ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ ΚΕΡΑΙΩΝ KINHTHΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ !



Λέγαμε πέρυσι τα Χριστούγεννα ,25.12.2009, σε μια ανάρτηση υπό τον τίτλο «ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ Ή ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ ΚΙΝΗΤΟ», για την ηθική αυτουργία των χρηστών της κινητής τηλεφωνίας στην πολιτική της εγκατάστασης κεραιών από τις εταιρείες…Κάποιοι από τους χρήστες κινητών τηλεφώνων θέλουν την μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη – ει δυνατόν να μιλάνε στο κινητό ακόμη και όταν κάνουν υποβρύχια κολύμβηση ή σπηλαιολογικές εξορμήσεις (!!). Από την άλλη πλευρά οι Εταιρείες θέλουν να υπηρετούν την καταναλωτική μούρλα , να εγκαθιστούν κεραίες με το μικρότερο δυνατό κόστος και ταυτόχρονα να έχουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Όμως οι κάτοικοι διαφόρων περιοχών όπως και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού – παιδιά, γέροι, γυναίκες σε εγκυμοσύνη κλπ. – διαμαρτύρονται για την έκθεσή τους στην ακτινοβολία που προέρχεται από τις κεραίες και που είναι επικίνδυνη ή έστω ύποπτη , με ελάχιστα αξιολογημένες τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της…

Στις 23 του Νοέμβρη 2010 δικάζονται στη Θεσσαλονίκη οι εκπαιδευτικοί Κωνσταντίνος Παντελίδης και Σταματή Μαγαλιού και δύο ακόμη πολίτες, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στις Συκιές. Η συγκεκριμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας βρίσκεται δίπλα σε παιδική χαρά, σε παιδικό σταθμό, στο 14ο νηπιαγωγείο Συκεών, στο Κέντρο ψυχικής Υγιεινής, στα 3ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία και 3ο και 6ο Νηπιαγωγεία !!!
Οι τέσσερις πολίτες κατηγορούνται επειδή επιδίωκαν :

· Την άμεση αποξήλωση όλων των κεραιών που βρίσκονται κοντά σε χώρους όπου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικές χαρές νοσοκομεία) μέχρι την απόσταση των 500 μέτρων.

· Την αποκάλυψη όλων των κεραιών από τα καμουφλάζ εξαπάτησης. Πλήρη χαρτογράφηση και έλεγχο νομιμότητας όλων των κεραιών που είναι εγκατεστημένες στο Δήμο Συκεών και άμεση αποξήλωση όλων των παράνομων κεραιών.

· Την άμεση αποξήλωση όλων των κεραιών που οι συνελεύσεις των γειτονιών δε συμφωνούν με την εγκατάστασή τους.

· Την δημιουργία τομέα δημοτικής πεδιομέτρησης ο οποίος θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο των πολιτών, των συλλόγων και των δημοτικών κινήσεων

Σύμφωνα με την άποψη των κατοίκων, «Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, με μόνο γνώμονα το κέρδος, τοποθετούν τις κεραίες τους δίπλα σε σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικές χαρές, νοσοκομεία και σπίτια, τις κρύβουν επιμελώς μεταμφιέζοντάς τες σε θερμοσίφωνες, φυτά, καμινάδες. Όμως ακόμα και οι «νόμιμες» κεραίες, όσες έχουν δηλ. τις απαιτούμενες άδειες, είναι επικίνδυνες».

Στο Ποινικό Δίκαιο η αμφιβολία είναι προς όφελος του κατηγορουμένου και οδηγεί στην απαλλαγή του . Όμως στο «περιβαλλοντικό» Δίκαιο, μια ουσία ή μια διαδικασία που τίθεται υπό κατηγορία , για την οποία δεν υπάρχουν πλήρεις αποδείξεις ενοχής αλλά σοβαρή επιστημονική πιθανολόγηση της επικινδυνότητάς της, πρέπει να αποσύρεται από την καθημερινή χρήση : Εδώ η υποψία και οι ενδείξεις αρκούν για την καταδίκη ! Αυτό λέγεται «Αρχή της Πρόληψης», ισχύει δε σαφώς στην περίπτωση των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας.
Βέβαια υπάρχουν πανεπιστημιακοί όπως ο Φυσικός Κώστας Λιολιούσης, που υποστηρίζουν ότι η ευθύνη των κινητών και των κεραιών τους για δυσάρεστες καταστάσεις και ασθένειες είναι κάτι περισσότερο από πιθανολογούμενη - δηλαδή αποδεδειγμένη ! Έτσι όμως ή αλλιώς, οι πολίτες αυτής της χώρας θα έπρεπε να ζητούν την χωροθέτηση των κεραιών στη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από τις κατοικίες και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Και φυσικά να ζητούν την άρση όλων των ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ κεραιών(!) και την αθώωση των συγκεκριμένων, καλών πολιτών της Θεσσαλονίκης, που υπερασπίζουν την δημόσια υγεία….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου