ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

"Ξεμπέρδεψαν με το παλιό"


Εδώ και πέντε χρόνια, ήμουν κι εγώ  από αυτούς που συνηγορούσαν με την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα με την κοινή του δράση με άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις. Τότε το λέγαμε : «Από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι τον Καμμένο»….

 Όταν ο Σαμαράς ήταν αντιμνημονιακός, υποστήριζα ότι ο  Τσίπρας έπρεπε  να ζητήσει συνεργασία μαζί του. Στις εκλογές του 12 και του 14 ήμουν θεωρητικά και πρακτικά υπέρ της διεύρυνσης, υπέρ της ΕΑΜοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ του συντονισμού όλων των πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων. Όμως αυτή η διεύρυνση δεν σήμαινε πώληση συγχωροχαρτίων έναντι της δουλικής υποταγής των οφελουμένων , ούτε διεύρυνση άνευ όρων και αρχών , επί τη βάσει αυλικών  προδιαγραφών, μέσω μιας «τσογλανοπαρέας» (που θάλεγε ο Σαββόπουλος) και με τον παραγκωνισμό οργανώσεων και οργάνων.

Αν ήταν  μόνο αυτό, η κατάσταση κάπως θα καταπίνοταν….Όμως αυτή η «διεύρυνση» αποδείχθηκε μικρότερο κακό από την άλλη «διεύρυνση» (αλλιώς «ξεχείλωμα») της συνείδησης,  που εκΠΑΣΟΚισε πλήρως τον ΣΥΡΙΖΑ και τον μετέτρεψε σε αυθεντικό μνημονιακό κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όντως ξεμπέρδεψε με το παλιό – που λέει η αφίσα – όμως   στη θέση του έβαλε  το παμπάλαιο. Κι ο  Αλέξης μπορεί άνετα πλέον να  απειλεί τους Υπουργούς του με απολύσεις….



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου