ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΗΟΜΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ




Φτου, φτου….Να μη τον ματιάσουμε…..Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης , που μας απασχολούσε πριν λίγο καιρό με «ανδραγαθήματα» υπό μορφήν δηλώσεων  κάργα μαγκιάς («να βάλεις το ήθος εκεί που ξέρεις»…)
http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2013/11/blog-post_19.html

επανασυνδέεται με την απλή λογική κατά της χρεοκρατικής ληστείας…Και δηλώνει σύμφωνος  με την άποψη του Α. Τσίπρα ότι πρέπει να υπάρξει ρήτρα ανάπτυξης στην αποπληρωμή του χρέους….
Κάποιοι μπορεί να σκεφθούν ότι πρόκειται περί πολιτικού οπορτουνισμού, δεδομένης της απώλειας της εκλογικής του βάσης, εγώ όμως επιμένω  στο κριτήριο της αθωότητας, για τον κ. Μπουτάρη και κάθε παρεμφερή κύριο : Πιστεύοντας ότι κάθε πολιτικός ή πολίτης που σε αυτή τη κατάσταση  συριζαιοποιείται ή  μεταστρέφεται  ή  γενικώς επανασυνδέεται με την απλή αντιμνημονιακή  λογική, πρέπει να θεωρείται καταρχήν έντιμος  και η μεταστροφή του  γνήσια.

Ο κ. Μπουτάρης είπε , σε εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών :
 «Όσο η χώρα δεν αναπτύσσεται, είναι ανίκανη να αποπληρώνει υπέρογκα τοκοχρεολύσια χωρίς να βυθίζεται τελικά βαθύτερα στην ύφεση και την απελπισία. Δεν έχει πια νόημα αυτή η πολιτική, ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη».
 Κι ακόμη είπε :
 «ο κόσμος δικαίως νιώθει φοβισμένος, θυμωμένος και αδικημένος και στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ν.Ευρώπη, είναι αναμενόμενο ο κόσμος να προστρέξει πολιτικά σε απλοϊκές και αντιευρωπαϊκές κυρίως επιλογές που υπόσχονται εύκολες αλλά αναχρονιστικές λύσεις. Η τάση αυτή επιτείνεται από την άτσαλη και εκ του αποτελέσματος αποτυχημένη εμπλοκή της Τρόϊκας στην υποτιθέμενη αντιμετώπιση της Ελληνικής κρίσης».
Εδώ ο κ. Μπουτάρης κάπως μας  μπερδεύει με τους αστερίσκους του : Γιατί η αποφασιστική  εκλογική καταγγελία του «ευρωπαϊστικού»-γερμανοτραφούς  ψέμματος , της κινεζοποίησης  και της επιλογής λαών ως «πιλοτικών θυμάτων» , αποτελεί στοιχειώδη προϋπόθεση για την οποιαδήποτε δημοκρατική εξέλιξη – συμπεριλαμβανομένης και της ρήτρας ανάπτυξης στην αποπληρωμή του χρέους…