ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ένα BHMA από τα χιλιόμετρα που χρειάζονται….



Σε αυτό τον αγώνα, για την ανατροπή της επαίσχυντης τροϊκανής χούντας, για τη δημιουργία ενός νέου κυβερνητικού σχήματος  ικανού να αντιμετωπίσει την έξωθεν πολεμική και την έσωθεν υπονόμευση, για τη προώθηση ενός νέου Ευρωπαϊσμού στη θέση του Μερκελισμού,  μπορούν να συμβάλουν όλοι.  Ανεξάρτητα από τις  όποιες πολιτικές ευθύνες των όποιων φορέων ή ατόμων, κάθε μεταστροφή και αναστοχασμός   από όσους μέχρι πρότινος στοιχίζονταν με το «ανήκομεν(πάση θυσία) στην ευρωζώνη», πρέπει να αναγνωρίζεται και να χαιρετίζεται.

Με αυτό το σκεπτικό δε θα μπορούσε κανείς παρά να σημειώσει την άποψη   που εξέφρασε η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, μετά την διαφαινόμενη κωλυσιεργία στην εκταμίευση της δόσης, που επέβαλε τη λήψη των τελευταίων μνημονιακών  μέτρων. Γράφει το ΒΗΜΑ, υπο τον άκρως επιθετικό τίτλο  «Μπορεί να είναι τόσο ξεφτιλισμένοι οι Ευρωπαίοι;»:

 Η ελληνική πολιτική ηγεσία πρέπει να είναι προετοιμασμένη ….. για μια προσχηματική κωλυσιεργία από την μεριά των εταίρων και των δανειστών.

Όπως είναι φανερό κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Αν ο κ. Σαμαράς διαπιστώσει τέτοιες διαθέσεις πρέπει να αντιδράσει πάραυτα. Και να απαιτήσει ταχεία απόδοση των υπεσχημένων.

Η ελληνική πολιτική και η ελληνική κοινωνία δεν μάτωσαν για να δεχθούν τέτοιες εξευτελιστικές συμπεριφορές...

Αν επιχειρήσουν τέτοια προσβολή του αισθήματος του λαού δεν υπάρχει παρά ένας δρόμος, αυτός της οικειοθελούς αποχώρησης και αυτόματης ανατίναξης της ευρωζώνης. Οι ευρωπαίοι δεν μπορούν να παίζουν άλλο με τον ελληνικό λαό. Τελεία και παύλα…

 

Αν εξαιρέσει κανείς την προς Σαμαρά υπόδειξη να αντιδράσει (Σιγά το πρόσωπο  που θα  αντιδράσει !), τα υπόλοιπα εκφράζουν και την ανάδυση μιας νέας αξιοπρέπειας :  Την αποστασιοποίηση από  τους γλοιώδεις διαπραγματευτές του 2010, που έβριζαν ως ακαμάτη και αχαϊρευτο τον Ελληνικό λαό…. 

Καλό το ΒΗΜΑ, αλλά χρειάζονται  χιλιόμετρα ακόμη….