ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ





Ο Σπύρος Κουβέλης, Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρώην Υφυπουργός με «ειδίκευση» στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής   και παλιό στέλεχος του Οικολογικού χώρου, συν-αρθρογράφησε στις 5.11.11 με τον Γερμανό βουλευτή των Πρασίνων Hans Josef  Fell σχετικά με τα προβλήματα της εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ από Ελλάδα προς Γερμανία. Στις 11.11.11 οι δυό τους συναντήθηκαν με τον  ΥΠΕΚΑ Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατά τα φαινόμενα χρειάστηκε μια εβδομάδα για να ΜΗΝ καταλάβει τις απόψεις των δυο !

Αποτέλεσμα:  η καθυστερημένη «έκπληξη» του Παπακωνσταντίνου για την πραγματική αδυναμία εξαγωγής «ελληνικής ενέργειας»  και η δηκτική  ανακοίνωση του Σ.Κουβέλη, για την «έκπληξη»  του πρώτου…..



Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για ζήτημα IQ  ή «εισπρακτικής φρενίτιδας» ,  ο Κουβέλης σημειώνει  σε δελτίο τύπου(18.11.2011):



«Με αφορμή σημερινά παραπολιτικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν «έκπληξη», «απογοήτευση» και «ερωτηματικά» στο ΥΠΕΚΑ, σχετικά με το κοινό άρθρο Κουβέλη-Fell που δημοσιεύτηκε πρώτα στον Ελληνικό τύπο (Free Sunday, 5/11/2011), και χτες στους Γερμανικούς Financial Times (επισυνάπτονται), κάποιες διευκρινίσεις είναι απαραίτητες:



Γιατί άραγε εκφράζει έκπληξη το γραφείο του κ. υπουργού, αφού o ίδιος είναι απόλυτα ενήμερος μετά τη συνάντηση που οι Σπ. Κουβέλης και Hans Josef Fell είχαν μαζί του στο ΥΠΕΚΑ την Τρίτη 11 Οκτωβρίου; Εκεί ενημερώθηκε για τον προβληματισμό που εκφράζεται στο άρθρο, δηλαδή ότι υπάρχουν σοβαρά εμπόδια στην εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ από την Ελλάδα προς τη Γερμανία διμερώς, καθώς κάτι τέτοιο προσκρούει στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ανταγωνισμού. Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση, αλλά και μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε απάντηση για τον τρόπο με τον οποίο το ΥΠΕΚΑ σκοπεύει να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα.



Το ότι το ΥΠΕΚΑ εκφράζει «έκπληξη» για τη διατύπωση ενός κρίσιμου ζητήματος ωριμότητας του έργου (που δεν είναι το μόνο …..), τη στιγμή που είναι εν γνώσει του. Περί αυτού μάλλον πρέπει να απαντήσουν οι πηγές του ΥΠΕΚΑ που διοχετεύουν τα σχετικά παραπολιτικά.



Μια προσεκτική ανάγνωση του άρθρου δείχνει ότι η πρόθεση των συγγραφέων είναι να προτείνουν λύσεις για την πραγματική ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα, και την υλοποίηση ουσιαστικών συνεργασιών με όφελος και για τις δύο πλευρές, αλλά και για τους Έλληνες παραγωγούς, που μέχρι σήμερα δεν έχουν θέση στο πρόγραμμα Ήλιος.



Στον τομέα των ΑΠΕ είναι ήδη πάρα πολλές οι επιχειρήσεις που είναι εγκλωβισμένες χάρη στο κουβάρι που η ίδια η πολιτεία δημιούργησε. Η Ελλάδα έχει πληρώσει με την αξιοπιστία της την προχειρότητα και τις μεγαλόσχημες ανακοινώσεις που απέχουν από το να είναι ώριμες για να δώσουν λύσεις. Ας μην είναι και το πρόγραμμα Ήλιος άλλη μια τέτοια περίπτωση, τη στιγμή που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει την Ελληνική οικονομία.



Καλό θα είναι οι αρμόδιοι να πουν την αλήθεια για τα προβλήματα και πώς σχεδιάζουν να τα αντιμετωπίσουν, και να αφήσουν τις πολιτικές αθλιότητες περί αποπροσανατολισμού εναντίον όποιου λέει τα πράγματα με το όνομά τους . Οι Έλληνες έχουν κρίση και μνήμη και καταλαβαίνουν»…..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου