ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΟΠΛΩΝ



Σε μια χτεσινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΑ  η  Λιάνα Κανέλη πιθανολογεί το ξέσπασμα κάποιου πολέμου στην περιοχή μας, κι αυτή η θεώρησή της δεν είναι ανιστόρητη : Το «περιβάλλον» των κρίσεων έχει ευνοήσει τους εξοπλισμούς και τους πολέμους, τον ρεβανσισμό  ορισμένων και τον τυχοδιωκτισμό κάποιων άλλων. Ο Β Παγκόσμιος Πόλεμος σχετιζόταν με την κρίση του 1929-32 και την εξαθλίωση της Γερμανίας στη δεκαετία του 1920, το Βιετνάμ με την όξυνση της κρίσης το 1966, η επέμβαση στον Περσικό Κόλπο το 1991 με την υφεσιακή κατάσταση   εκείνης της περιόδου. Για τους εκσυγχρονιστές τέτοια πράγματα δεν έχουν σχέση με την «ευρωπαϊκή μας γειτονιά», όμως αυτή η γειτονιά θυμίζει όλο και περισσότερο κάτι κακόφημες περιοχές  στο Σόχο ή στο Μπρούκλιν, όπου η κλεψιά και η λεηλασία πάει σύννεφο…..

Ευτυχώς που υπάρχουν ανεξάρτητα έντυπα ή ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι ή  έστω ανταγωνιστικά συμφέροντα μέσα στους χώρους των πλιατσικολόγων, που ρίχνουν τα καρφιά τους και μαθαίνουμε κι εμείς τι μας γίνεται… Παράδειγμα η Αγγλική αλλά διεθνούς κυκλοφορίας   Independent,  που αναλαμβάνει να διαφωτίσει την διεθνή κοινή γνώμη για την αντίφαση μεταξύ των πολιτικών εξοντωτικής λιτότητας εις βάρος της χώρας μας και των εξοπλισμών που συνεχίζονται,  σαν να μην τρέχει τίποτε…


Λέει η Independent :  ''Η Ελλάδα αγοράζει από τους Γερμανούς περισσότερα όπλα από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ορισμένοι Ελληνες θέλουν να μάθουν γιατί η Γαλλία και η Γερμανία απαιτούν περικοπές σε συντάξεις, μισθούς και δημόσιες υπηρεσίες, τη στιγμή που επιτρέπουν να συνεχιστεί απρόσκοπτα η αγορά όπλων''.

Από το σύνολο της ''πίτας'' των ελληνικών εξοπλισμών για το 2010, το 58% πήγε στη Γερμανία, αναφέρει η  Independent, «τσιτάροντας»  τα στοιχεία  του Stockholm International Peace Research Institute, σύμφωνα με τα οποία η χώρα μας ξόδεψε για αμυντικές δαπάνες 7,1 δις ευρώ το 2010, όταν το 2007 το ποσό ήταν 6,24 δισεκατομμύρια ευρώ….

Η υπόθεση σηκώνει δύο σκέψεις : Η πρώτη είναι ότι η  Γερμανία εξοπλίζει  την Ελλάδα,   για να ενισχύει το εμπορικό της ισοζύγιο . Και η δεύτερη είναι ότι θέλει να  έχει καλά φυλασσόμενα τα συμφέροντα που ήδη έχει εγκαταστήσει στη χώρα μας και αυτά που πρόκειται να εγκαταστήσει αύριο.

Ευχόμαστε να είναι αχρείαστα τα όπλα,  «τα δικά μας» και τα όπλα των άλλων. Αν και αντικυνηγοί, ευχόμαστε  να περιοριστούμε στις κυνηγετικές καραμπίνες... Όμως και σ’ αυτή τη περίπτωση  είναι «καραμπινάτη» η ιδιοτέλεια και απατεωνιά των «σωτήρων» μας, που συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο της διάλυσης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας…..

ΥΓ. Φωτογραφία από αντιπολεμική-αντιπυρηνική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, όπου οργιάζουν οι φήμες για μελλοντικό πολεμικό επεισόδιο με το Ιράν....Στάλθηκε στην Oikoniki  από την Μαρία Σωτηροπούλου-Αρβανίτη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου