ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ο κ. Κουκουλόπουλος και το ξεκουκούλωμα των προβλημάτων……







Ο πληροφορίες   λένε ότι πριν λίγο  καιρό,  ο προσφάτως υφυπουργοποιηθείς και επί εικοσαετία Δήμαρχος Κοζάνης κ. Κουκουλόπουλος – γνωστός και από τις παλιότερες κατά Μνημονίου αιχμές του – είχε αποδοκιμασθεί σε  κάποιο αντάμωμα ποντιακών σωματείων…. Και επειδή  αυτό που κάνει νιάου- νιάου στα κεραμίδια δεν είναι βροντόσαυρος, υπέθεσα κι εγώ ότι οι αποδοκιμασίες οφείλονταν στην έλλειψη πολιτικού ήθους των μαζών και στην άγνοια των κανόνων που έθεσε η Βαρώνη Σταφ  με το  γνωστό  εγχειρίδιό της….  

Μεταγενέστερη  επαφή του  κ. Κουκουλόπουλου  με την τοπική κοινωνία – όπως περιγράφεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «Κοζάνη-τόπος να ζεις»(6.7.2011, www.toposnazeis.gr ),  δεν εμπεριείχε την εσανς  της αποδοκιμασίας, στην οποία έχουν τόσο εθισθεί οι κυβερνητικοί παράγοντες  ώστε στο μέλλον να αναμένεται να υποβληθούν σε   θεραπείες απεξάρτησης …. Από την άλλη όμως πλευρά δεν υπήρξε ούτε πανηγυρικός χαρακτήρας στην επικοινωνία του πρωτοδιορισθέντος  κ. Κουκουλόπουλου με την τοπική κοινωνία ούτε απουσία εκείνων των  κριτικών αιχμών, που συνήθως αποστομώνονται  από τα κυβερνητικά στελέχη με την  σκιαγράφηση της εξόδου στις χρηματαγορές το 2080…..


Ο εκπρόσωπός  της Δημοτικής Κίνησης κ. Λ. Ιωαννίδης κάλεσε τον κ. Κουκουλόπουλο, ως πρώην δήμαρχο Κοζάνης , ως πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ επί δύο θητείες και  ως υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ,  να αναλάβει τις ευθύνες του, αφενός για την οικονομική, πολιτική και ηθική χρεοκοπία της χώρας και αφετέρου για την τραγική οικονομική κατάσταση του δήμου Κοζάνης. Επίσης  τόνισε  ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αποτελεί απροκάλυπτη επίθεση στη βιωσιμότητα της χώρας, οι πολίτες της οποίας οδηγούνται σε βαρύτερες θυσίες, άδικα κατανεμημένες, χωρίς  προοπτική εξόδου από την κρίση.

Ο κ. Κουκουλόπουλος  και οι υπόλοιποι υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές της περιοχής  που υπερψήφισαν το μεσοπρόθεσμο κλήθηκαν  να απολογηθούν, διότι :
·       ξεπουλούν οριστικά την περιουσία του ελληνικού λαού και υποθηκεύουν την εθνική κυριαρχία
·       μεταθέτουν για μια ακόμα φορά τα βάρη στα συνήθη θύματα και τη χρεοκοπία της χώρας στο μέλλον, (αφού «απλά κερδίζουμε χρόνο» κατά  ομολογία και του κ. Κουκουλόπουλου)
·       περικόπτουν το κοινωνικό κράτος (υγεία, παιδεία.), ενώ επιμένουν να συντηρούν, σε προκλητικά μεγάλο ύψος τις στρατιωτικές δαπάνες
·       βάζουν στην κατάψυξη την περιβαλλοντική και πολεοδομική νομοθεσία με λογικές fast track.
·       εκφυλίζουν την πράσινη ανάπτυξη σε .. ανέκδοτο, έτσι όπως διαφαίνεται από τις πρώτες εξαγγελίες του άλλου συντοπίτη μας υπουργού κ. Παπακωνσταντίνου
·       αδυνατούν - κατά δήλωση του κ. Υφυπουργού- να προωθήσουν μια σειρά επιλογών (Καλλικράτης, πάταξη φοροδιαφυγής, ΕΣΠΑ, κλπ.).
·       αλλοιώνουν στην πράξη την ψήφο των πολιτών που τους εμπιστεύτηκαν με βάση ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα.

 Ο κ. Κουκουλόπουλος, ως καθ’ ύλην αρμόδιος, κλήθηκε να απολογηθεί για μια ακόμη αποτυχία της κυβέρνησης : Για το ότι με τον Καλλικράτη έγινε μεταφορά αρμοδιοτήτων και βαρών στην τοπική αυτοδιοίκηση με «λογιστικά» κριτήρια, καθ’ υπόδειξη της Τρόικας, χωρίς πόρους και χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό.
Τελευταίο θέμα που μπήκε στη σύσκεψη από τον  Υφυπουργό ήταν η ΔΕΗ. Σημειώνει η ανακοίνωση της ΔΚ «τόπος να ζεις» :


«…. είναι να απορεί κανείς με -τις γνωστές στο πανελλήνιο πλέον- «κωλοτούμπες»: Πώς από τις «κόκκινες γραμμές» ότι «δεν θα πουληθεί ούτε ένα μεγαβάτ» φτάσαμε στις μαζικές πωλήσεις μονάδων και στην περαιτέρω ασύμφορη ιδιωτικοποίηση. Πώς από τους λεονταρισμούς περί «αντικατάστασης όλων των λιγνιτικών μονάδων» φτάσαμε στο αναπόφευκτο πλέον κλείσιμο των μισών μονάδων …….Τα όσα ειπώθηκαν αποδεικνύουν ότι η εμμονή στη μονοκαλλιέργεια του λιγνίτη και η άρνηση για την έγκαιρη στροφή σε μια πράσινη μεταλιγνιτική περίοδο οδηγούν την περιοχή μας σε κατάρρευση. Βασικός μέτοχος και θιασώτης αυτής της λογικής υπήρξε και ο «λιγνιτάρχης» κ. Κουκουλόπουλος, σε αγαστή συνεργασία με το συνδικαλιστικό κατεστημένο της ΔΕΗ. (Εξού και η σπουδή του να παρακάμψει την πρόταση του κ. Ιωαννίδη για την επιβολή του φόρου στερεών καυσίμων στη ΔΕΗ (120 εκ/έτος) και τη διάθεση του ποσού για έργα της μεταλιγνιτικής περιόδου)…….» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου