ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ….




 

Στις  12.07.2012 ήρθε για συζήτηση στο  Περιφερειακό  Συμβούλιο  Αττικής,  θέμα που αφορούσε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για υφιστάμενο κομβικό σταθμό βάσης κεραίας  κινητής τηλεφωνίας,  στη θέση Πάρκο Κεραιών,  στο όρος Αιγάλεω.

Το όλο σύστημα λειτουργεί μέχρι σήμερα με γνώμονα την αυθαιρεσία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας  και τον μεταξύ τους ανταγωνισμό. Εκ των υστέρων γίνεται προσπάθεια νομιμοποίησης των κεραιών , ενώ οι  Δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες εξεγείρονται και συγκρούονται για τέτοιου είδους ζητήματα με επιχείρημα  την υγεία των πολιτών και την υποβάθμιση του περιβαλλοντικού τοπίου.


Πάγια θέση της «Αττικής Συνεργασίας – Όχι στο Μνημόνιο» είναι πως πρέπει να υπάρξει στους ορεινούς όγκους και ανά περιοχή μια κεραία και για τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που σήμερα υπάρχουν και δραστηριοποιούνται. Αυτό θα μειώσει την ανάγκη ύπαρξης κεραιών κατά τα 2/3 και δεύτερον απαιτείται να ζητηθεί από αυτές τις εταιρείες συνολική μελέτη κάλυψης της Αττικής και κατάθεση σχετικής πρότασης τους για τις θέσεις που πρέπει να τοποθετήσουν τις κεραίες τους, ώστε στην συνέχεια να αποφασίσει σχετικά με όλα τα επιστημονικά και τεχνικά δεδομένα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Η Αττική Συνεργασία ( Γιώργος Βαρεμένος, Νίκος Βούτσης, Δημήτρης Τσουκαλάς  μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Καπάταη)  καταψήφισε τη προταθείσα μελέτη με βάση τις απόψεις και αρχές της επί του ζητήματος που αναφέρονται  :

Α) Στο συνολικό χωροταξικό σχεδιασμό των κεραιών της Αττικής, που θα λαμβάνει υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος, την αισθητική του τοπίου, αλλά κυρίως την προστασία της υγείας των κατοίκων.

Β) Στην ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας από την πλευρά της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής ώστε να μπει τέρμα στην αυθαιρεσία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και στην άμεση λήψη μέτρων υπέρ της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. 

 

Σχετικές αναρτήσεις


 http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2010/11/kinhth.html