κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, με αποτέλεσμα να υπάρξει ολιγόλεπτη διακοπή του προγράμματος.



Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» επιχείρησαν να διαβάσουν ένα κείμενο  τη στιγμή που ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος συνομιλούσε με την βουλευτίνα  του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, στο πλαίσιο αφιερώματος για τα 50 χρόνια από την πρώτη εκπομπή τηλεοπτικού σήματος στην Ελλάδα.

Φυσικά δεν τους άφησαν, αλλά αυτό δεν ήταν το χειρότερο. Το χειρότερο ήταν ότι επιδόθηκαν σε σχολιασμούς  μετά την έξωση των αντιεξουσιαστών από το κτίριο* , η δε κ. Κανέλλη εξέφρασε τη δυσφορία της γιατί δεν της επέτρεψαν να διαβάσει έστω μια περίληψη του κειμένου – χωρίς να δώσει εξηγήσεις γιατί θα έπρεπε οι αντιεξουσιαστές να της «αναθέσουν» αυτή τη  διαμεσολάβηση….

Έξω από το κτίριο* της ΕΡΤ αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν  22 άτομα – αυτό που τώρα το λένε «προσαγωγές», για να καταλαβαίνουν και οι παλαιομοδίτες της γλώσσας….

Στην ιστοσελίδα indymedia ανέβηκε το  κείμενο που επιχείρησαν να διαβάσουν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες (τώρα το λένε «εισβολείς») στην ΕΡΤ και το οποίο υπογράφει ο Ρουβίκωνας και η Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας.

Το κείμενο αναφέρεται στην κυβερνητική πολιτική για την οικονομία και στο ασφαλιστικό, στους μετανάστες και το προσφυγικό ζήτημα, ενώ καταγγέλλει την «κρατική καταστολή».




*κτίριο με ιώτα, κύριοι φιλόλογοι :  τα οικοδομήματα πρώτα κτίζονται και μετά κτώνται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου