ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΑΝΤΙΗΓΕΤΙΚΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ


Στο «Να είσαι εκεί κύριε Τσανς», παμπάλαιο φιλμ με πρωταγωνιστή τον Πήτερ Σέλλερς, ένας ασήμαντος ανθρωπάκος μέσα από μια τελείως τυχαία διαδικασία εισάγεται σε ένα κύκλο μεγαλοπαραγόντων της πολιτικής, όπου και περνιέται για εξαιρετικά σοφός και ειδήμων….


Σήμερα οι κύριοι Τσανς δεν χρειάζονται την εύνοια της τύχης , αλλά κατά ένα τρόπο που θυμίζει τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Κλαύδιο, χρειάζονται πρωτίστως την εύνοια των ισχυρών, με κύριο επιχείρημα την αποδεδειγμένη μη επικιδυνότητά τους για τα μεγάλα συμφέροντα…


Το ανέκδοτο ήταν πάντα πολιτικό όπλο, του οποίου η αξία ανέβαινε σε ιδιαίτερες συνθήκες. Το ανέκδοτο άνθιζε σε καταστάσεις μεγάλης πολιτικής καταπίεσης, αλλά μερικές φορές άνθιζε και σε καταστάσεις μεγάλης πολιτικής βλακείας. Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται τα ανέκδοτα της εποχής της δικτατορίας, 1967-74.Θυμάμαι ένα από αυτά που έλεγε :


«Η ερωμένη του Παπαδόπουλου του ψιθυρίζει στο αυτί : Αγάπη μου, άνοιξε σε παρακαλώ τα σύνορα….Αυτός ξαφνιάζεται και ρωτά: Μα γιατί; Κι αυτή του λέει : «για να μείνουμε μόνοι»….


Ο Τζωρτζ Μπους ο νεώτερος , που ανέβηκε στην εξουσία από το γνωστό δικαστικό πραξικόπημα της «επανακαταμέτρησης» των ψήφων, ήταν μια άλλη περίπτωση πολιτικού που προκάλεσε την παραγωγή ανεκδότων αλλά και την «ανθολόγηση» κάποιων εκπάγλου ηλιθιότητας δηλώσεών του. Να ορισμένες από τις δηλώσεις του Μπους :


- Ο αμερικανικός λαός είναι ο πιο έξυπνος αμερικανικός λαός στον κόσμο.


- - Τα περισσότερα προϊόντα που εισάγουμε, έρχονται από το εξωτερικό.


- Υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Το βλέπω όλη την ώρα όταν έρχονται άνθρωποι και μου λένε: "Μην μας απογοητεύσεις άλλη φορά".


- Έχω δικές μου απόψεις με τις οποίες πολλές φορές δεν συμφωνώ….



Στην ελληνική ιστορία τα πολιτικά ανέκδοτα είχαν πάντα δηκτικό χαρακτήρα, αλλά ποτέ δεν είχαν την διάδοση και τον επιθετικό χαρακτήρα που προσέλαβαν σήμερα, ενώπιον του πολιτικού φαινομένου ΓΑΠ. Να ορισμένα από αυτά τα ανέκδοτα :


Πάει ο Γιωργάκης στον πωλητή κινητών στο Γερμανό: - Το κινητό μου δεν έχει σήμα μέσα στο αυτοκίνητο. - Τι μοντέλο είναι; ρωτάει ο πωλητής. - CITROEN XSARA


- Τι μπορεί να περάσει από το μυαλό του Γιωργάκη χωρίς να το καταλάβει; - Μία σκέψη!


Ο Γιωργάκης μπαίνει σε ένα κατάστημα: - «Γεια σας, έχετε σημαίες», ρωτάει την υπάλληλο. - «Βεβαίως, στο κατάστημά μας έχουμε όποια σημαία θέλετε.» - «Μια ελληνική σημαία θα ήθελα. Σε τι χρώμα βγαίνει;» - «Σε γαλάζιο και άσπρο!» - «Ωραία, δώστε μου τότε μια γαλάζια!»


Πάει ο Γιώργος να αγοράσει γυαλιά και λέει στη πωλήτρια: - Θέλω ένα ζευγάρι γυαλιά. - Για τον ήλιο; ρωτάει εκείνη. - Όχι, για μένα .



Μπαίνει ο Γιωργάκης σε ένα σουβλατζίδικο: - Μία πίτα, σας παρακαλώ, λέει στον σουβλατζή. - Με καλαμάκι; ρωτάει αυτός. - A, θα τρελαθώ, μη μου πεις ότι βγήκε και σε χυμό



Εξηγεί το πρόβλημά του ο Γιωργάκης στην τεχνική υποστήριξη: - Προσπαθώ να γράψω το password μου, και δεν γίνεται! Το πληκτρολόγιο γράφει μόνο αστεράκια!!! - Α, μην ανησυχείτε κύριε Πρόεδρε, αυτό γίνεται για την δική σας προστασία. Έτσι ώστε στην περίπτωση που κάποιος βρίσκεται από πίσω σας, όταν γράφετε το password σας, να μην το δει. - Ναι, λέει ο Γιωργάκης, αλλά το πληκτρολόγιο γράφει αστεράκια ακόμα και αν δεν είναι κανένας πίσω μου.


Πάει ο Γιωργάκης στη Βιβλιοθήκη και λέει: - Δανείστηκα ένα βιβλίο την προηγούμενη βδομάδα, αλλά ήταν το πιο βαρετό βιβλίο που έχω διαβάσει ποτέ. Δεν είχε καθόλου υπόθεση, αλλά είχε υπερβολικά πολλούς χαρακτήρες. - Ώστε εσείς λοιπόν κύριε μας πήρατε τον τηλεφωνικό κατάλογο!!!



Ο Πάγκαλος και ο Γιωργάκης είναι βόλτα με το αυτοκίνητο . Ο πρώτος παρακαλεί τον δεύτερο : - Βγες ρε Γιωργάκη να δεις αν ανάβει το φλας. Βγαίνει ο Γιωργάκης και του λέει: - Ναι, όχι, ναι, όχι, ναι, όχι,.


Πώς καταφέρνει ο Γιωργάκης να κάνει τόσο πολλές βλακείες σε μία μόνο μέρα; - Σηκώνεται νωρίς το πρωί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου