ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

"Αηδιαστική η στήριξη Λεπέν προς ΣΥΡΙΖΑ"


Ψεύτικη και αηδιαστική χαρακτήρισε  ο Δημήτρης Παπαδημούλης, με μήνυμά του στο twitter, τη δήλωση στήριξης προς τον ΣΥΡΙΖΑ από τη γαλλίδα ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Εγώ δεν βρήκα ούτε ψεύτικη ούτε αηδιαστική ούτε (καν) στήριξη, τη δήλωση της Λεπέν :  Η Λεπέν βολεύεται από την άποψη ότι θέλει να χρησιμοποιήσει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στο ακροατήριό της ως επιχείρημα για τα προβλήματα που δημιουργεί η ένταξη στην ΕΕ. Η δήλωσή της  δεν είναι πιο αηδιαστική από αυτές που έκανε πρόσφατα ο Γιώργος  Παπανδρέου,  εκστομίζοντας    δικαιολογίες  ακόμη και για την περίφημη παραπλανητική φράση ( «λεφτά υπάρχουν») και εννοώντας ότι το 2009 όντως είχαν ανακαλυφθεί τα λεφτά και υπήρχαν , αλλά στις τσέπες   των άλλων… Τέλος η δήλωση της Λεπέν δεν είναι στήριξη  αλλά ευχή για μια άλλη «τάξη πνευμάτων» που την βολεύει -  κι εδώ η Γαλλίδα εθνικίστρια κάνει λάθος : Γιατί αυτό που την βολεύει περισσότερο  ως επιχείρημα είναι  η κατηγορία  των άκριτων και ανεγκέφαλων ευρωπαϊστών  ή οι πολιτικές ροβινσονιάδες τύπου ΚΚΕ, και όχι ο κριτικός ευρωπαϊσμός, με τον οποίο  συγγενεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η συνέχεια της είδησης :

Η Μαρίν Λεπέν, μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, δήλωσε ότι ελπίζει σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, για να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά της ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως «στην Ευρώπη οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι ακραίες συνιστώσες του θα οδηγήσουν την πατρίδα μας στην απομόνωση».

Από την άλλη πλευρά η  Κουμουνδούρου ανέφερε :  «Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη αποτελεί ανάχωμα στην ακροδεξιά που εκπροσωπεί η Λεπέν, αλλά και μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της. Υποδείξεις από το κόμμα του κ. Μπαλτάκου και του κ. Βορίδη δεν δεχόμαστε. Πολύ περισσότερο, όταν οι ακραίες πολιτικές λιτότητας διαμορφώνουν το έδαφος ανάπτυξης της ακροδεξιάς.
Σημειωτέο ότι η  Λεπέν τόνισε  ότι η υποστήριξή της σε μια «αντίπαλη» πολιτική οικογένεια είναι τακτική και ειδικού χαρακτήρα, ενώ εκφράζει την ελπίδα μέρος του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος στην Ισπανία, το πιο συντηρητικό, να αλλάξει στάση σε σχέση με την «απόλυτη υποστήριξη» προς την ΕΕ.

Ο Monde εκτιμά ότι η υποστήριξη της Λεπέν στον ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταξύ άλλων και  χαρακτήρα  αποστασιοποίησης από τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Newsroom ΔΟΛ