ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

O Δραγασάκης προλειαίνει το ιδεολογικό έδαφος για την πλήρη ιδεολογική μετάλλαξη …


Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει mea culpa το 1988 με αφορμή την άστοχη  πολιτική συμφωνία  του «να μπει στο ράφι το κυπριακό» -  όμως δεν εξέθεσε  τη «Μητρική χώρα» σε αφανισμό…..  Ο Αντώνης Σαμαράς ομολόγησε και αυτός «λάθος» πριν απαρνηθεί τις αντιμνημονιακές του θέσεις και γίνει πρωθυπουργός, αλλά τότε τα πράγματα δεν είχαν το σημερινό βαθμό κρισιμότητας. Ο Αλέξης Τσίπρας «την έκανε» από την αντιμνημονιακή παράταξη και υπέγραψε τρίτο μνημόνιο, επικαλούμενος θανάσιμους για τη χώρα κινδύνους. Αλλά αυτό δεν αρκούσε  : Έπρεπε κάποιος να αναλάβει ένα επί πλέον έργο, δηλαδή να αποδομήσει την έννοια των «θανάσιμων κινδύνων» , να αποχαρακτηρίσει  τα μνημόνια ως μέσα υποταγής  χωρών και οικονομιών και να τα στηρίξει ιδεολογικά ως μορφές κοινωνικοοικονομικής «εξυγίανσης» .
Το έργο αυτής της τελικής μεταλλαγής φαίνεται να αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης : Ο πρώην ΚΚΕ, με τίτλους αγώνων και αριστεροσύνης πολιτικός, δηλώνει στον Ρ/Σ  REALFM 97.8 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου [ ΟΛΟΚΛΗΡΗ η  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ  ] :   «Και με τη δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση παλαιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε συμβάλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το μνημόνιο ως λέξη».
Ο Γιάννης Δραγασάκης θέλει να μας πείσει ότι ο γιαλός είναι στραβός, αλλά στην πραγματικότητα αρμενίζει στραβά ο ίδιος. Θέλει να μας πείσει ότι είχαμε πάρει τη ζωή μας λάθος με τους  αντιμνημονιακούς μας αγώνες, αλλά το «λάθος» υπό την έννοια της ύστερης εξουσιαστικής ιδιοτέλειας, είναι ολόδικό του. Μήπως είναι τυχαία η φημολογία που τον φέρει ως Πρωθυπουργό σε νέο κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας με τη ΝΔ  ;

Το σίγουρο είναι ότι  βαδίζει στα βήματα της Δαμανάκη – κι αυτό πρέπει να εμβάλει σε σκέψεις όλους τους νουνεχείς και ερευνητικούς πολίτες, γι αυτό το αδειανό πουκάμισο που αυτοπροσδιορίζεται ως «Αριστερά»…. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου