ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Διαγωνισμός φωτογραφίας για τη Μεσόγειο…






Μπορεί να καταλάβει ή να «βιώσει» κανείς την αίσθηση του καύσωνα, ζώντας μέσα στη καρδιά του χειμώνα , με πολικό ψύχος; Ή μήπως μπορεί να καταλάβει το αντίθετο , δηλαδή το αίσθημα του πολικού κρύου , ζώντας σε μια κατάσταση τροπικής ζέστης; Και στις δυο περιπτώσεις, η απάντηση είναι «όχι» : Ο άνθρωπος μπορεί να προσλάβει στατιστικές και αριθμούς, όχι όμως και αισθήσεις που του είναι απόμακρες…






Μπορεί σε μια κατάσταση που απειλεί με εκθεμελίωση τη χώρα και δοκιμάζει σκληρά εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, να προσλάβει κανείς σε βάθος και σε πλάτος τη σημασία μιας δραστηριότητας που κάνει οικεία τη μεσογειακή φύση στους μεσογειακούς λαούς, συμπεριλαμβανομένου του δικού μας; Η απάντηση επίσης είναι «όχι». Που σημαίνει ότι σχετικά λίγοι άνθρωποι μπορούν να επενδύσουν ενέργεια ψυχής και νόησης για μια δραστηριότητα όπως η φωτογραφία.






Τι κρίμα για τους νέους που θέλουν να δώσουν τον εαυτό τους σε μια υπόθεση καλλιτεχνική και φυσιολατρική ! Τι κρίμα να μην εισπράττουν το κοινό που τους αξίζει και που μπορεί να τους εμψυχώνει!






Παρ’ όλα αυτά η MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών) συνέχισε τη διαδικασία του διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: Ο ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ», και μάλιστα παρέτεινε μέχρι 28 Νοεμβρίου τη διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό. Από την επομένη ημέρα, 29 Νοεμβρίου 2011, και μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να βαθμολογεί ηλεκτρονικά, από μία φορά και από το 1 έως το 5, τις φωτογραφίες της επιλογής του. Οι 60 φωτογραφίες που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία θα τεθούν στην κρίση τριμελούς επιτροπής. Οι φωτογράφοι που θα προκριθούν, θα λάβουν Τιμητικό Έπαινο και οι 25 επικρατέστερες φωτογραφίες θα εκτεθούν στο χώρο «Περιβάλλον και Πολιτισμός», στο επίπεδο Αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) «Ελευθέριος Βενιζέλος», από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο 2012, προσφέροντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες επισκέπτες να τις απολαύσουν.






Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 19 Δεκεμβρίου 2011 στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού http://photocontest.medasset.org/   και του MEDASSET http://www.medasset.gr/



ΟΙ φωτογραφίες που έχουν ήδη αναρτηθεί βρίσκονται στη διεύθυνση :

http://photocontest.medasset.org/photos






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου