ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ





Στον ιστότοπο της Προοδευτικής Πολιτικής ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, εκπρόσωπος τύπου των «Οικολόγων Πρασίνων», δίνει συνέντευξη στον Νίκο Ράπτη. Η συνέντευξη τιτλοφορείται :
«Το 'υπερ' ή 'κατά' του Μνημονίου μπορεί να θολώνει τις γραμμές, χωρίς να λέει τίποτε»
Αξίζει να δούμε πρώτα την απάντηση του ΓΠ και μετά την ερώτηση του ΝΡ.

Λέει ο ΓΠ :

«……ψυχολογικά, φαίνεται να κυριαρχεί η ψυχολογία του ΚΚΕ της δεκαετίας του '90, το «πέντε κόμματα, δύο πολιτικές». Το «υπέρ» ή «κατά» στο «μνημόνιο» φαίνεται να διαχωρίζει τους πάντες και να μένουμε σε αυτό! Μιλώντας εκ μέρους ενός κόμματος που είναι αντίθετο στο "μνημόνιο" ,
δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πρέπει να θεωρώ αντίπαλό μου κάποιον που νιώθει υποχρεωμένος να υποστηρίξει το «μνημόνιο» επειδή πιστεύει πως έτσι θα περιοριστεί η φοροδιαφυγή και η διαφθορά......»

Λέω εγώ :
Το να συγκρίνεις τη χάραξη μιας διαχωριστικής γραμμής του ΚΚΕ - απότοκη του ισοπεδωτικού δογματισμού και της αδυναμίας του συγκεκριμένου κόμματος να διερευνήσει τις διαφορετικότητες που συνθέτουν το πολιτικό του περιβάλλον - με την «υπαρξιακή γραμμή» ανάμεσα στους διεκπεραιωτές των νεοφιλελεύθερων γερμανο-τραπεζικών συμφερόντων και στους αντίπαλους της Μνημονιακής αθλιότητας, είναι δυσανάλογο έως κουτό. Είναι σα να συγκρίνεις μια πορδή με το χημικό νέφος του Σεβέζο….



Το Μνημόνιο δεν είναι ένα θέμα μεταξύ πολλών, είναι ΤΟ ΘΕΜΑ , είναι η αφετηρία μιας ολόκληρης εποχής - για τη χώρα μας και για την Ευρώπη γενικότερα….Το να υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν «τσιμπήσει» και θεωρούν το Μνημόνιο σαν ένα είδος «μιάμιση» παρουσίας πριν την έλευση της 2ης Παρουσίας του καθαρόαιμου και αδιάφθορου καπιταλισμού , δεν δικαιολογεί μια συλλογικότητα να είναι ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ- κοντολογίς να μασάει τα λόγια της και να αφήνει περιθώρια για συναλλαγή…..

Περνάμε τώρα στην προηγηθείσα ερώτηση του ΝΡ, που αναφέρεται στις μελλοντικές εκλογές, για να καταλάβουμε καλά περί τίνος πρόκειται :


«Φαντάζομαι …. πως είναι καλύτερο να γνωρίζει ο λαός τι πρεσβεύουν για τη διακυβέρνηση της χώρας οι πολιτικές δυνάμεις που ψηφίζει, πριν κλείσουν οι κάλπες. Γιατί λοιπόν αυτό που έτσι κι αλλιώς ενδέχεται να συμβεί -και οι ΟΠ επιδιώκουν να συμβεί- μετά τις κάλπες, η συζήτηση δηλαδή για μια πολυκομματική κυβέρνηση, να μην αναληφθεί μια πρωτοβουλία να γίνει πριν τις εκλογές, ανάμεσα σε όλες τις δυνάμεις που επιδιώκουν ή δεν αποκλείουν κάτι τέτοιο, ώστε να είναι σαφέστερο και στους ψηφοφόρους τι ψηφίζουν; Σε μια τέτοια περίπτωση, ποιες θα ήταν οι «κόκκινες γραμμές» που θα έθεταν οι ΟΠ προκειμένου να υποστηρίξουν μια κυβερνητική πολιτική;»

Η ερώτηση εξηγεί καθαρά το μελλοντικό «ψητό», που βλέπουν οι ΟΠ , κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση κάποιων δυτικοευρωπαϊκών κυβερνήσεων συνεργασίας : Με τα «ναι- μεν-αλλά» επιδιώκουν να παίζουν μέσα σ’ όλα, χωρίς να αποκλείουν και καμιά μπριζόλα από το σφαγείο του Μνημονίου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου