ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Ο ΚΟΛΛΑΤΟΣ UBER ALLES


Στις 28 Μαρτίου αυτής της χρονιάς, έγραφα για τον Δημήτρη Κολλάτο :


«Για προσβολή συμβόλων κατηγορείται ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος, που συνελήφθη γιατί είχε αναρτήσει στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του στο Κολωνάκι μία ελληνική σημαία, που έφερε πάνω μία μπότα και άλλα σύμβολα αντιγερμανικού περιεχομένου.

Η υπόθεση μου θύμισε τον μεγάλο περιβαλλοντικό αγώνα, που γινόταν εναντίον μιας εκτροπής του ποταμού Δούναβη επί αυστριακού εδάφους, η οποία θα επέφερε την καταστροφή του δάσους του Χάϊνμπουργκ : Ενός δάσους εκπάγλου καλλονής, που τότε, δεκαετία του 80, είχε χαρακτηρισθεί από τον νομπελίστα Κόνραντ Λόρενζ ως «τροπικό δάσος σε εύκρατη ζώνη».

Βγήκε λοιπόν ένας ζωγράφος, μαχόμενος καλλιτέχνης στο πλευρό του περιβαλλοντικού κινήματος , και είπε περίπου:

«Φανταστείτε ένα τρελό με τσεκούρι, να εισβάλλει σε κάποιο μουσείο με εκείνους τους υπέροχους πίνακες Φλαμανδών ζωγράφων ,που απεικονίζουν πυκνά δάση. Οι ενέργειές του θα προκαλούσαν καθολική αποστροφή…Όμως τι θα μπορούσε να πει κανείς γι αυτούς που σήμερα βανδαλίζουν το ‘πρωτότυπο’;»

Ο Κολλάτος προσέβαλε το εθνικό σύμβολο, και γι αυτό τον πάνε για δέσιμο(κράτηση, εισαγγελέας κλπ)… Αλλά αυτοί που προσβάλλουν το συμβολιζόμενο Έθνος με τις πολιτικές της μνημονιακής υποτέλειας, τι πρέπει να πάθουν;»


http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2013/03/blog-post_28.html  

  Τελικά ο  Κολλάτος κέρδισε στο δικαστήριο και δικαιώθηκε για την ανάρτηση των πανώ στην πρόσοψη του σπιτιού του.

Ο δικαστής υποχρέωσε την αστυνομία να του επιστρέψει τα πανώ, οπότε εκείνος γλέντησε το γεγονός με ένα πάρτυ έξω από το σπίτι του που τυχαίνει να βρίσκεται απέναντι από την γερμανική πρεσβεία. Και φυσικά, ανάρτησε ξανά τα πανώ !


Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα ότι η αστυνομία - πιθανόν από «υπερβάλλοντα ζήλο» (για να μην πούμε τίποτε άλλο, πιο ψυχαναλυτικό…) - αρνήθηκε στην αρχή να του επιστρέψει τα πανώ επειδή στην δικαστική απόφαση δεν αναφερόταν σε αυτό το σημείο ρητώς το όνομά του, οπότε ο Δημήτρης Κολλάτος επανήλθε στον δικαστή για να το συμπληρώσει!!!