ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ…


Στη σημερινή σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής  του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ , το πιο ωραίο επιχείρημα υπέρ των πολυδιάστατων επαφών του Τσίπρα την τελευταία περίοδο, το προσκόμισε  ο Γιάννης Θεωνάς…Ο Θεωνάς αναφέρθηκε σε μια συζήτηση που είχε στις Βρυξέλλες, όντας ευρωβουλευτής, με τον επίσης ευρωβουλευτή Βασίλη Ευφραιμίδη. Εκεί είπε  ο Νεφελούδης στον Θεωνά : «Αν είσαι κομμουνιστής βουλευτής, θα πρέπει να πηγαίνεις παντού, από την εκκλησία μέχρι το μπουρδέλο»!

Την προηγούμενη ημέρα ο Τσίπρας είχε υπερασπιστεί με τον πλέον πειστικό τρόπο τα «προϊόντα» των επαφών του , δίνοντας έμφαση και στη στενά χρησιμοθηρική τους πλευρά αλλά και στην πιο μεσοπρόθεσμη – όπως η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Είπε ακόμη κι ένα ωραίο, όσον αφορά τη σπουδή των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ να τον πλήξουν με κάθε τρόπο… «Οι ίδιοι άνθρωποι, το ίδιο σκοτεινό επικοινωνιακό κέντρο και τα θλιβερά παπαγαλάκια τους είναι ικανοί να κατηγορούν την ίδια στιγμή τον ΣΥΡΙΖΑ με τα πιο αντιφατικά επιχειρήματα. Τη μια μέρα ότι καλύπτουμε τη βία και τη τρομοκρατία, την άλλη ότι καλύπτουμε το ΔΝΤ και το μνημόνιο. Τη μια ότι είμαστε το ένα άκρο της πολιτικής ζωής, την άλλη ότι βάλαμε νερό στο κρασί μας για γίνουμε ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιοι άνθρωποι τα λένε όλα. Ό,τι να ναι, αρκεί να έχουν έναν στόχο: Τον ΣΥΡΙΖΑ και τη δυναμική του…..

Λέω κι εγώ :

Τι θα συνέβαινε αν το ίδιο άτομο έβριζε ένα άλλο άτομο ,τη μια ημέρα ως σπάταλο, την άλλη ως τσιγκούνη;

Τι θα συνέβαινε αν το πρώτο άτομο  έβριζε το δεύτερο τη μια  ημέρα ως ανέραστο , την άλλη ως διάγοντα έκλυτο βίο ;

Τη μια ως πανύβλακα ,  την άλλη ως καταχθόνιο ραδιούργο;

Προφανώς, θα κηρυσσόταν  άτομο διαταραγμένο.  Στη περίπτωση όμως της   πολιτικής οι (δια)ταραγμένοι τροϊκανοί  λένε ο,τιδήποτε, από την ταραχή που τους κατέχει ….