ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς ζητεί αποζημίωση 250.000 ευρώ !


Από την εποχή της αγωγής Βγενόπουλου – εναντίον Τσίπρα (αλήθεια, την θυμάται κανείς σε αυτή τη χώρα των λωτοφάγων ;) αλλά και πολύ πιο πριν, αυτός ο ιστότοπος έχει αταλάντευτα και απαρέγκλιτα ταχθεί εναντίον των δολοφονικών αγωγών αποζημίωσης για αδικήματα μέσω του Τύπου ή μέσω της διατύπωσης πολιτικής άποψης.

Στις «Ετικέτες» αυτού του ιστότοπου μπορεί κανείς να διαβάσει μια μεγάλη περιπτωσιολογία ουσιαστικής παράκαμψης της ποινικής δικαιοσύνης και προσφυγής στην «λύση» των αγωγών, που μπορεί να σημαίνει και ουσιαστική δήμευση της περιουσίας ή οικονομική καταστροφή του εναγόμενου …Θυμίζω ακόμη ένα πρόσφατο κρούσμα : Αυτό της αγωγής Μελισσανίδη εναντίον Νίκου Φίλη - με αίτημα 500.000 ευρώ ! 
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, ενεργοποιείται αυτό το απίθανο πισωγύρισμα του Νομικού Πολιτισμού με ενάγοντα τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά και εναγόμενο την  Athens Review of Books.

Ο  Νίκος Κοτζιάς  ζητεί «αποζημίωση» 250. 000 ευρώ από την  Athens Review of Books,  εξαιτίας της δημοσίευσης μιας επιστολής αναγνώστη ο οποίος τον χαρακτήριζε, μεταξύ άλλων, και  προπαγανδιστή  σταλινικών καθεστώτων (Γιαρουζέλσκι, Χόνεκερ, Μπρέζνιεφ κ.λπ.). O Ν. Κοτζιάς υπέβαλε αυτή την αγωγή, όντας  συγγραφέας του «προοδευτικού»  βιβλίου «Η Πολωνία κι εμείς» και μετέπειτα στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου.
Στις 5 Μαρτίου γίνεται η δίκη στο Εφετείο Αθηνών, που θα κρίνει την  ύπαρξη της Athens Review of Books.
  Επισημαίνουν οι άνθρωποι της συγκεκριμένης συλλογικότητας : «Δεν υπερασπιζόμαστε μόνο το δικαίωμα της Athens Review of Books στον κριτικό λόγο, υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου και του Τύπου. Πρέπει επιτέλους να αλλάξει ο νόμος της ανελευθερίας του λόγου, ο οποίος επιτρέπει την άσκηση τόσων καταχρηστικών αγωγών που χρησιμοποιούνται πολλές φορές ως μέσον εκβιασμού ή και αθέμιτου πλουτισμού». 

Προτείνω να υπογράψουμε όλοι και  με τα δυο μας χέρια, το  ψήφισμα  συμπαράστασης στην Athens Review of Books :