ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Η αβλαβής οικολογία και η επιβλαβής ελαφρότητα κάποιων αριστερών


 
Όσοι Οικολόγοι είναι ριζοσπάστες και όσοι ριζοσπάστες είναι οικολόγοι,  έχουν συμμετάσχει  στους αγώνες για τη προστασία του περιβάλλοντος,  για την αναζωογόνηση  των πόλεων, για ήπιες ενεργειακές λύσεις, για τη προστασία   της φύσης.  Και με το σκεπτικό αυτό βρέθηκαν στο πλευρό περιβαλλοντικών  ή  άλλων συλλογικοτήτων, χωρίς να αναθέτουν  σε καμιά από αυτές την αποκλειστική  «εκπροσώπησή» τους.

Δεν υπάρχει «Πράσινο ΚΚΕ» ως μονοπωλιακός εκφραστής του οικολογικού κινήματος: Κι ας υποστηρίζουν το αντίθετο κάποιοι  «Πράσινοι Κνίτες» - κατά κανόνα αδέξιοι αντιγραφείς του ριζοσπαστικού λόγου.  
Σήμερα δεν μπορεί να υπάρχει  οικολογικό κίνημα  χωρίς αναφορά στις καταστροφικές συνέπειες  του μνημονίου στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής.   Δεν υπάρχει οικολογικό κίνημα   υπεράνω διλημμάτων, υπεράνω του λαού – εν ονόματι μιας υποτιθέμενης αντιπαλότητας με το λαϊκισμό….  Ούτε  οικολογικό κίνημα χωρίς να  εναντιώνεται    στην    βία – που συνιστά η   καταπάτηση των  μισθολογικών, προνοιακών, περιβαλλοντικών δικαιωμάτων…..

 Όλοι όσοι βρεθήκαμε «απέναντι»  στο καθεστώς και ασκήσαμε  εναλλακτική κριτική στον καταναλωτισμό,  στη σπατάλη και στον αναπτυξιακό μεγαλοϊδεατισμό,   δεν δεχόμαστε σήμερα τη χρησιμοποίηση αυτής  της  κριτικής ως προσχήματος  για την επιβολή δολοφονικών μέτρων,  για τον «έξωθεν σωφρονισμό»   της ελληνικής κοινωνίας.  Δεν  δεχόμαστε την  «βελούδινη» κριτική  του Μνημονίου  από αυτούς  που είναι  διασωληνωμένοι   με τους  εγχώριους ντελιβεράδες της τροϊκανής εξουσίας.

Η δική μας οικολογία δεν έχει σχέση με τη γερμανική Ευρώπη και με την αποικιοποίηση  της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Δεν έχει σχέση με  κάποιους αριστερούς  που σπεύδουν να προσαρμοστούν στα αγοραία ρεύματα   διαμορφώνοντας κατά φαντασίαν μετεκλογικές συμμαχίες – χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται και χωρίς προηγούμενη  ιδεολογική όσμωση…    

Η δική μας οικολογία  βρίσκεται σε συμπαράταξη με το λαό που   απειλείται με νέα εγκληματικά μέτρα τον Ιούνιο.  Οι εκλογές πιθανόν να μην μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, όμως μπορούν να εμποδίσουν  να γίνει χειρότερος:  Αυτό τουλάχιστον πρέπει να αποδείξουμε, στις 6 Μάη….…